Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Savaş Ay’ı da, Kadıköy polisini de tebrik etmek lazım

Yayınlanma:
ABONE OL

Savaş Ay’ın geçtiğimiz gün kaleme aldığı “Çakma ‘Maliye’den, kuryeli soygun “ başlıklı yazısında farklı bir dolandırıcılık yöntemiyle vatandaşın nasıl dolandırıldığını anlatmıştı.

Bu yazının yayınlanmasından sonra Maliye Bakanlığı da Kadıköy İlçe Emniyet teşkilatı da duyarlı davranarak incelemeye aldılar. Dolandırıcıları takibe alan Kadıköy Polisi kısa sürede yakalayıp adalete teslim ettiler.

 

İşte Savaş Ay’ın kaleme aldığı o yazılar…

 

 

 

 

 

02 Kasım 2009 tarihli yazısı Çakma ‘Maliye’den, kuryeli soygun…

 

Uyanıklar, içinde eski gazete olan ‘Ekspres Maliye’ damgalı, 10 lira bedelli zarf gönderiyor

 

Bizim milletin genetik kodlarında “sarı zarf”tan tırsmak var. Ne zamanki sarı bir zarf postacı eli, kurye marifeti, muhtar takviyesi hallerde taahhütlü olaraktan adresimize ulaşır elimiz ayağımız birbirine dolanır yalan mı? Devlet Baba’nın uzun kolları muhtemelen bir yamuğumuzu, yanlışımızı yakalamış cezamızı burundan fitillerle getirmek olarak kesmiştir belkim de. Ya da evimiz, iş yerimiz, arsamız, binamız istimlâk alanı içinde kaldığından bir an evvel pılı ve pırtılarımızı da kaparak oradan kopmamızı emrediyordur bize zarf içi yazısı.

ÇAĞDAŞ DOLANDIRICILIK
Elektrikten tabela vergisine, su, havagazı falan filan borçlarımız ödenmemiş, katlanmış, faizlerle birlikte eşek yükü cüsselenmiştir heyhat. Bu geleneksel öd kopmasını devlet gibi milletin de bazı uyanık fertleri de iyi bilir elbet. Aşağıda yazacağım olay da bu cümlemin devamı ve teyidi niteliğinde. Kadıköy Gazetesi tarafından ahaliye duyurulan bir haberde maliyeden sarı zarf almış vatandaş manzaralarını bir okuyun, 2010 model dolandırıcılık nasıl edilir görün bakalım.

KALDIRIMCILIK BİTTİ
Sıkı durun ve habere bakın habere: Her geçen gün soygun çeşitleri artıyor. Önceleri kapkaçlar vardı, kimse yolda rahat yürüyemiyordu. Kapkaçın gasp suçlarına dahil edilmesi ve MOBESE’lerin konulması ile kapkaç en aza indirgendi. Bu arada “kaldırımcılık” denilen başka bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Yurt dışından gelen yaşlı insanlar havaalanlarından takip edilip, sanki apartman sakiniymiş gibi kendilerini tanıtanlar, kişiler eve girerken çantalarını alıp kaçıyorlardı. Ardından akla gelmeyecek birçok usul daha denediler. Soygun çeşitlerine son günlerde “kuryeli soygun” olarak adlandırabileceğimiz bir yenisi eklendi.

BU SİZE GELDİ
Geçtiğimiz hafta içinde Kadıköylü bir okurumuz geldi, elinde sarı bir zarf, üzerinde “Ekspres Maliye” yazıyor. Damga var ve üzerinde “Bedeli 10 lira” yazıyor. Okurumuz anlatıyor; “Ben evde yoktum kurye kıyafeti giymiş biri gelmiş, elinde bir zarf. Üzerinde ‘ekspres maliye’ damgası var. ‘Bu zarf size geldi’ demiş. Hanım da meraklanıp almış, almayıp da ne yapacak. Eğer bir yanlışlık varsa 15 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz. Kurye almış parayı gitmiş, hanım da merakla zarfı açmış, ne borcumuz var öğrensin diye. Zarfın içinden çıka çıka, üzerine ‘Ekspres Maliye’ etiketi yapıştırılmış, ‘Gerçek Maliye’ adında eski okunmuş bir gazete sayfası çıktı.”

UY ANAM
Bu birincisi… Sonra Selahattin User adlı bir okurumuz daha geldi. Aynı yöntem, verilen 10 lira ve yine içinden okunmuş bir gazete sayfası çıkmış, 10 lira ödenerek alınan başka bir zarf. Bu kez resmi mühürlü zarf süsü verdikleri zarfları vatandaşı dolandırmaya kalkan, kurye giysili kişiler için uyarıyoruz vatandaşı. Eğer “Maliyeden size geldi” diye bir zarf getiren olursa, önce kuryenin kimlik kartını isteyin, sonra damganın sahte olup olmadığını inceleyin. 10 lira verip, “Maliye’den ne geldi” diye zarfları almayın. Bu zarfın içinden 10 lira karşılığında yalnızca okunmuş bir gazete sayfası çıkacaktır.

 

 

 

 

03 Kasım 2009 tarihli yazısı Kadıköy’de polis var

 

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak verdi müjdeyi, dedi ki “Savaş Abi, dün yazdığın o dolandırıcı kuryeleri de aldık, onların çete reislerini de…”
Hem de suçüstü yapmışlar. 50 adet sarı “çakma maliye zarfı” varmış üstlerinde. Kadıköy Asayiş Şube’nin kaptanı Ahmet Demir halletmiş işi. Dedektiflerini toplayıp; “Birileri kurye kılığına girip güya maliyeden sarı zarf getirmiş gibi yapıp korkutuyor vatandaşları. Şoke olmuş hallerinden yararlanıp, teslimat bedeli dedikleri 10 lirayı alıp gidiyorlarmış. Zarfın içinden de Ekspres Maliye adlı eski, okunmuş bir gazete sayfası çıkıyormuş. 24 saat içinde istiyoruz bu adamları arkadaşlar” demiş. Çocukların bu işi çözmesi, adamları armut gibi toplaması o kadar bile sürmemiş. Motosikletleriyle kaçma teşebbüsleri ise 5 dakikada boşa çıkarılmış.

KÜÇÜMSEMEYİN

Grip kurbanı olarak yatak döşek hallerde olduğumdan bizzat gidemedim. Hemen haber ajansımızı arayıp istihbarat sorumlularından Murat Keklikçi‘yi arayıp anlattım durumu. O da acar polis muhabirlerimizden Erdoğan Yapık‘ı arayıp yönlendirmiş. Erdoğan da tez vakitte duruma el koyup haberin detaylarını çıkarmış bir bir. Görüp anlattıklarına göre yakalanan çete üyelerinin çantasında 50 adet zarf çıkmış. “Bu rakamı küçümsememek lazım Savaş Abi” deyip nedenini şöyle anlatıyor Erdoğan: “Bu zarfların üzerindeki adreslerde sadece Bağdat Caddesi yakınındaki 50 adres vardı. Yani sadece tek bir kuryenin bir gün içinde tek bir bölgede yaptığı dağıtım bu. Yakalanmadan önce de kaç zarf dağıttıkları ise ayrı. O ifadelerinden sonra belli olacak. Her Allah’ın günü yüzlerce zarf dağıttıklarını düşünüp adedi 10 lirayla çarparsak müthiş bir para çıkıyor ortaya…”

BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR

Dün bir telefon da Maliye Bankanlığı Basın Müşavirliği’nden geldi. Bakan adına arayıp teşekkür etti arkadaşlarımız. “Bu bizi çok rahatsız eden bir sorun Savaş Bey. Lütfen vatandaşlara açıklayın, devir internet devri. Artık sarı zarf göndermek filan tarihe karıştı. Kiminle ne mesele varsa internet üzerinden iletişim kurup çözüyoruz” dediler. Yani artık kimse adresine postalanmış maliye etiketli zarflara, mektuplara, tebligatlara itibar etmesin istiyorlar.
Ben de onlara “Asıl Kadıköy Gazetesi’ni arayıp tebrik edin. İşi ilk çıkaran onlar. Dolandırıcılığı manşetlerine çektiler, oradan rastlayıp haberleştirdim” dedim.
Şimdi bir ricam daha var Maliye Bakanımız ve çalışma arkadaşlarına. Lütfen Kadıköy Emniyet Müdürümüz Hakan Bey’i de arayıp tebrik edin. Haberimizi ihbar sayıp harekete geçtiler. “Münferit bir şey, bize ne?” demeyip durumdan vazife çıkardılar ve ivedi çözdüler olayı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]