Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Marmara Bölgesi Öğrenci Kulüpleri Kongresi

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Bölgesi’ndeki tüm öğrenci kulüpleri Başkanlar Kulübü’nün düzenlediği kongrede bir araya geliyor!

 

YTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail YÜKSEK’in ev sahipliği yapacağı ‘Marmara Bölgesi Öğrenci Kulüpleri Kongresi’ne 10 farklı il / 64 üniversiteden yaklaşık 400 kulüp başkanının katılımı bekleniyor.

 

Başkanlar Kulübü, 2013’ten beri Türkiye genelinde kulüpçülük sorunlarının tartışıldığı, kulüplerin ihtiyaçlarının belirlendiği, çözüm önerilerinin kulüp başkanları tarafından ortaya konulduğu ve bütün bu çalışmaların raporlanarak başta YÖK olmak üzere ilgili tüm kurumlar ve kamuoyuna sunulduğu “Bölgesel Kulüp Kongreleri” düzenleniyor.

 

Bölgesel kongrelerde aynı zamanda “Başkanlar Kulübü” çatısı altında yürütülmekte olan ulusal ve uluslararası projeler tanıtılıyor ve söz konusu projelerin çözüm ortağı olmak isteyen kulüplerin “Başkanlar Kulübü” vasıtasıyla büyük çaplı faaliyetleri kendi üniversitelerinde yapmalarına imkân tanınıyor. Katılımcı kulüp başkanları kongreler sonrası “Başkanlar Kulübü” çatısı altında oluşturulacak olan bölgesel icra kurullarında da liderlik için öncelik şansı elde etmiş oluyor.

 

26 Nisan Pazar günü Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek kongrede ‘Halef Selef Muhabbetleri’ ile yükseköğretim konusunda ülkenin önde gelen isimleri şahsi tecrübelerini Halef adaylarıyla paylaşacaklar. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver YÜCEL “Gençlik için Uluslararası Vizyon ve Girişimcilik”, MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed ŞAHİN “İdeal 4 Yıl” ve KOÇ Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr.Bilgen Bilgin “Kulüpçülüğün Artısı Eksisi” konularında sunumlarını gerçekleştirecekler.

 

Bunun yanı sıra ülkemizin kanayan yarası olan Kadın Hakları / Kadın Cinayetleri ve Kadına Şiddet gibi konulara dikkat çekmek, tepkimizi ortaya koymak ve genç kadınlara cesaret vermek amacıyla ülkemizin başarılı kadınlarının katılacağı, “İdeal Toplumda Kadın” konulu ‘Kadınlara Özel Oturum’ düzenlenecek.

 

Kongreye katılmak isteyen öğrenci kulüplerinin, 24 Nisan’a kadar www.baskanlarkulubu.org web sitesine girerek kayıt formunu doldurmaları gerekiyor.

 

Başkanlar Kulübü Kimdir?

 

Öğrenci kulübü başkanlarını üniversite yılları boyunca hayata hazırlamak ve fark yaratan bireyler olarak topluma fayda sağlamalarına öncülük etmek amacıyla 2012 yılının Aralık ayında kurulan Başkanlar Kulübü, öğrenci kulüplerinin faaliyet, organizasyon yapısı ve iş dünyası ilişkileri başlıklarında dünya standartlarını yakalamalarını sağlamak ve Ulusal/Uluslararası gençlik oluşumlarıyla entegrasyonu arttırma hedefine yürüyen bir gençlik örgütüdür.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]