Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe Almanları büyüledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi’nin davetlisi olarak Maltepe’ye gelen Alman heyet, temaslarına ara vermeden devam ediyor. Kreş ve huzurevi ziyaretlerinin ardından, Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet üyeleri, “Gördüğümüz her şey Avrupa standartlarına” sözleriyle hayranlıklarını ifade ettiler.   

 

 

 

Ziyarete Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra,  Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude, Almanya’da yardıma muhtaç insanlar için eğitim ve iş olanağı sağlayan kuruluş olan Arbeiterwohlfahrt’in Genel Müdürü Jürgen Salzhuber ile SPD Bavyera Eyalet Başkanı ve Yukarı Bavyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu Eski Müdürü Franz Maget’in de aralarında bulunduğu Alman heyet, Maltepe Belediyesi birim müdürleri, Maltepe Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda konuk ve basın mensupları katıldı. Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Funda Gülen’den merkez hakkında bilgiler alan Alman heyetine, eğitim üniteleri, müzik ve spor salonları, gönüllü çalışma üniteleri, hidroterapi, fizyoterapi ve hippoterapi merkezleri, havuzlar, bilgisayar odası, çiftlik hayvanlarının ve evcil hayvanların yer aldığı bahçe gezdirildi.

 

 

 

LANGIRT MAÇI NEFES KESTİ

 

Gezi sırasında, yapılan langır maçı ise nefes kesti.  Kılıç, kıran kırana geçen maç sonrası, “Dostluk kazandı” diye konuştu. Daha sonra merkezdeki seminer odasına geçilerek basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Burada Alman heyetiyle bir araya gelerek Maltepe’de ortak payda üzerinde buluşup neler yapabileceğimiz noktasında görüşmeler yaptık. Bu kapsamda toplantılar yaptık, Bağlarbaşı kreşimizi dolaştık, Maltepe Huzurevimizi gezdik. Sayın Ude’yi hepiniz artık tanıyorsunuz. Bize fahri olarak destek veriyor. Diğer arkadaşlarımız da öyle. Bunlar idealist insanların yapabileceği bir şey, emekli olmuşlar ancak hizmet aşkları bitmemiş ve şimdi de Maltepemize hizmet vermek istiyorlar” dedi.

 

 

 

“HAYAL OLMADIĞINI BİLİYORLAR”

 

Avrupa’daki çalışmaları yerinde görmeleri için muhtarları Almanya’ya götürdüklerini de ifade eden Kılıç, “Bu çalışmaların bir hayal olmadığını yerinde görerek bilmelerini istedik. Bu açıdan muhtarlarımızın Almanya ziyareti oldukça önemliydi. Maltepe’yi, İstanbul’u, giderek tüm Türkiye’yi kucaklayacak olan fuar projesinin Almanya’daki versiyonunu gördüler. Artık hayal olmadığını biliyoruz. Biz ne dedik? Birbirimizi dinleyerek, bizden olmayan kültür ve inançlarla tanışmak, kaynaşmak noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedik. Maltepe farklı kültür ve inançlara sahip çıkıyor, bunu görüyor ve hissediyorum. Kadın-erkek, Alevi-Sünni, inanan-inanmayan ayrımı gözetmeksizin Maltepe’yi çağdaş bir konuma getirmek noktasındayız” şeklinde konuştu.

 

 

 

“BAŞKANINIZLA GURUR DUYMALISINIZ”

Kılıç’tan sonra söz alan SPD Bavyera Eyalet Başkanı ve Yukarı Bavyera İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu Eski Müdürü Franz Maget de, Ali Kılıç’ı seçtikleri için Maltepe halkının oldukça şanslı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, şunlar söyledi: “Bugün 3 farklı kurumu dolaştık. Gördüğümüz her şey açık yüreklilikle ifade ederim ki; Avrupa standartlarına uygun ve oldukça başarılı. Bizdeki anaokullarında her grupta 50 çocuk eğitim görüyor. Halbuki sizinkinde 15 çocuk eğitim alıyor. Okulun bu derece donanımlı olması harika bir şey ve sizin anaokullarınız oldukça renkli. Sonra huzurevine gittik. Burada da şunu gördük; herkes kendini evinde gibi hissediyor ve oldukça mutlu. Sanırım bir huzurevi için en önemli nokta burası. Ayrıca gördüğümüz odalar muhteşem ve harika. Bavyera’daki donanımlarla, buradaki okulların donanımları neredeyse aynı. Rehabilitasyon merkezine gelirsek de, burada da çocuklarla birey olarak destek verilmesi ve tek tek ilgilenilmesi takdire şayan. Gördüğümüz üzere Ali Kılıç’ın çok ciddi ve ayağı yere basan planları var ve daha şimdiden birçok merkezi açmış ve açmak noktasında çalışmalar yapıyor. Böylesi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için gurur duymalısınız, ben kendilerini tebrik ediyorum.”

 

 

PERSONEL DEĞİŞİMİ YAPILACAK

 

Soru-cevap kısmı sonrası Maget ve Salzhuber’in de talepleri üzerine, Almanya ile Türkiye arasında karşılıklı personel değişimi yapılması konusunda karar birliğine varıldı. Özellikle Yunanistan ve İspanya’dan gelen öğretmenlerden çok şeyler öğrendiklerini ve bilgilerini onlara aktardıklarını belirten Salzhuber, bu eğitimi Türkiye ile de yapmak noktasında kararlı olduklarını belirtti. Ayrıca soru-cevap kısmında söz alan Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş’ın, görme kaybı sonrası Alman doktorlarca tedavisinin üstlenildiğini ve az da olsa görme imkânına kavuşturulduğu için Alman doktorlar nezdinde, Alman heyetine teşekkür etmesi, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]