Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

II. Türkan Saylan Çocuk Şenliği 17-18-19-20 Haziran 2010 Tarihlerinde Akçakoca’da

Yayınlanma:
ABONE OL

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan onuruna 2009 yılı Haziran ayında İstanbul Şişli’de birincisi düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği bu yıl Düzce Akçakoca Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 17-18-19-20 Haziran günlerinde sanat ve eğlence dolu bir programla gerçekleşecek. Akçakocalı çocuklar karne tatilini şenlikle karşılayacak.

Akçakoca Şenleniyor; II. Türkan Saylan Çocuk Şenliği

 

Akçakoca Halkı birbirinden değerli sanatçılarla, yazar, çizer, tiyatrocu ile 2. Türkan Saylan Çocuk Şenliği’nde buluşacak.

Çocuk Edebiyatının değerli yazarları, çizerleri, fotoğraf, karikatür, tiyatro sanatçılarının katılacağı şenlikte kadın emeğini değerlendirmeye yönelik çalışmalar da yapılacaktır.

Akçakoca Belediyesi ev sahipliği ile gerçekleştirecek Şenlikte her yaştan çocuk öykü atölyeleri, karikatür, çizgi roman, mask, resim atölyelerinde çalışmalar yaparak ürünler oluşturacak, tiyatrolar, Karagöz Hacivat gösterileri, kukla ve film gösterileri izleyecek, yazar ve çizerlerle tanışıp sohbet etme olanağı bulacak. Şenlikteki tüm etkinlikler ücretsiz olup yayınevleri ve yazarlar tarafından ÇYDD kitap satış standına armağan edilen kitapların satışlarından elde edilecek olan gelir ÇYDD Burs Fonuna bağışlanacaktır.

Şenlik süresince Akçakoca Belediyesi tarafından üç kategoride düzenlenecek Yerel Yemek Yarışması’na Akçakocalı tüm kadınlar davetli olacak ve jürinin değerlendirmesinin ardından katılımcılara ödülleri verilecektir. 7’den 77’ye tüm halkımız şenliğimize davetlidir.

35’den fazla sanatçının,  8 STK ve kurumun, 12 yayınevi desteğiyle; 18 Söyleşi, 1 Panel, 13 Atölye, 3 Tiyatro, Karagöz Hacivat ve Kukla Gösterisi, 6 Karikatür, Ebru ve Fotoğraf Sergisi, 1 Müzik Dinletisi, 5 Belgesel ve Sinema Filmi Gösterimi gerçekleşecek.

 

Şenliğe Katılacak Yazar, Çizer, Tiyatro Sanatçıları:

 

Aydın Ilgaz, Aydın İleri, Aysel Korkut, Balam Kenter, Betül Sayın, Bilgin Adalı, Cengiz Özek, Cihan Demirci, Emel Kehri, Erol Büyükmeriç, Feriha Erçek, Fusun İyicil, Gülsüm Cengiz, Halide Karaarslan, Hande Dilek Akçam, Işık Soytürk, Mehmet Bal, Mine Soysal, Mustafa Yıldız, Necdet Neydim, Nermin Şenol Kalyoncu, Nilgün Ilgaz, Nur İçözü, Özhan Mercan, Rıdvan Şoray, Semra Bolat, Sevgi Saygı, Sevim Ak, Sibel Demirtaş, Simla Sunay, Süleyman Bulut, Tijen Savaşkan, Uğur Önver, Ümit Kireççi,

Şenliğe Destek Veren STK’lar, Kurumlar:

 

Bereze Tiyatro Grubu, Boyalı Kuş Çizerler Grubu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Çizgi Roman Okurları Platformu(ÇROP), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği(ÇGYD), İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı(İLKYAR), Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu.

Şenliğe Destek Veren Yayınevleri:

 

Altın Kitaplar, Bulut Yayınları, Can Çocuk, Çınar Yayınları, Çizmelikedi Yayınları, Filiz Yayıncılık, Günışığı Kitaplığı, Kırçiçeği Yayınları, Kırlangıç Yayınları, Pencere Sey Yayınları, Tudem Yayınları, Uçanbalık Yayınları, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Yayıncılık.

 

Not: Yazar, Çizer, Sanatçı, STK, Kurum, Yayınevi adları alfabetik olarak sıralanmıştır.

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

 

Sevim Ak: 0535 431 43 86

 

Aydın İleri: 0535 896 53 36

 

Halide Karaarslan: 0532 617 06 82

 

Emine Yüksel: 0549 761 01 22(Akçakoca Belediyesi Kültür İşleri)

 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]