Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Galatasaray Cafe Crown’u 95 – 74 yenen Fenerbahçe Ülker durumu 2-0 yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinin ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown’u 95-74’lük skorla mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi.

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, rakibi Galatasaray Cafe Crown’u özellikle üçüncü çeyrekteki etkili performansı ile 95-74 yenerek durumu 2-0’a getirdi. Serinin üçüncü ve dördüncü maçları 9 ve 11 Haziran’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmayı TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Karagözoğlu, Nuri Tan, Asaf Ardak Şükrü Tara, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic’in turnikesi ve Oğuz Savaş -Darjus Lavrinovic ikilisinin pota altı basketleri ile ilk 3 dakikalık bölümü 6-2’lik skorla önde geçti. Üç sayılık atışlarla rakibine karşılık vermek isteyen Sarı-Kırmızılılar, oyunun bu bölümünde rakibinin boyalı alandan kaydettiği sayılara engel olmakta zorlandı. Mola dönüşü Galatasaray Cafe Crown, Preston Shumpert – Jerry Johnson – Ermal Kurtoğlu üçlüsü ile etkili olan 7. dakikada skora denge geldi (14-14). Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede Darjus Lavrinovic’in içeriden ve dışarıdan başarılı oyunu ile skor üstünlüğünü tekrar eline alan Sarı Lacivertli ekip, Sarunas Jasikevicius’un son saniyeden gelen üçlüğüyle de ilk çeyreği 26-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de hücumda etkili başlayan ev sahibi ekip, Kaya Peker’in pota altı basketi ve Jasikevicius’un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle 12. dakikada durumu 31-22’ye getirdi. Mola sonrası Haluk Yıldırım’ın art arda basketleri ile sonuca giden Sarı-Kırmızılılar, rakibinin yaptığı top kayıplarını da iyi değerlendirince, farkı bir anda 1 sayıya kadar indirdi (35-34).

Bu sefer Fenerbahçe Ülker mola alırken, mola dönüşü Darjus Lavrinovic’in yeniden devreye girmesiyle rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Sarı-Lacivertliler, 18. dakikada skoru 44-39’a taşıdı. Devrenin son dakikasında Preston Shumpert ve Ermal Kurtoğlu’nun basketleri ile 7-0’lık bir seri yakalayan ve maçta ilk kez öne geçen Galatasaray Cafe Crown, soyunma odasına da 44-46’lık üstünlükle girdi.

Ermal Kurtoğlu ve Roko Ukic’in karşılıklı sayıları ile başlayan üçüncü çeyrekte büyük bir çekişme yaşanırken Sarı-Kırmızılı ekip, Preston Shumpert ve Tutku Açık’la 24. dakikaya 51-55 önde girdi. Marko Tomas ve Roko Ukic’in üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle skora yeniden denge getirmek isteyen ev sahibi ekip, Ömer Onan – Darjus Lavrinovic’in skorer oyununu sürdürmesiyle 16-2’lik bir seri yakalayarak 28. dakikada yeniden öne geçti (67-57).

Savunma sertliğini arttıran rakibine karşı isabetsiz şut tercihleri ve top kayıpları yapan Galatasaray Cafe Crown, Josh Shipp’in serbest atış isabetleri ile 29. dakikada durumu 67-58’e getirerek farkı yeniden tek haneli sayılara indirdi. Serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skordaki üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Ülker, final periyoduna 73-63’lük avantajla girdi.

Son on dakika Emir Preldzic ile Jerry Johnson’ın karşılıklı serbest atış sayıları ile start alırken ev sahibi ekip, rakibinin top kayıpları sonrası bulduğu hızlı hücumlarla 33. dakikaya 15 sayı farkla 80-65 önde girdi. Preldzic’in içeriden ve dışarıdan kaydettiği basketlere engel olamayan Galatasaray Cafe Crown, hücumda da istediği şutları bulamayınca karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala fark 20 sayıya çıktı (87-67).
Oyunun son bölümünde Preston Shumpert’la isabetler kaydeden Sarı-Kırmızılı ekibe pota altı sayıları ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, oyunun kontrolünü elden bırakmayarak maçtan 95-74 skorla galip ayrıldı.

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Hakemler: Murat Biricik – Erşan Kartal – Halil Baldemir
Fenerbahçe Ülker (95): Roko Ukic 15 (3 ribaund- 6 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (6 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 10 (1 asist), Kaya Peker 6 (3 ribaund), Oğuz Savaş 8 (7 ribaund – 4 asist), Marko Tomas 18 (2 asist), Sean May 8 (5 ribaund – 1 asist), Emir Preldzic 8 (7 ribaund- 5 asist)
Galatasaray Cafe Crown (74): Josh Shipp 4 (2 ribaund – 2 asist), Jerry Johnson 21 (1 ribaund- 4 asist), Caner Topaloğlu 4 (3 ribaund), Preston Shumpert 16 (5 ribaund), Tutku Açık 3 (2 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 6 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 10 (2 ribaund- 2 asist), Evren Büker (2 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 10 (6 ribaund -3 asist)
1. Periyot: 26-20
2. Periyot: 18-26
3. Periyot: 29-17
4. Periyot: 22-11
İSTANBUL CHA

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]