Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ekim Ayının İkinci Haftasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda Oynanacak Oyunlar…

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahnelerinde, Ekim’in ikinci haftasında Çıkmaz Sokak, Cabaret (Kabare), Mecbur Adam, Tarla Kuşuydu Juliet, Bozuk Düzen, Gizli Oturum adlı oyunları seyredebilirsiniz.

Çıkmaz Sokak, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe rejimlerini tek bir ülke üzerinden anlatıyor ve “şiddet” kavramını irdeliyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Mazlum Kiper’in sahneye koyduğu “Çıkmaz Sokak”ta, işkence görenin kendisine uygulanan şiddete karşılık, işkence yapana karşı şiddet uygulamasının insani bir davranış olup olmadığı sorgulanıyor.

Yazar, şiddetin her türlüsünün karşı şiddeti yarattığının ve çözümün gerçek demokraside aranması gerektiğinin altını çiziyor. Oyun, 7-8-9-10-11 Ekim tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyircisini bekliyor. Oyunda Hümay Güldağ, Erhan Özçelik, Aslı Narcı rol alıyor.

Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girdi. Joe Masteroff’un yazdığı Yücel Erten’in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor. Oyunda Mert Turak, Senan Kara Tutumluer, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutlu, Hakan Arlı, Işıl Zeynep Tangör, Tolga Coşkun, Eraslan Sağlam, Özge Midilli rol alıyor. Kabare (Cabaret) 7-8-9-10-11 Ekim’de İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyredilebilir.

Mecbur Adam’da, Dede Korkut’un zengin mirası arasında yer alan Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor. Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe alır, derken konaklayan bir yiğit ölür. Buna içerleyen Deli Dumrul Azrail’e meydan okur… Bu kadim söylenceyi, Şehir Tiyatrosu’nun usta ismi Erol Keskin yönetiyor. Erhan Abir, Yeliz Gerçek, Burak Davutoğlu, Ersin Sanver, Ali Mert Yavuzcan, Özge Borak Şakrak, Metin Çoban, Gül Akelli’nin oynadığı oyun, 7-8-9-10-11 Ekim’de İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Tarla Kuşuydu Juliet’te, Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 7-8-9-10-11 Ekim’de İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Özlem Türkad, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

Bozuk Düzen’de, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek İstanbul’a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabaları anlatılıyor. Türk tiyatrosu ve sinemasının önemli isimlerinden Güner Sümer’in bu oyunu, Burteçin Zoga tarafından sahneleniyor. Gün Koper, Gürol Güngör, Demet Bozyaka, Berrin Koper, Aziz Sarvan, Selin İşcan, Perihan Savaş, Uğurtan Atakan, Ahmet Özaslan, Çağlar Polat, Yılmaz Meydaneri, Enes Mazak’ın rol aldığı oyun, 7-8-9-10-11 Ekim’de İ.B.B. Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyredilebilir.

Gizli Oturum, insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Etselle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Ece Okay, Özge Özder, Emre Narcı, Osman Gidişoğlu’nun oynadığı oyun, 7-8-9-10-11 Ekim’de İ.B.B. Şehir Tiyatroları Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Sartre’ın bu oyununu Ergün Işıldar yönetiyor.

İyi seyirler…

Çıkmaz Sokak
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

Kabare
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Kağıthane Sadabad Sahnesi

Mecbur Adam
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Tarla Kuşuydu Juliet
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi

Bozuk Düzen
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Gizli Oturum
7-8-9-10-11 Ekim 2009 Ümraniye Sahnesi

Oyunlar Hakkında…

ÇIKMAZ SOKAK

Yazan: Tuncer Cücenoğlu
Yöneten: Mazlum Kiper

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe rejimlerini tek bir ülke üzerinden anlatıyor ve “şiddet” kavramını irdeliyor. Darbe rejiminin hüküm sürdüğü bir dönemde işkenceci olarak görev yapan bir polis memurunun, yıllar sonra işkence uyguladığı kadın tarafından sorgulanması konu ediliyor. Oyunda, işkence görenin kendisine uygulanan şiddete karşılık, işkence yapana karşı şiddet uygulamasının insani bir davranış olup olmadığı sorgulanıyor. Yazar, şiddetin her türlüsünün karşı şiddeti yarattığının ve çözümün gerçek demokraside aranması gerektiğinin altını çiziyor.

KABARE (CABERET)

Yazan: Joe Masteroff
Yöneten: Yücel Erten
Müzik: John Kander

Bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkı ve onları kuşatan büyük toplumsal kaos… 1931 yılı, Berlin… Bir yanda faşizmin tırmanışıyla süre giden huzursuzluk ve açlık; diğer yanda yalnızca eğlence ve para peşinde küçük burjuvaların kendi kabuklarındaki umursamaz yaşamı… Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare ,1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazanmış ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girmiştir

MECBUR ADAM

Yazan: Ragıp Yavuz
Yöneten: Erol Keskin

Dede Korkut’un zengin mirası arasında yer alan Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor. Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe alır, derken konaklayan bir yiğit ölür. Buna içerleyen Deli Dumrul Azrail’e meydan okur…

TARLA KUŞUYDU JULIET

Yazan: Ephraim Kishon
Yöneten: Engin Alkan

Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor.

BOZUK DÜZEN

Yazan: Güner Sümer
Yöneten: Burteçin Zoga

Yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek İstanbul’a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabaları anlatılıyor.

GİZLİ OTURUM

Yazan: Jean Paul Sartre
Yöneten: Ergün Işıldar

Gizli Oturum, İnsanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Etselle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]