Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yazıcıoğlu’nun helikopteri ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Yayınlanma:
ABONE OL

25 Mart 2009 tarihinde içinde merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) görüntüler, 26 Mart 2009 tarihinde saat 09.24’te arama kurtarma ekiplerinin otobüsle enkazın bulunabileceği muhtemel bölgeye doğru intikal ederken başlıyor. Otobüste bir konuşma yapan komutan “Bir eksiğimiz var mı?” diye soruyor. Askerler de, “Eksiğimiz yok fazlası var komutanım.” diyor.
Helikopter düştükten 1 gün sonra kaydedilen görüntülere göre, arama-kurtarma timlerinin helikopterden yaptıkları çekimler görülüyor.

Çevre köylülerinin enkazı bulduğu günün gecesi 28 Mart 2009 tarihinde saat 00.10’da çekilen görüntülerde ise konuşmalar çok net duyuluyor. Aynı gün çekilmiş olan diğer görüntülerde de sabah bir ağacın dibinde konaklama yapıldığı anlaşılıyor.

28 Mart 2009 tarihinde saat 11.00 sıralarında enkaz bölgesine ulaşan Kara Kuvvetleri’ne ait Skorsky helikopter de ters dönmüş bir şekilde görüntülerde yer alıyor. Görüntülerde ayrıca, kırıma uğramış Skorsky’nin arkasında bir helikopterin daha çalışır durumda olduğu görülüyor. Görüntülerin son bölümlerinde ise, bir kişinin muhtemelen cesetlerden birini çıkarırken, “Buraya hiç kimse gelemez tamam mı? Bölük komutanı, bölüğün yarısı hiç kimse, sadece üçümüz tamam mı?” şeklinde konuşmaları yer alıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu TC-HEK işaretli helikopter 25 Mart 2009 tarihinde düşmüş, 27 Mart 2009 tarihinde saat 14.28’de Döngel Köyü Muhtarı ile çevre köylerden oluşan 17 vatandaş tarafından bulunmuştu.
Arama kurtarma birlikleri enkaz bölgesine ancak 1 gün sonra ulaşabilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül ne demişti?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili insanın aklının almayacağı ayrıntıların ortaya çıktığını vurgulayarak, “Yazıcıoğlu’yla ilgili çok üzücü durumlar ortaya çıktı. Düşen helikopterin beyni (karakutu), yani her şeyi kaydeden o hafızası yok şimdi ortada. Keçiler gelip söküp götürmedi onu. Sökülüp alınmış.” demiş, bunun üzerine de Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 5 ilde eş zamanlı operasyon yapılmış; toplam 16 kişi gözaltına alınmıştı.

 

CİHAN

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]