Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Şampiyonlardan 2014 Değerlendirmesi

Yayınlanma:
ABONE OL

2014 yılına elde ettikleri şampiyonluklarla damga vuran Türkiye’nin şampiyon sporcuları, geçtiğimiz yıl elde ettikleri tarihi başarıları Gençlik Spor Dergisi’ne değerlendirdi. Milli sporcularımız Şahika Ercümen, İpek Soylu, Taha Akgül ve Ferhat Arıcan, şampiyonluklar elde ettikleri 2014 yılını ve 2015’ten beklentilerini anlattı.

 
“Sporda marka ülke” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktı. İşte o başarılara imza atan milli serbest dalışçımız Şahika Ercümen, Milli tenisçimiz İpek Soylu, milli güreşçimiz Taha Akgül ile milli cimnastikçimiz Ferhat Arıcan, geçen yıl elde ettikleri şampiyonlukları ve 2015’ten beklentilerini Gençlik Spor Dergisi’ne anlattılar.

 

 

“Hayallerimin Ötesinde Bir Yıl Oldu”
Milli serbest dalışçımız Şahika Ercümen, 2014 Temmuz ayında ‘Değişken ağırlık ip destekli paletsiz dalış’ alanında 91 metre, paletsiz ip destekli serbest dalışta ise 72 metrelik dalışıyla dünya rekoruna imza attı.
2014’ün hayallerinin ötesinde bir yıl olduğunu ifade eden Ercümen, “Zor şartlarda iki günde 2 ayrı dünya rekoru kırarak, rekorları ülkemize getirdim. Kendimize o kadar inanıyoruz ki, şu anda dünyada hangi derece yapılırsa yapılsın üzerine çıkabilecek seviyedeyiz. Her yıl bir adım ileriye gidiyoruz” dedi.

 

Gelecek yıl 100 metrenin üzerinde bir dalış yaparak yeni bir dünya rekoru kırmak istediğini belirten Ercümen, şöyle dedi:
“2015 yılı için çeşitli konularda projelere imza atmayı planlıyorum. İnsanlara sualtı zenginliklerimizi tanıtabileceğimiz bir belgesel projemiz mevcut. Astım hastalığından sonraki en büyük amaçlarımdan birisi de spor ile insanların yaşamını değiştirebilmek. İnşallah uluslararası platformda da ülkemizin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Bu noktada Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın da desteklerini bekliyoruz.”

 

“2014’teki İstikrarlı Yükselişimin, 2015’te Sürmesini İstiyorum”
Milli tenisçimiz İpek Soylu, 2014’ün Eylül ayında tarihi başarıya imza atarak gençlerde Grand Slam şampiyonluğu elde etti.

İlklerle dolu bir yıl geçirdiğini ve senenin başında belirlediği çoğu hedefe ulaşmanın onur verici olduğunu dile getiren Soylu, “Bu sene Junior klasmanını dünya 13’üncüsü olarak tamamladım. Ulaştığım şampiyonluk, benim için bugüne dek aldığım ve motive eden bir derece oldu. Aynı zamanda A Milli Takımımızda ay-yıldızlı bayrağımızı temsil ettiğimi için mutluyum” şeklinde konuştu.

 

2015 için hedefinin Büyükler (WTA) klasmanında Grand Slam elemelerine katılmak olduğuna işaret eden Soylu, “Sıralamamın yükselebilmesi için doğru turnuvalar seçip, puan toplamak ana hedefim. Gösterdiğim istikrarlı yükselişin2015’te de devam etmesini umuyorum” dedi.

 

“Hedeflediğim Dünya Şampiyonluğuna Ulaştım”
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Eylül ayında Özbekistan’da düzenlenen dünya şampiyonasında altın madalya kazandı ve ardından Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi ilan edildi.

Kendisi için 2013 yılının da önemli başarılarla tamamlandığını ve önemli bir ivmeyi o yıl yakaladığını anlatan Akgül, “2014’te ilk olarak hedefim üçüncü defa Avrupa Şampiyonu olup, serbest güreş tarihinde bir ilki gerçekleştirmekti ve bunu başardım. Ardından hedeflediğim dünya şampiyonluğuna ulaştım” diye konuştu.

Her sporcunun hayalinin Olimpiyatlar olduğunu ve çalışmalarını azimle sürdürdüğünü söyleyen Akgül, “2015 yılı için Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarına ulaşmak ve gelecekte olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum” dedi.

 

 

“2014 Yılı 77 Milyon İçin Tarih Yazılan Bir Yıl Oldu”
Milli cimnastikçimiz Ferhat Arıcan, Ekim ayında kendi adıyla anılan hareket sayısını 3’e çıkartarak dünyada bu başarıyı yakalayan ilk sporcu olarak tarihe geçti.

2014 yılının kendisi ve 77 milyon için tarih yazılan bir yıl olduğuna dikkati çeken Arıcan, şöyle devam etti:
“Dünya Şampiyonası’nda bireysel finallere ilk katılan sporcu olarak tarihe geçtim ve dünya literatürüne üçüncü ‘Arıcan’ hareketini kazandırdım. Takım olarak da bir ilki gerçekleştirdik ve bu zamana dek en yüksek puanımızı aldık. Bu anlamda 2014 yılında Türk cimnastiği büyük bir ivme kazandı.”

Bir sporcunun en büyük hedefinin Olimpiyat Oyunları olduğunu ve 2016 Rio olimpiyatları için 2015’te kota yarışması düzenleneceğini belirten Arıcan, “2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nı son anda kaçıran bir sporcu olarak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı kaçırmak istemiyorum. Kısacası 2015 yılında spor ahlakı ve çalışma arzumuzu kaybetmeden daha büyük başarılar kazanmak ümidiyle” dedi.

 

“2014’teki Tarihi Başarılar 77 Milyonu Gururlandırdı”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014 yılı içerisinde hemen hemen her branşta tarihi başarılara imza atıldığını ve bu başarıların 77 milyona haklı bir onur yaşattığını ifade etti.

Bakanlık olarak branş farklı gözetmeksizin sporun her alanına önemli destekler sağlandığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “2014 yılında daima sporcularımız ve sporcu adayı olan genç kardeşlerimizin spor serüvenlerinde engel teşkil edebilecek unsurları kaldırabilmek için adımlar attık. Bu süre zarfında spora değer veren gönülden bağlı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun destekleri bu noktaya gelmemizde en önemli etkenlerden biri oldu” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, milli sporcularımızın elde ettikleri başarıların 2015 yılında da katlanarak süreceğine inandığını vurguladı.

“Millilerimiz ve Kulüplerimiz Başarılarıyla Ülkemizi Önemli Bir Konuma Getirdi”
Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, gerek Milli takımlar gerekse kulüpler bazında 2014 yılının Türk basketbolu için altın değerinde bir yıl olduğunu ifade etti.

Milli takım bazında erkeklerde dünya sekizinciliğine, kadınlarda ise dünya dördüncülüğüne yükseldiğimizi ve genel sıralamalarda 11’inci sırada bulunduğumuzu söyleyen Demirel, şöyle devam etti:
“2014 yılı içerisinde Milli takımlarımız ve kulüplerimiz başarılarıyla ülke basketbolunu önemli bir konuma getirdi. Ayrıca ev sahipliği yapmış olduğumuz uluslararası organizasyonlar da pozitif yansımaların olmasını sağladı. Bunun yanı sıra FIBA Olağanüstü Kongresi’nin İstanbul’da düzenlemesi ve 198 ülkeden basketbol federasyon başkanlarının katıldığı program da spor camiasında yankı buldu.”

“Millilerimiz, 2014’te 277 Madalya Kazandı”
Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Millilerimizin 2014 yılında güreş alanında önemli bir çıkış sağladığını ve bu kapsamda 2007 yılından beri ilk kez Dünya şampiyonluğu heyecanı yaşadığımızı dile getirdi.

Güreş tarihimizde çok sayıda ilke imza atıldığına işaret eden Yerlikaya, “Bu sene mücadele ettikleri şampiyonalarda ay-yıldızlı mayoyu taşıyan Millilerimiz, 277 madalya kazanarak son iki yılda yüzde 58’lik bir yükseliş sağladı. Gelecek adına umut vaat eden bu başarılar, Türk güreşini seneye daha üst noktalara taşıyacaktır” dedi.

“FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air’de Önemli Övgüler Aldık”
Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar, kayak branşında 2014 yılında teknik altyapı, konaklama noktaları ve sportif başarı alanında önemli atılımlarda bulunulduğunu söyledi.

İstanbul’da düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air’in kayak branşında 2014’e damga vurduğunu açıklayan Yarar, şöyle devam etti:
“Ev sahipliği yapmış olduğumuz organizasyon ile uluslararası spor camiasından önemli övgüler aldık ve beğeni topladık. Aynı zamanda ortaya koyduğumuz kalite ve kule uzunluğu ile katılım sayısı kapsamında dünya rekoru kırdık. Bu noktada 2026 Kış Olimpiyatları’na adaylığımız noktasında da önemli bir avantaj elde ettik.”

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]