Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Battal İlgezdi Kayıp Yakınları Derneği’ne minibüs hediye etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD)’ne üzerinde kayıp resimlerinin bulunduğu bir minibüs hediye etti.

 

“Beni görürsen anneme haber ver” kampanyası İstanbul’da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ tarafından kayıpların fotoğrafları ile giydirilen minibüsün CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve dernek başkanına teslim edilmesi ile başladı.

Türkiye’nin kanayan bir yarası olan kayıp çocuklar sorununu TBMM gündemine taşıyan ve bu konu da araştırma komisyonu kurulmasını sağlayan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Şişli eski Belediye Başkanı Fatma Girik ve Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, CHP Beyoğlu ilçe teşkilatı yöneticileri, kayıp yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle minibüs dernek yetkililerine teslim edildi.

Törende konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, “Resmi kayıtlara göre bin 657, gayri resmi kayıtlara göre deyaklaşık 5 bin çocuğumuz kayıp. Bu çocukların bir an önce bulunması, bu kayıpların unutulmaması için ‘ Beni görürsen anneme haber ver ‘ kampanyasını başlattık. CHP İlçe binalarıda CHP kayıp çocukları arıyor pankartları afişleri donatıldı” dedi. CHP’li belediyelerin de kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Sevigen ” Bu işin siyaseti olmaz, önümüzdeki günlerde Kadir Topbaş’a ve Melih Gökçek’e de giderek kampanya hakkında kendilerine bilgi verip destek isteyeceğiz” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de, kayıp çocukların yıllardır Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Kayıp çocukların bulunması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Başkan İlgezdi, “Hepimiz bu konuda kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Kayıp çocuklarımız sadece ailelerinin ve derneğin çalışmaları ile bulunmaz. Her vatandaş her kurum ve kuruluş bu konuda üzerine düşen görevi yapmalıdır” çağrısında bulundu.

 

Törende konuşan Fatma Girik ise, ” Sıradan bir vatandaş olarak iki tane kayıp çocuğu buldum ve annesine babasına teslim ettim. Benim gibi sıradan bir vatandaş iki tane çocuğu buluyorsa, demek ki bu komisyon bunun altından kalkacak ve hepsi bulunacak diye düşünüyorum” dedi.

Kayıplar kayıp minibüsüyle aranacak

Konuşmaların ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD)’ne hediye edilen, üzerinde kayıp resimlerinin bulunduğu minibüs tanıtıldı ve minibüse ait teslim belgeleri Başkan Battal İlgezdi tarafından CHP Milletvekili Sevigen ile dernek başkanına teslim edildi.

Minibüsün teslim alınmasının ardından Mehmet Sevigen, Battal İlgezdi, Mustafa Zengin, Gamze Akkuş İlgezdi, Kaya Uluyılmaz ve Fatma Girik ile kayıp yakınları İstiklal Caddesi’nde, üzerlerinde kayıp çocukların resimlerinin bulunduğu süt ve kibritleri vatandaşlara dağıttı.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]