Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünyanın en güvenli binası, Sabiha Gökçen Havalimanı

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın depreme karşı en güvenli binası: İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

ABD’nin prestijli yayınlarından Risk Management Dergisi tarafından yeryüzünün en güvenli beş yerinden biri olarak, Sabiha Gökçen Havalimanı da gösterildi.
ABD’nin prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergisi ‘Risk Management’ ve derginin blogu www.riskmanagementmonitor.com’da yer alan makalede, olası suni ve doğal tehditlere karşı dünyanın en dayanıklı beş binası listelenerek, en güvenli yapılara yer verildi. Dünyanın en büyük sismik yalıtılmış yapısı olarak gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası listede yer alan tek Türk markası oldu.
Dünyada, kurumlar ve insanlar için güvenlik ve risk yönetimi bileşeninin önemine değinen makalede; İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin (İSG) 20 yıllık işletme hakkına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın depreme karşı en modern sistemlerden biriyle donatıldığına dikkat çekiliyor.
Makalede; Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğu ve İstanbul’un Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde deprem riski taşıdığını belirterek, 1999 yılında Türkiye’yi vuran deprem gözönüne alındığında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önümüzdeki dönem yapıları için büyük bir gelişme olduğu ve örnek teşkil ettiği vurgulandı.
Derginin en güvenli yapılar listesinde yer alan diğer binalar ise; ‘Fort Knox-ABD Altın Deposu Binası’, ‘Svalsgaard Doomsday Seed Vault-Tohum Sığınağı’, ‘Proof 7 World Trade Center-Dünya Ticaret Merkezi’, ‘Bahnhof’s Underground-Veri Merkezi’ şeklinde sıralandı.
Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasında bulunan sismik izolatörler, ABD’nin aktif deprem bölgelerinden birinde yer alan San Francisco Havaalanı’nda da kullanılan sistemin daha gelişmiş bir uygulaması olarak yerleştirildi.

Terminalin dört bir yanında bulunan 300 sismik izolatör; bodrum katlarında kullanılan takviyeli beton kolonlarla binanın en üst kısmının, alt kısımdan bağımsız bir şekilde hareket etmesine imkân vererek, deprem başladığı zaman bodrum katlarının yanlamasına hareket etmesiyle, üst katların yumuşak bir şekilde hareketine olanak sağlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda ABD’nin en prestijli yayınlarından Wired tarafından dünyada depreme dayanıklı en kuvvetli yapılar arasında gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), tasarım ve yapımında kullanılan deprem mühendisliğine yönelik uygulamalar ile CNN International’ın Future Cities adlı programında da ele alındı.
 (İHA)

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]