Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Organize Haberlere Cevap

Yayınlanma:
ABONE OL
Organize Haberlere Cevap

Uzun süreden beri görsel ve yazılı basında birlikte hareket eden ve kendilerini tek tip olarak tarif eden yayın organlarının Türkiye`de demokrasi ve özgürlüğü savunan Atatürkçü kurumlara karşı başlatmış olduğu yıpratma kampanyasının bir parçası olarak “Kadıköy`de Organize İşler” başlığı altında Belediyemizce bazı şahısların yerlerinin önce Kamulaştırıldığı daha sonrasında da bu parsellerin başta Belediye Başkanı olmak üzere bazı üst yöneticiler tarafından paylaşıldığına dair gerçek dışı bir haber çıkmıştır.

Haber yazıldığı gibi ise elbette basının değerlendirilmesi gereken önemli bir haberdir. Ancak tamamen düzmece ve kurumları ve kişileri karalamaya yönelik alt alta getirilmiş yalanlar dizisi ise aslında bir grup basın organının organize skandal haberlerinden başka bir şey değildir.

Belirtilen Ataşehir`deki mahallede Kadıköy Belediyesince hiçbir zaman KAMULAŞTIRMA YAPILMADI.

Yani hiç kimsenin mülkiyeti Belediyece alınıp başkasına satılmadı.

Bu bölgede 1992 yılında şuyulandırma yapılmış olup ilgililerin yerleri Emlak Bankası tapusu içerisinde kaldığından Emlak Bankası adına tescil yapıldığı için ihtilaf doğmuş, bu güne kadar da devam etmiştir. Şuyulandırmaya tabii tutulan alan 160.000.51 m2 olup ismi geçen Nurettin Gündoğdu`ya verilmesi gereken miktar ise 163.87 m2 dir. Dört kez çeşitli mahallelerden kendilerine Encümen kararı ile yer verildiği halde beğenmedikleri için kabul etmemişlerdir.

Belediye Başkanımız ve ismi geçen diğer şahısların satın aldıkları yerler ise farklı parseller olup, başka şahıslardan satın alma yolu ile edinilmiştir. Bu parsellerin evveliyatlarında hiçbir zaman Belediye malı olduklarına dair kayıt mevcut değildir.

SONUÇ:
1- Haberde yazıldığı gibi ortada bir kamulaştırma işlemi yoktur.
2- Belediyeye geçen ve Belediyeye satılan arsa söz konusu değildir.
3- Kamulaştırma dışında 18.maddesi uygulaması yapılmamıştır.
4- Belediye Başkanı ve diğer şahısların satın aldıkları arsalar gerçek şahıslardan alınmış olup, Belediye ile ismi geçen şahıslarla mülkiyet ilintisi yoktur.

Yukarıda açıklandığı gibi Belediyemiz adı karıştırılarak yayınlanan haberin gerçekle ilişkisi bulunmadığından bu açıklamanın kamu oyuna ve basınımıza duyurulması gereği doğmuştur. Ayrıca gerçekdışı haberlerle ilgili yasal yollara başvurulacaktır.

Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanlığı

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]