Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Başbakanlar da ağlar…

Yayınlanma:
ABONE OL
Başbakanlar da ağlar…

Anne denince hepimizin yüreği titrer. Sağken ölme ihtimali bile kalbimizi sıkıştırır tahammül  edilmez fırtınalar eser içimizde.

Bizim annelerimiz Türkiye’nin zor zamanlarının anneleri, Ya bir çiftçi ya bir inşaat ustası ya bir sahil güvenlik personelinin eşleri onlar. Yokluk zamanlarında çocuklarına karşı ellerinde olsa dünyayı ikram etmeyi arzu ettikleri halde elde avuçtaki kıt imkanlar sebebiyle bu arzularını yerine getirememenin acısını ızdırabını gizli gizli çekmiş insanlar.

Çocuklukları kurtuluş savaşlarının sonrasına gelen, kıtlığın her türlü zorluğuna katlanmak zorunda kalan, ekmeği karne ile almayı da yaşamış, yağ ve un kuyruklarının ızdırabını da çekmiş insanlar.

İLGİLİ HABER YAŞAM VE ÖLÜM

Milli şef dönemlerinin her türlü baskıcı, despot uygulamalarına maruz kalmış, dinlerini diyanetlerini öğrenirken bile hep bir jandarma gelecek korkusunu o çocukluk dünyalarında yaşamış, Kur’anı kerimi okumayı bile gizli gizli de olsa zor da olsa ihmal etmemiş mübarek insanlar. Annelerimiz.

Çocuklarına okula giderken verecekleri harçlığın sıkıntısını  geceleri gizli gizli içinde hisseden ama bunu çocuğuna belli etmemek için o nurlu yüzlerinden tebessümü eksiltmeyen, ayaklarının altları öpülesi kişilerdir annelerimiz.

Bizler Tayyip beyin cezaevinde yatmasını tarihi bir olay hüzün verici bir durum olarak değerlendirirken kimbilir Tenzile annemizin içinde ne fırtınalar esiyordu ? Tayyip Erdoğan’a bilmem kaç defa suikast düzenlendiğini bizler hep söyler konuşuruz .Ama anne olarak bu suikast haberleri ve muhtemel suikast ihtimalleri anne kalbinde ne yaralar açmıştır Tenzile Annemizin hiçbirimiz bunu tahayyül bile edemeyiz.

Bir sahil güvenlik personelinin eşi olarak Tenzile annenin hangi zorluklarla çocuğunu ve çocuklarını büyüttüğünü en iyi kendisi bilir. Acaba oğlu ekstra harçlık kazanmak için sokak aralarında simit ve limonata satarken o neler düşünüyor neler yaşıyordu bunu bizim anlamamız mümkün mü?

Nihayetinde “her nefis ölümü tadıcıdır.” Tenzile annemiz de hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Bediüzzaman’a göre ölüm soğuktur, korkunçtur ve ürkütücüdür. Peçesi karanlık, yüzü siyah ve çirkindir. Fakat mümin için ölümün si­ma­sı nurludur, güzeldir ve sevimlidir. İlk bakışta yok olmak, idam olmak, hiçliğe gitmek, fena bulmak, dağılıp bozulmak, sönmek ve kaybolmak gibi görünse de mümin için ölüm; hayat yükünden bir terhis, imtihan meydanından bir paydos, güzel bir değişiklik, ölümsüz hayata bir geçiş, sonsuz hayata bir başlangıç, ebedî saadet tarafına bir varış, asıl vatana bir sevkıyat, dünya zindanından cennet bahçelerine bir davet, yüzde doksan dokuz dost ve sevdiklerimizin toplanmış olduğu berzah âlemine bir kavuşma, yüz yirmi dört bin peygamberle bir buluşma, yüz yirmi dört milyon evliya ile bir görüşme, yüz yirmi dört milyar asfiya ile bir sohbet, yaptığımız kulluk hizmetine karşılık Cenab-ı Hakk’ın fazlından ücret almak için bir nöbet mahallidir.

Böyle baktığımızda elbette Peygamberimiz (ASV)’in oğlu öldüğünde söylediği gibi “Kalp hüzünlenir göz yaşarır.” Lakin ölüm zamanlarında mü’min olmanın ne kadar büyük bir ayrıcalık olduğunu da bediüzzamanın açıklamalarından anlamak mümkündür.

Recep Tayyip Erdoğan cezaevindeyken rahmetlik annem hastaydı ve biz ziyarete giderken selam söyleyin demişti  bizlere. Çok üzülmüştü cezaevine girmesine ve bol bol dua ederdi kötülerin şerrinden Allah muhafaza etsin diye.Hep söylerdi annesi ne halde acaba şimdi diye. Bir annenin halinden bir anne anlar demekki. Annesi ölmüş bir çocuğun halinden de daha önceleri annesi ölmüş bir başka çocuk.

Bugün vefat haberini alınca Tenzile annemizin, annemle ikisi aynı anda sanki karşımda gibi hissettim bir an. Başbakan da olsa üniversiteli bir genç te olsa anne ölünce mutlaka kalp hüzünlenir göz yaşarır. Başbakanlar da ağlar. Çünki gerçek güç sahibi sadece Allah(CC) tır. Hangi makam ve mevki sahibi olursanız olun onun kuralları karşısında herkes acizdir.

Bu vesileyle Tenzile annemize Allah rahmet eylesin diyorum.Çektiği sıkıntılar ve çektirilen ızdıraplar günahlarına keffaret olsun. Var olan taksiratlarını Allah affetsin ve cennetiyle ödüllendirsin.Geride kalan Başta başbakanımız olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine de Allah sabırlar ihsan etsin.

Tenzile anneyi annem bilip yarın son görevimizi ifa etmeyi de Allah bizlere nasip etsin inşallah diyorum.

Selam ve dua ile..

author avatar
Zinnur Kaya
Zinnur Kaya Öz geçmişi: Doğum Tarihi : 13.04.1967 Meslek : Avukat Manisa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 mezunu.

İlgili Haberler

Yazarlar
23 Nisan 2024
22 – 28 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 23 Nisan Ayın En Tehlikeli Günü! Dikkat!

23 Nisan Türkiye açısından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama 2024’deki 23 Nisan Dünya açısından Büyük ve Yıkıcı Olaylara gebe olabilir. 23 Nisan haftanın ve ayın en olumsuz ve düşük katsayılı günü olup bugünde Güneş (-3), Ay (-4), Merkür (-2), Venüs (-3), Plüto (-2) son derece düşük katsayıda olacaktır. Hafta boyu ve bilhassa 23 Nisanda […]

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]