Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendik Türk Ocakları, Alparslan TÜRKEŞ’ i andı

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Türk Ocakları 1 Nisan Pazartesi akşamı saat 19:30’ da Yılma DURAK, Kazım AYAYDIN ve Rasim EKŞİ’ nin konuşmacı olarak katıldığı Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ i anma programı düzenledi.

Alparslan TÜRKEŞ’ i anma programı, Rahmetli Başbuğun görüntülerinden oluşan bir demetle açıldı. Gösterimden sonra kürsüye gelen Pendik Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA açılış konuşmasını yaptı. Konuşmada sayın KARA:” Bugün Türk Milliyetçiliği yaşıyorsa bunda Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’ in çok büyük bir katkısı vardır.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra kürsüye Av. Kazım AYAYDIN geldi ve şunları söyledi : “ Eğer millete bir şey anlatılacaksa “O” anlatılarak işe başlanmalıdır. Bu millet ne zaman sıkıntıya düşse içinden milli mukavemete sahip bir lider çıkarıyor; bunun adı Mete oluyor, bunun adı Kuvayi Milliye oluyor, bunun adı Ülkücü Hareket ve TÜRKEŞ oluyor. Gençler 49,5 fraksiyona bölünmüştü. Buçuğu şimdiki bölücülerdi. Kendilerine karşı direnen sivil halka yani Ülkücülere karşı bir katliama girişildi. Bu zamanda biz başımızda Başbuğumuzu bulduk. Ben bu ülkenin kürt asıllı vatandaşlarındanım, ilkokula başladığımda tek kelime Türkçe bilmiyordum.

Önümüze Başbuğ çıktı, bize önderlik etti ve bizi Ülkücü yaptı. 12 Eylülden önce hayat garantimizin olmadığı dönemlerde birliğimiz vardı. 12 Eylülden sonra bu birliği sağlayamadık. İki büyük tehlikeyle karşı karşıya kaldık, birincisi bölücü tehlike ve ikincisi ülkücü hareketin dağınıklıdır. Ülkücü hareket iki yakasını bir araya getirmezse, bu ülkenin kırmızı çizgileride artık yoktur demektir.” Dedi.

Daha sonra Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’ in doğumundan vefatına kadar hayatını kısaca anlatan Av. Kazım AYAYDIN son olarak : “ Bugun burada Sayın Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’ i, Sayın Muhsin YAZICIOĞLU’ nu, Sayın Recep HAŞATLI’yı ve tüm hizmeti geçenleri anıyorum. Burada bu programı hazırlayan Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA kardeşime ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

Av. Kazım AYAYDIN’ dan sonra kürsüye gelen Rasim EKŞİ Başbuğun fikri cephesi hakkında konuştu. “Rahmetliye İsmet İnönü şöyle diyor : “Seni takdir ediyorum. Fikirlerimiz uyuşmuyor ama mücadele edip siyasette kalan iki kişi vardır. Biri ben, biri sen.” Başbuğumuz hem iyi bir asker hem de iyi bir siyasetçiydi. Rahmetli Yeni Delhi’ den Afganistan’a geliyor, bir yol çalışması vardır. Çalışanlar Özbek, başlarındakiler Rus. Özbeklere niye böyle olduğunu sorduğumuzda ne yapalım böyle derler. O zaman Başbuğ 20 yıla varmaz burası da Ruslar tarafından işgal edilir demiştir. 19 yıl sonra Ruslar işgale başlamışlardır. Başbuğ bunun gibi birçok konuda ileri görüşlüdür. Günümüzde yaşanan sıkıntıları hep söylemiştir ve şuan haklı çıkmıştır. Başbuğun ölümünden sonra esir Türkler meselesi de sahipsiz kalmıştır. Şu anda 5000 Azeri askeri Ermenistan da esirdir.” Diyerek sözlerini bitirmiştir.

Rasim EKŞİ’ den sonra kürsüye en son Yılma DURAK Bey gelerek şunları söyledi: “ Rahmetli Başbuğla bir gün randevum vardı gittim. Dışarıda beklerken özel kalemi içeride birisi var Başbuğu kırk dakikadır meşgul ediyor diyince bende içeri girdim. Sayın Başbuğum arz etmem gereken bir konu var dediğimde otur dedi. Şahıs yine hikaye anlatmaya başlayınca ben yine araya girmek istedim. O zaman Başbuğ sus, otur dedi. O şahıs gittikten sonra Başbuğ, ben bu şahıstan çok şey öğrendim dedi. Şöyle ki dinlemesini bilmeyen kendisini dinletemez ve karşınınızdaki kim olursa olsun onu önemseyip dinleyin dedi.”  Diyerek hatıralarını anlatarak konuşmasını bitirdi.

Konuşmalarından ardından Pendik Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet KARA Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Duanın ardından salondakilere ikramda bulunuldu.

Haber: Ebubekir KARA

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]