Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

SGK girişi olanlar dikkat! Emekli maaşları değişti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli maaşları değişti! Emekli maaş hesaplarında son dakika değişiklik. Ne kadar emekli maaşı alırım? E-devlet üzerinden emekli maaşları son dakika değişikliğe gidildi. Emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı hesapları nasıl değişti.

Ne kadar emekli maaşı alırım, ne kadar emekli maaşı alıyorum sorusu artık e-devlet üzerinden yapılıyor. Sigorta girişi olanların bu sistem üzerinden yapacağı hesaplamalar değişti. Vatandaşlara ipuçlarını kaçırmayın açıklaması yapıldı.

Emekli maaşı hesaplama robotu e-Devlet üzerinden yapılıyor. Emekli olduğumuzda ne kadar maaş alacağımızın hesabı e-Devlet üzerinden hesaplanıyor. Sigorta girişi olan herkesin de bakabileceği “4A emekli aylık bilgisi hesaplama, 4B Bağ-kur emekli aylığı hesaplama” işlemleri e-devlet üzerinden hesaplanıyor.

Ancak gelen bilgiler tahmini aylığı ve diğer bilgileri gösteriyor. İpuçlarını dikkat etmeyenler maaşlarım eksik mi yatıyor, maaşlarım değişti mi sorusu sıklıkla soruyor.

SGK girişi olanlar dikkat!

Emekli aylığı hesaplarından en çok unutulmaması gereken “Bugün emekli olsam kaç lira aylık alırım” sorusunu tüm Sigorta girişi olanlar soruyor. Hangi tarihte emekli olacaksınız o tarihte şartlara göre emekli maaşınız yatıyor.

E-devlet üzerinden sorulan cevabı robotlar cevaplıyor. Günün şartlarına göre yapılan hesaplamalar, girilen günün tarihi ile bugün arasındaki tarihlerde ödeme yöntemini ortaya çıkarıyor. Emekli olduğunuz gün ise o tarihteki şartlara göre değişebiliyor.

Emekli maaşları değişiklik gösteriyor!

SGK’da emekli maaşları değişiklik göstermesi de dikkat çekiyor. Özellikle 10 bin TL maaş alanlar için 6 bin TL, 7 bin TL, 8 bin TL maaş alınabilir görülüyor. Ancak Cumhurbaşkanı kararı olduğu için herkesin unuttuğu 10 bin TL tamamlanma olayı oluyor. 10 bin TL maaşlar kök maaş değil ve kararla uzatılıyor.

Bu sebeple emekli maaşlarında değişiklikler olabiliyor. Gün gün de şartlar değiştiği için bugün baktığınız maaş yarın aynı olmayabiliyor.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]