Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Espor Türkiye

Yayınlanma:
ABONE OL

Espor Türkiye, resmen üç büyüklerin League of Legends oyununa girmesi ile birlikte, Türkiye’de Esporun dikkatini çekmeye başladı daha büyük bir kesimle büyümeye devam etti. Bu yeni dünyaya, sayısı her geçen gün artan üyeler gelmektedir.

Uzun adıyla elektronik spor, kısa adıyla Espor, 2000’li yılların başından itibaren ödüllü turnuvaların hızlanmasıyla varlığını hissettiren bir spor ve oyuncular profesyonel liglerde resmi liglerde ve etkinliklerde oyun oynayarak yeni bir dünya oluşmuştur. Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Genel Müdürlüğü’nce sporcu lisansı verilmektedir, oyun oynayarak hayatlarını kazananlar profesyonel oyuncu sayılmakta olduğu için Espor Türkiye gün geçtikçe büyümektedir. E-sporların başlangıç ​​yaşı 13-14 arasında kabul edilirken, oyuncular genellikle 30 yaşına ulaşmadan önce sektörden emekli olurlar. E-spor alanındaki en popüler oyunlar League of Legends, Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, Overwatch, ve Hearthstone.

Turkey Gaming Espor’a yapılan yatırımların, halen bebek adımları olarak atılan sektörün geleceğine büyük bir ışık tuttuğunu söylemek mümkün. Futbol kulüplerinin yakından takip ettiğimiz Türkiye’de sektöre girmesinin yanı sıra, özellikle Kore ve Çin gibi ülkelerde büyük spor kulüplerine, Amerika ve Avrupa’da büyük spor kulüplerine Espor ekiplerine yatırım yaparken, Esporların bir kültür haline geldiği açıktır.

Günümüzde, yeni nesil giderek “geleneksel” sporlardan uzaklaşıyor ve bazen daha rekabetçi ve bazen daha heyecan verici olabilen profesyonel oyun dünyasına adım atıyor. Ödül havuzu 20 milyon dolara kadar yükselebilirken, anlık seyirci sayısı Dünya Şampiyonası adıyla düzenlenen yüz milyonlarca büyük turnuvada ve küresel, dijital, dinamik ve genç bir kitleye sahiptir.

Espor Türkiye, izleyicilerin geleneksel sporlarda olduğu gibi heyecanlı ve yerleşik oyuncularla olduğu kadar çok seyircili bir spordur. Oyuncular ve takımlar genellikle maçlarını ve etkinliklerini öncelikle bunun için kullanılan bir video akışı hizmeti olan Twitch aracılığıyla yayınlama eğilimindedir. Turkey Gaming ile YouTube son yıllarda bu sektöre taşınmaya başladı, ancak Twitch de Espor Türkiye için hala öncelikli olarak bunun için tercih edilen bir yol olarak görülüyor.

Ayrıca okuyucularımıza her şekilde iletmek için GIT olarak büyük bir tutkuyla takip ettiğimiz dünyayız, Turkey Gaming’i mümkün olan en profesyonel şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Espor Türkiye, oyunlar veya genel olarak herhangi bir şey hakkında en ufak bir sorunuz varsa, sitemizdeki iletişim formu, Facebook veya Twitter hesaplarımız aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://www.purplepan.com/turkiyede-espor-ve-dunyada-espor/

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]