Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hande Şekerciler “Sıradakiler” Heykel Sergisi Galeri Selvin’de

Yayınlanma:
ABONE OL

1982 Bursa doğumlu heykeltıraş. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Heykel Ana Sanat dalı mezunu. Mezun olduktan sonra bir süre çeşitli ressam ve heykeltıraşlarla birlikte çalıştı. Eserlerinde Klimt ve Schiele ’nin etkileri görülür. Özellikle Schiele’nin resimlerinde insan bedeni üzerinde yaptığı deformasyonları üçüncü boyuta taşımaya gayret etti. Eserlerinde feminist sanatın sıklıkla işlediği konulara fanatizmden uzak bir tavırla yaklaşma çabası gözlemlenebilir. Kadın sorunları, beden-iktidar ilişkisi eserlerinde sıklıkla işlenen kavramlardır.

Sanatçı sergi oluşum sürecini şöyle dile getiriyor ;

Serginin ana fikri gerçekten de sokakta yürürken gördüğüm, beklemek zorunda kaldığım uzun ve çileli sıralarda ortaya çıktı. Beklerken insanın düşünmek için oldukça vakti oluyor! Sıraların, beklemenin maddi dünyada hepimizin yakından bildiği bir çok karşılığı var, vergi dairesi, nüfus müdürlüğü, okul, maaş kuyruğu gibi. Öte yandan düşünsel boyutta da bir ifade buldu benim kafamda, hayatımız boyunca, sevilmeyi, sevmeyi, iyi bir hayatı ve nihayetinde ölmeyi bekliyoruz. Bu hepimiz için geçerli, masa başında dev plazalarda çalışanlar içinde, atölyesinde heykel yapanlar için de… Herkes nihayetinde sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Bütün bu sıralar, birbirinin kuyruğuna eklenmeler hayatı oluşturuyor.

“önce okula gideyim, sonra askere, sonra evlenirim, çocuk yaparım, okula gider, askere gider, çocuk yapar, evlenir, torun okula gider, sonra…”.

Hayat böyle bekleye bekleye, sıraya koyarak, sıraya girerek eriyor, tükeniyor. Kimse sıradaki yeriden memnun değil zaten.

Aslında tüm serginin fikrini, bütün hayatı tek bir cümlede özetlemiş Exupéry:

“…Kimse bulunduğu yerde mutlu değildir…”

Kafamda beliren bu fikri ilk kişisel sergimle paylaşmak beni o kadar heyecanlandırdı ki, adeta arsız bir çocuk gibi bunu anlatabileceğim her medyumu kullandım. Heykel, desen, gravür, Arda Yalkin’la beraber yaptığımız video… Sergi salonuna girdiğinizde hepsi tek bir heykel gibi görünen bir çok tel-polimer  heykel yaptım. Biçim ve malzeme seçimindeki ana fikir, desende yakaladığımız bol çizgiden oluşan o araştırmacı tavrı heykelde vücuda getirmek ve nasıl ki desende güzel bir tad yakaladığımızda orayı detaylandırıyorsak heykelde de bu tavrı sürdürmekti.

Açıkçası sergiyi gezip çalışmaları gördüğünde herkesin benimle aynı şeyleri düşünmesini beklemiyorum, sadece bir şeyler düşündürebilirsem benim için kafi.

Heykel yapmak, çoğu heykeltıraşın aksine hiçbir zaman metitasyon gibi olmadı benim için. Daha ziyade fikirle, malzemeyle mücadele ettiğim; Sıkıştığım, çözüldüğüm, daraldığım, rahatladığım karşıtlıklarla dolu zorlu ve keyifli bir süreç. Yine çoğu meslektaşımın aksine hiçbir zaman çocukluk hayalimde heykeltraş olmak yoktu. Annemin beni sınava sokmasıyla girdiğim bölümde neredeyse mezun olmama yakın malzemeyle mücadele etmenin, fikrinin boşlukta yer kaplamasının verdiği hazzı farketmemle, artık heykelden başka bir şey yapamayacağımı anlamam bir oldu. O zamandan beri en keyif aldığım işlerden biri heykel yapmak.

Genç sanatçı Hande Şekerciler’in “Sıradakiler” ismini verdiği

tel-polimer heykelleri, desen, gravür ve Arda Yalkin’la beraber yaptığı video sunusunu  10 Kasım – 5 Aralık 2010 tarihleri arasında Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

GALERİ SELVİN

Arnavutköy Dere Sok.

No:3

Arnavutköy

Beşiktaş İstanbul

Tel: 212.263 74 81

selvincg@gmail.com

www.galeriselvin.com

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]