Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kanınızdaki Sihirli Güç

Yayınlanma:
ABONE OL

Cİ  Estetik Plastik Cerrahi Kliniği Plastik Rekonstrüktif&Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Günay Çavdar konu ile ilgili bilgiler verdi.

 
PRP (PlateletRich Plazma) tedavisi platelet ya da trombosit dediğimiz kan hücrelerini içeren plazmanın cilt ve saçlı deri tedavilerinde deri altına enjeksiyon yöntemi ile uygulanmasıdır. PRP tedavilerinde fayda görmeyi beklediğimiz Plateletler onarıcı maddelerle yüklüdür ve doku onarımında başrol oynarlar. Bunu örneklemek gerekirse bir yaralanma durumunda plateletler yara bölgesinde toplanır ve başta growth faktör (büyüme faktörü) olmak üzere iyileştirici faktörleri ortama bırakıp kök hücrelerin bölgeye yönelmesini sağlarlar. Bu onarıcı görevlerle dolu maddeleri Saç Dökülmesive yüz gençleştirmede aynı amaçla kullanıyoruz.

 
Derideki bir hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı, yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır, bu nedenle plazma uygulaması damarlarımızda dolaşan bu sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak gelişmiştir.

 

 

Çevresel etkenler, genetik faktörler, yaşlanma, stresli yaşam, sigara ve alkol kullanımı gibi metabolizmayı olumsuz etkileyen bazı koşullara maruz kalındığında hücre yenilenmesi yavaşlar veya tamamen durur. Bu tip durumlarda saç dökülmesi, ciltte sarkma ve lekelenmeler, vücut çatlakları gibi durumlar oluşabilir. Farklı etkenler sebebiyle oluşmuşlarsa da kişinin hücre yenilenmesinin yavaşlığından ötürü iyileşme gözlenmez. Onarıcı plateletler sorunlu bölgeye kan dolaşımı ile ulaşamıyorsa yürütülmesi gereken mantık aslında son derece basittir.

 

Bu hücreler kanımızda mevcut olduğuna göre tek yapmamız gereken Plateletleri kandan ayırmak ve sorunlu bölgeye nakletmektir. PRP dolgu veya mezoterapi gibi yollarla deriye uygulanır, deriyi gençleştirici etkisi uygulamanın hemen sonrasında parlak ve canlı bir görünümle belirgin hale gelir.

 

 

PRP daha sıklıkla yüz ve saçlı deriye uygulanmaktadır, ama boyun, dekolte bölgesi, eller ve diğer vücut bölgelerine de uygulama yapılabilir.Ayrıca kronik ağrı tedavisinde, tendon hasarlarında, romatizmal yakınmalarda da PRP tedavisi uygulanmaktadır.
PRP’nin herhangi bir yan etkisi ya da enfeksiyon riski var mı ?

 

 

Son derece güvenlidir. Yan etkisi de olamaz çünkü sizden alınan size, sadece size fazlasıyla geri verilmektedir.
Sonuç almak için kaç seans yaptırmak gerekir ?

 

 

Mezoterapi ile uygulanan uygulamalı PRP genellikle 15’er günlük aralarla 3-4 seans yapılır. 8-10 ay sonra 3-4 seanslık bir kür daha yapılır. Dolgu ve mezoterapinin bir arada uygulandığı bir başka protokol de var, burada da PRP 21-28 gün arayla 3 seans uygulanır. Altı ay sonra doktor hastasını kontrol eder. Şayet hasta menopoz dönemindeyse ya da sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları varsa doktor 1 kür daha yapmaya gerek duyabilir. Kişi kendine iyi bakıyorsa, sağlığına dikkat ediyor, cildini UV ışınlarından koruyor ise 2.kür için 1 hatta duruma göre 2 yıl beklenir.
PRP uygulamasının en önemli avantajı nedir?

 
Sağlanan gençleştirici etkinin dolgu ve benzer uygulamalarda elde edilen etkiler gibi sadece belirli alanlara yoğunlaşmış olmaması, derinin daha büyük bir bölümüne yayılması ve daha kalıcı olmasıdır. Diğer yöntemlerle sağlanan olumlu sonuçlar belli bir süre devam eder, ancak PRP’nin olumlu sonuçları tamamen uygulanan kişiye aittir. Kaybolup gitmez.
Önemli bir nokta var ki, platelet sayısı yetersiz olan hastalara, kanser hastalarına PRP uygulaması yapılamaz.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]