Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Topu, Battal İlgezdi hayal tacirliği yapmaktadır

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ateşehir Belediyesinin bir yıllık performansını değerlendirdi.

Topu” Modern çağdaş yönetim anlayışı sergilemeyen İlgezdi sayesinde, Ataşehir marka değerini yitirmektedir. Bizler modern bir kentin modern insanlarıyız. Battal İlgezdi açıklamalarında Ataşehir için hayallerim var dedi, hayal tacirliğinden başka bir şey yapmadı.

Sayın İlgezdi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı 1 yıllık değerlendirme toplantısında faaliyet diye anlattığı çalışmaların yüzde yetmişi maket çalışmadır. Ve maket çalışmalarını dahi gerçeğe aykırı yapmıştır. Bugün hala üzerinde kiralık yazısı bulunan bazı binaların resimlerini çekerek üzerinde fotoshop programıyla giydirme yapmak şekliyle güya bu yatırımları yaptık gibi asılsız iddialar da bulunmaktadır.

İlgezdiye “Mimari Maketler” isimli kitap hediye etti.

1 yıldır icraat yapmak yerine, maket projeler hazırlamakla meşgul olan Battal İlgezdi’ye ; bundan sonraki maket üretme ( maket belediyeciliği ) çalışmalarına ışık tutacak  “ mimari maketler” isimli kaynak kitabı hediye ediyoruz. 

Bu kitabı ; icraatlarım diye vatandaşa dağıttığı broşürlerin  % 70 inin maket projelerden oluştuğunu farkettiğim için kendisine hediye ediyor, bundan sonra daha  başarılı maketler beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu; “Bildiğiniz gibi Ataşehir, 29 mart yerel seçimlerinden önce ilçe yapıldı. Merkezi yönetim bunu yaparken 2 temel hedef ortaya koymuştu. Bir : daha evvel merkezden uzak bulunan ve yerel hizmetlerden yeterince yararlanamayan bölgelerin daha etkin hizmet alması. İki : Ataşehir’in Finans ve Yaşam merkezi olarak marka değerinin yükseltilmesi.

Marka Şehir olmaya aday Ataşehir’imiz CHP’li bir belediye kadrosu tarafından bir yıldır yönetilmektedir. Modern yönetim anlayışı adına hiçbir çabayı ortaya koyamayan İlgezdi yönetimi finans ve yaşam merkezi olmaya aday bir ilçenin geleceğini yok etmektedir. Ataşehir, planlı yapılaşması, finans merkezi özelliği ile İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olabilecekken ehil olmayan kadroların elinde telafisi güç zararlara uğramakta ve marka değerini yitirmektedir.

EHLİYETSİZ VE YANDAŞ KADROLAR – CİDDİYETSİZ YÖNETİM ANLAYIŞI

Sayın İlgezdi, belediye makamlarını eşe-dosta dağıtmakla başladığı icraatlarını ehliyetsiz ve yetersiz kişileri üst düzey görevlere getirerek devam ettirmektedir. Tüm eleştiri ve olumsuzluklara rağmen bu tutumunu inatla sürdürmektedir. Bu durumu basına yansıyan iki örnekle açıklayalım : Tecrübeli gazeteci Fatih Altaylı’nın köşe yazısından alıntı yaparak; “İlgezdi eş ve dostlarını, ehliyetsiz ve yetkisiz kişileri göreve getirmektedir.”dedi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ulusal basında da geniş yer bulan Adanalı dizi çekimleri esnasında çıkan tartışmanın Ataşehir adına zarar verdiğini iddia etti. Atv’de ekrana gelen Adanalı dizisinin Ataşehir’deki çekimleri Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Dolu ile dizinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca’nın tartışması nedeniyle karakolda bitmişti.  

HAYAL TACİRLİĞİNDEN BAŞKA BİRŞEY YAPMADILAR

Battal İlgezdi yönetimi “Benim Ataşehir ile ilgili bir hayalim var” dedi ve hayal tacirliğinden başka hiçbir şey yapmadı. Seçim dönemini iyi hatırlayalım. CHP’lilerin her birinin ellerinde bir dosya kanal kanal dolaşarak AK kadroları yolsuzluklarla suçlamıyorlar mıydı? Neden bu suçlamaların hiç biri yargıya intikal etmedi? Çünkü aslında onlar sadece iftira atıyorlardı ve ellerinde de hiçbir belge yoktu. Seçimi kazanabilmek için her türlü yalan ve iftirayı göze alan bu zihniyet söz verirken de, seçim vaadinde bulunurken de işte bu kadar aymaz davrandı. Seçimi kazanabilmek için her konuda onlarca, yüzlerce sözler veren Ataşehirli CHP’liler bugünlerde gazete dağıtarak “her sözümüzü tuttuk” diye yalan söylüyorlar. Şimdi bir bakalım ne sözler vermişler ve hangi sözlerini tutmuşlar!

İŞTE ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ’NİN SEÇİM YALANLARI:

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin seçim döneminde siyasi ahlakı hiçe sayarak verdiği yalan vaatleri, Ataşehir Halkının haklarının korunması ve belediyede neler döndüğünün bilinmesi amacıyla ortaya koymak, önemli bir sorumluluk ve geldiğimiz nokta itibariyle bir zorunluluk olmuştur.

1)       MÜLKİYET SORUNLARI VE TOKİ İLE İLGİLİ YALANLAR:

 

A-      “1 YIL İÇİNDE TAPULARINIZI VERECEĞİM” YALANI

Battal İlgezdi, seçim döneminde Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimarsinan, Örnek, Esatpaşa, Barbaros, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal  mahallelerinde mevcut imar ve tapu sorununu 1 yıl içerisinde çözüp tapularını bedelsiz olarak  vereceğini taahhüt  etmiştir. Ancak bugün gelinen noktada 1 yıl geçmesine rağmen hiç kimseye tapu verilmemiş ve çözüme yönelik hiçbir adım atılmamıştır.

B-      RAYİÇ BEDELLERİ İNDİRECEĞİ YÖNÜNDEKİ YALAN VAADİ:

Seçim döneminde özellikle Esatpaşa Mahallesi, Örnek Mahallesi ve Fetih Mahallesinde rayiç bedelleri indireceklerini belirtmişlerdir. Ancak bu konuda çıkartılan gürültüler ve mahalle mahalle yapılan salon toplantıları sonucunda anlaşılmıştır ki aslında rayiç bedellerde hiçbir indirim yapılmadığı gibi bazı yerlerde eskisinden daha fazla bedel tahsis edildiği de görülmüştür.. Belediyenin resmi web sitesinde rayiç bedeller konusunda hiçbir açıklama bulunmaması ise oldukça düşündürücüdür.

Üsküdar belediyesi ile yapılan devir protokolünde adı geçen parsellerle ilgili tespit edilen bedellere karşılık Ataşehir belediyesinin yeni belirlediği bedellerin kamuoyuna açıklanmasını talep ediyoruz.

C-      TOKİ GELECEK EVLERİNİZİ ELLERİNİZDEN ALACAK YALANI:

Battal İlgezdi, seçimden önce çok sık ve ısrarla bölgenin şartlarını da dikkate alarak özellikle imar ve tapu sorunları olan mahallelerde vatandaşları TOKİ  ile korkutmuştur.

TOKİ’nin mahallelerle ilgili projeleri olduğunu belirtmiş ve “TOKİ gelecek sizleri evlerinizden, yerlerinizden edecek” şeklinde gerek sözlü gerek yazılı beyanatlar vermiştir.

Ancak bugün gelinen noktada bazı mahalle ve yerlerde TOKİ ile ortak projeler yapma girişiminde bulunmaktadır. İşin dikkat çekici tarafı ise ortak projeler yaptıklarını bizzat mecliste söyleyen belediye başkanı,  bulduğu her fırsatta  mahallelerde halka açık toplantılar, halk günleri yapmak sureti ile de “bakın size dediğimiz gibi TOKİ’nin sizi mağdur etmesini biz engelledik ve sizin hakkınızı savunarak daha fazla hak almanızı biz sağladık” diyerek bu durumu da lehine çevirmeye çalışmakta halen seçim atmosferindeymiş gibi yapmadıklarını  yapmış gibi halka anlatma gayreti içerisinde bulunmaktadır.

D-      İMAR PLANINI  YAPACAĞI YALANI:

Battal İlgezdi seçim döneminde gittiği her mahallede ve özellikle Esatpaşa, Örnek, İnönü, Kayışdağı, Y.sahra, Barbaros  mahallelerinde imar çalışmalarını hızla tamamlayacağını  taahhüt etmesine rağmen, geçen 1 yılda bu hususta hiçbir adım atmamıştır. (Son meclis oturumunda apar topar kabul edilen ve vatandaşları mağdur edecek olan Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin 1/1000’lik planlarını  saymazsak.)

2)       3000 KİŞİYİ BELEDİYEDE İŞE ALACAĞI YALANI

Belediye başkanı seçim dönemi boyunca her gittiği mahallede Belediye Başkanı olursa en az  3 bin kişiyi işe alacağını vaad etmiştir. Ancak seçildiği gün yaptığı ilk iş belediye kapısına “norm kadroya göre diğer belediyelerden gelecek personel nedeni ile eleman alımı yapılmamaktadır” yazısını  asmak olmuştur.

3)       EĞİTİME TAM DESTEK VAADİNİN BOŞ ÇIKMASI:

Seçim döneminde gittiği her yerde eğitime destek olacağını, istihdam için meslek edindirme kursları açacağını belirtmesine rağmen bu anlamda yaptığı tek icraat; Ümraniye Belediyesi tarafından açılmış olan Bilgi evlerinin ismini ATAEVİ olarak değiştirmek sureti ile yeniden açılışlar yaparak bunu vatandaşa yeni bir hizmetmiş gibi lanse etmek olmuştur. Meclis üyelerimizin bu konuyu gündem yapması karşısında da “oralar daha önce zikir evleri olarak kullanılıyordu ben çağdaş kafaları yetiştireceğim” demek sureti ile asıl maksadının ilçeye hizmet olmadığını göstermiştir.

4)       ESNAFIN, VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLECEK YALANI:

Esnafın varolan işyeri ve işletme ruhsatlarını iptal etmekte ve sonrasında fahiş miktarlarda ruhsat bedelleri talep etmek sureti ile esnafa zulmetmektedir. Daha önce başka belediyelere bağlıyken ruhsat bedellerini eksiksiz ödeyen esnaf mağdur edilmekte ve Ataşehir Belediyesi’ne yeniden ruhsat bedelleri talep edilmektedir. Hatta ilçenin her tarafına en sempatik başkan yarışmasında birinci seçilmek için vatandaştan  kendisini desteklemesi için duyurular yaptırmakta, radyo kanallarına reklam yayını yaptırmaktadır.

5)       SOSYAL DAYANIŞMA MERKEZLERİ AÇACAĞI YALANI:

Sosyal yardımlaşma anlamında bugüne kadar Ataşehir Belediyesi’nin hiçbir çalışması olmamıştır. Belediye bütçesinde de sosyal yardımlaşmaya hiçbir para ayrılmamıştır. Tankerle su dağıtmak sureti ile popülist bir siyaset güdülmektedir. Vatandaş belediyenin sosyal yardımlarından bugüne kadar faydalanmamıştır.

Sadaka kültürüne karşı çıkanlar Ramazan ayında halkın duygularını kullanmak için sponsor firmalardan temin ettiği erzakları dağıtmıştır. Hatta bu dağıtılan erzak paketlerinin üzerine dahi kendi resmini koymak sureti ile bu hizmeti dahi kendi reklamını yapmak için kullanmış olan bir başkanla karşı karşıya bulunmaktayız.

6)       ATAŞEHİRDE HALKA AÇIK PARK VE SPOR ALANLARI YALANI:

Bu da gerçekleşmemiş bir vaad olarak kalmıştır. Bugüne kadar bu anlamda sadece  ilçemiz sınırlarında bulunan belediye arazisi, 300 ağaç dikilmesi karşılığında, Lions Vakfı’na  meclis üyelerimizin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile verilerek adeta peşkeş çekilmiştir.

7)       SEMT POLİKLİNİKLERİ YALANI:

Seçim vaadlerinde belediye bünyesinde kurulacak Semt Poliklinikleri aracılığıyla vatandaşa bedava sağlık hizmeti sunacağını iddia eden CHP zihniyeti  maalesef bu konuda da halkımızı yanıltmıştır. Bugüne kadar sağlık konusundaki tek icraatları, Kadıköy belediyesinden devredilen sağlık merkezlerinin kapatılması oldu.

8)        ATAŞEHİR BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI YALANI:

 

Sn. İlgezdi, Seçim öncesinde “Ödüllü Logo yarışması düzenleyerek Ataşehir’i en iyi şekilde ifade eden logoyu belirleyeceğiz” demesine rağmen, 1 yıl boyunca bu konuda bir çalışma yapmamış ve bizim ısrarlı eleştirilerimiz neticesinde 05 Nisan Pazartesi günü alel acele bir logoyu meclise onaylatarak ilan etmişlerdir. Ataşehir’in vizyonuna yakışmayan bu logoyu acilen değiştirmelerini sayın İlgezdi’den talep etmekteyiz.

9)       EMEKLİLER İÇİN DİNLENME MERKEZİ YALANI:

10)   TEMİZLİK VE BAKIM MERKEZİ YALANI

11)   AŞEVİ VE YEMEK SALONLARI YALANI

12)   ATAŞEHİR AŞEVİ PROJESİ YALANI:

13)   DEPREM AFET KRİZ MERKEZİ YALANI:

14)   GENÇLİK MERKEZİ VE BİLGİ EVLERİ YALANI:

15)   İÇERENKÖY SABİT PAZARI YALANI:

16)   ATAKART YALANI:

17)   ATAŞEHİR İNTERNET TV VE ATAŞEHİR RADYO YALANI:

18)   KADIN VE ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLEİR YALANI:

19)   ATAŞEHİR BUZ PİSTİ YALANI:

20)   ATAŞEHİR EVLENDİRME DAİRESİ YALANI:

21)   ATAŞEHİR HAYVAN BARINAĞI YALANI:

 

VE SAİRE VE SAİRE…

Hepinizin aklına şöyle bir şey gelebilir. Bu belediye henüz 1 yaşında ve vaat ettiği projelerini gerçekleştirmek için vakti var. Biz de böyle düşünebilir ve hiç umudumuz olmadığı halde bu CHP zihniyetine kredi tanıyabilirdik. Eğer onlar yalan söyleyerek herkesi kandırmaya çalışmasalardı… Eğer her sözümüzü tuttuk diye koca koca yalanlar söylemeselerdi.  Her tarafa bu yalan dolu gazete ve broşür dağıtmasalardı “ dedi.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]