Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Acıklı bir aşk hikâyesi

Yayınlanma:
ABONE OL
Acıklı bir aşk hikâyesi

Çeşitli aşk hikâyeleri vardır. Hepimizin yaşadığı aşklar kendimize göre özeldir, önemlidir, kutsaldır ve çok – çok güzeldir.

Hikâye kelimesinin içinde bir yaşanmışlıkla birlikte bir eskitilmişte vardır. Hikâye denildi mi geçmiş zaman içinde olmuşları biliriz. Aşk hikâyesi denildiğinde de yaşanmış bir aşk hikâyesini düşleriz. Hele acıklı bir aşk hikâyesi ise bu peşinen bellidir. Büyük bir aşk vardır bu hikâyenin içinde. Acısı ağırdır. Acıtmıştır. Hüzünlüdür, gözyaşı olduğu muhakkaktır.

İç acısının yanı sıra mutlaka büyük hasretlikte, her yerini kaplamıştır bu hikâyenin… Bu çok aşikâr ve bu cümlede çok anlaşılır haldedir.

Ben sizlere acıklı aşk hikâyesinde çok- çok eskilerden bir aşkı anlatmak istiyorum. Öyle eski dedimse bayağı eski. Bakın size Yunan mitolojinden bir aşkı anlatacağım.

Bu aşkı uzun zaman önce bir yemekte, oradaki topluluğa anlattığımda ne kadar az tepki vermişlerdi. Şaşırmıştım. Ben mi gariptim, onlar mı? Beklide onlar haklıydılar. Fi tarihindeki mitolojik bir olay onlara enteresan gelmemiş olabilirdi. Herkes benim gibi bitpazarına nur yağıyor düşüncesi içinde yaşamıyor ki.

Ben bu güzel ama acıklı olan aşk hikâyesini anlatıyorum sizlere.

Dünyalar güzel bir genç kız öyle böyle güzel değil. Güzel, cesur ve yalnız… Çok yalnız. O bir tanrıça onun ismi Artemis…

Bir delikanlı çok yakışıklı, bir avcı onun ismi Orion…

Artemis hiçbir erkekle olmayacağım, âşık olmayacağım kimseyi sevmeyeceğim demiş onu görene kadar! Oysa onu gördüğü an âşık olmuş. Hem de ne aşk. Artemis kimseyle evlenmeyeceğim demiş demesine de bu yakışıklıyı tanımadan önceymiş…

Bir üçüncü kişiden daha söz edeceğim. Çok yakışıklı birinden… Ondan çok söz edilir bilirsiniz. Artemis’in ikizi Apollon…

Apollon, Artemis’in âşık olduğu bu adamdan hiç hoşlanmamış. Sevmemiş istememiş. Kız kardeşini çok da kıskanmış. Kız kardeşine başlamış bu adamla evlenemeyeceğini anlatmaya. Bu adamın kendilerinden olmadığını, ölümlü olduğunu sonrasında çok acı çekeceğini. Anlatmış – Anlatmış. Dil dökmüş, yalvarmış. Artemis âşık olmuş ne yapsın? Vazgeçemiyor ki. Kardeşi ne derse desin onun bir kulağından giriyor diğerinden çıkıyormuş. Duymuyor, anlamıyormuş. Onun aklı fikri sevdiği gençteymiş.

Her geçen gün Apollon bu gence karşı kin duymaya başlamış. Sonunda bir plan yapmış. Hile yapacakmış. Bunun için fırsat kollamaya başlamış. Kararını vermiş, kız kardeşini ondan vazgeçirtemiyorsa onu ortadan kaldıracakmış.

Sonunda talihsiz gün gelmiş.

Orion denizde yüzüyormuş. Yüzdükçe uzaklara doğru gittikçe gidiyormuş. Kıyıdan çok uzaklaşmış. Başı artık kara küçük bir nokta olarak görünüyormuş.

Apollon hemen planını uygulamaya başlamış. Kız kardeşini yanına çağırmış. Uzaktan görünen noktayı göstermiş:

“Sen iyi bir avcısın değil mi? Okunu da istediğin yere kadar atabilirsin. O zaman göster marifetini şu uzaktan gördüğün, hani denizin çok uzağındaki siyah nokta gibi bir şey var onu vurabilir misin?”

Artemis, hiçbir şeyden habersiz ve kardeşine de sevdiği adamdan dolayı hınçlı:

“Tabi atarım bak nasıl vuracağım.”

Demiş, yayını çekmiş oku fırlatmış.

Tam isabet.

Bundan sonra olanlar Artemis’i deliye döndürmüş. Sevdiği adamın ölümüne sebep olmuş. Kardeşini hiç affetmemiş tabi kendini de affetmemiş. Çok üzülmüş. Bulutların arkasına gizlenmiş. Aşağılara inmemiş.

Bir gün babasına gitmiş. Babası da allı şanlı Zeus…

Sevdiği adamın başına gelenleri zaten Zeus biliyormuş. Ondan Orion’u bir takımyıldız olarak gökyüzüne çıkarmasını istemiş.

Bir mucize olmuş.

Zeus kabul etmiş. Kızının arzusunu yerine getirmiş…

Bu aşk hikâyesi sizce; acı bir aşk hikâyesi değil mi?

Nazan Şara Şatana

Orion (Avcı Takımyıldızı),

Gökyüzünde hem güney hem de kuzey yarıküresinde bulunan ve bu sayede tüm dünyadan görülebilinen, oldukça parlak yıldızlardan oluşan dolayısıyla da kolay bulunabilinen takımyıldız. Avcının belirgin şekli dört belirgin yıldızdan oluşan boyu eninin iki katı kadar olan bir dikdörtgen ve bu dikdörtgenin merkezinde çapraz durmakta olan üç ayrı yıldızdır. Betelgeuse avcının sağ omzuna, Bellatrix sol omzuna, Rigel sol ayağına ve Saif de sağ ayağına denk gelir. Ortadaki üç çapraz yıldız (alttan üste sırayla Alnitak, Alnilam ve Mintaka) avcının kemerini (Orion kuşağı olarak da bilinir) oluşturur. Kuşağın altında bulunan M 42 bulutsusu (nebulası) avcının kılıcıdır. Heka adındaki avcının başını simgleyen kısım aslında üç daha sönük yıldızdan meydana gelir. Betelgeuse’un üstündeki yıldızlar avcının sag kolunu Bellattrix’den ötede olan yıldızlarda avcının kalkanını oluşturur. Avcı kış ayları boyunca Türkiye’den rahatlıkla gözlemlenebilir. Avcıyı gözlemlemek isteyenler güney ufkuna bakmalıdır. Avcının yeri bulunulan aya göre güneybatı ile güneydoğu arasında değişir. Bünyesinde gökyüzünün en parlak yıldızlarından Rigel (7. en parlak yıldız) ve Betelgeuse (10. en parlak yıldız) bulunur. Avcının komşuları Boğa, İkizler, Eranus nehri, Tavşan takımyıldızlarıdır.


author avatar
Nazan Şara Şatana
Ben gazeteciydim. Günaydın gazetesi, Ankara bürosunda Bekir Coşkun’un istihbarat şefi olarak görev yaptığı yıllarda; Meclis, Adliye, TRT ve magazin muhabiri olarak görev yaptım. Günaydın gazetesi haricinde, Merhaba, Haftanın Sesi gazetelerinde de yine muhabir olarak çalıştım. Gazetecilik yıllarım turizme geçerek sona erdi. Pamfilya Turizm acentesinden sonra, birçok beş yıldızlı tesislerde (Öger bünyesinde ve başka önemli tesislerde) üst düzey yöneticisi olarak görev yaptım. Halen Genel Müdür olarak görevimi sürdürmekteyim. Sekiz kitabım yayınlandı. Asar şamil Ve Rus terzi, Şarkın Modern Gelini Şehribahar, Zeus’un Aşkları, Otel I, Otel II, Hekim Ali Suavi Efendi, Havada Kekik Kokusu Vardı, Herkül 2006 da yayımlanan Asar Şamil Ve Rus Terzi, Havada Kekik Kokusu Vardı ve Şarkın Modern Gelini adlı kitaplarım T.B.M.M. Meclis Kütüphanesindeki yerini almıştır. Yeni yayınlanacak kitaplarım; Belkıs Akkale’nin hayatı roman tadında – Belkıs - Şimdi Yağmur Yağacak, Topkapı Şifresi, Taşlar, Mihrace, İstanbul – İstanbul. Ayrıca yayına hazır senaryolarm ve müzikallerim mevcuttur. Evlat TV filmim TGRT de yayınlandı. Birçok senaryom dizi olması için televizyon kanallarında beklemektedir. Bir senaryom ise dizi olarak yayınlanması için TRT1’de hazırlıklarda.

İlgili Haberler

EĞİTİMDE ÇÖZÜM!
Yazarlar
16 Nisan 2024
EĞİTİMDE ÇÖZÜM!

Geçen hafta eğitim sisteminin ezberci olduğunu söylemiş, neden ezberci olduğunu örnekler vererek anlatmıştım. İşin doğrusu eğitim sistemini anlatmaya da gerek yok. Eğitimin ne durumda olduğu ortada… Bilinmeyen bir mevzu değil… İyi de iyi bir eğitim nasıl olmalıdır? Öyle değil mi? Evet! Çözüm nedir? Ne yapılırsa kaliteli bir eğitim ortaya çıkar? İsterseniz size kısa ve net […]

Yazarlar
15 Nisan 2024
15 – 21 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 21 Nisan Güneş, Merkür, Venüs Dikkat!

15 Nisan haftası Güneş Tutulmasından sonraki hafta olup haftanın en olumsuz günü 21 Nisan Pazar günüdür. Güneşin katsayısı 20 Nisandan itibaren -2 seviyesine düşecektir ve Natal Güneş ve Marsı Koç, Boğa, Yengeç**, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Oğlak**, Kova, Balık olanları son derece olumsuz etkileyebilir. Bilhassa Yengeç ve Oğlak burçları 20, 21 Nisanda Tr Güneşden son […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]