Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Fikirtepe’de Yıkım Suriyeli Sığınmacılar Nedeniyle Ertelendi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Fikirtepe kentsel dönüşüm alanlarının yıkımı Suriyeli sığınmacılarının durumunun netlik kazanmaması nedeniyle ertelendi.

Fikirtepelilerin kentsel dönüşümden dolayı yaşadığı mağduriyetinin üzerine Suriye’de yaşanan çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan ve sayıları 1 milyonu aştığı düşünülen Suriyeli sığınmacılar eklendi. İstanbul’un hemen her bölgesinde bulunan Suriyeli sığınmacıların bir kısmının Fikirtepe’de boşaltılan yapılara yerleşmesiyle başlayan sorun, yerleşme sayılarının gün geçtikçe artmasıyla önemli boyutlara ulaştı.

 
Riskli alanlarda bulunan ve can güvenliğini tehdit eden yapılara yerleşen Suriyeli sığınmacıların tahliyesi için Kadıköy Kaymakamlığı’nın ilgili yazısı ile harekete geçen Kadıköy Belediyesi herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan Fikirtepe bölgesinin tahliyesi için devreye girdi.

 

Yıkımları gerçekleştirecek şirketleri konuyla ilgili bilgilendirildi. Fikirtepe’de yıkılmak üzere bulunan binalara yerleşen sığınmacıların gerekli önlemler alındıktan sonra Tuzla’da bulunan kampa yollanması için gerekli girişimlerde bulunuldu. Tuzla sığınma kampının kapandığı bilgisinin alınmasıyla birlikte, sığınmacıların daha fazla mağduriyet yaşamaması için yapılacak yıkım işlemi durduruldu.

 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgede inceleme başlattı ve Suriyeli sığınmacıların bölge tahliye edildikten sonra ne olacağına dair yeni bir çözüm arayışına girildi.
Yarı yıkılmış ya da yıkılma kararı alınan binalarda yaşayan Suriyelilerin temel yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanacağı şartlar olmadığı gibi bu yapılarda kalmaları son derece tehlikeli olmakla birlikte sorunun insani boyutlarda çözümü için Kadıköy Belediyesi bütün olanaklarını seferber etmiştir.

 
Müteakip kereler konuyla ilgili resmi kurumlarla görüşmeler yapılmış özellikle metruk binalara yerleşmiş olan Suriyelilerle ilgili adım atılması talep edilmiştir. Kadıköy Belediyesi olarak meselenin asli unsuru olmamakla birlikte bu insani sorunun çözümünde oluşacak merkezi bir koordinasyona gerekli desteğin verileceğini bir kez daha ifade ediyoruz.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]