Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bahariye Sanat Galerisi Festivali başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Bahariye Sanat Galerisi, 18 seçkin galerinin katılımıyla gerçekleştirilen 5. Artshow sanat festivaline bu yıl; seramik sanatçısı Duygu Bağlan ve ressam Selma Tuna Doğan’ın eserleriyle katılıyor.

 

 

Duygu Bağlan Kimdir?

Duygu Bağlan

Y.T.Ü. Kimyagerlik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Hasan Usta Çömlek Atölyesi’nde ilk seramik çalışmalarına başladı.

1990-93 yılları arasında, Y.T.Ü.’nde yüksek lisans eğitimini, ‘Çömlekçi hamuruna uygun, kurşunsuz ham sır araştırması’ adlı tezini vererek tamamladı..

Sanatçı; Orhun Yazıtları olarak bilinen Eski Türk Yazıtları’nı, Kutadgu Bilig öğretilerini ve Türkler’in toprak, hava, su ve ateş gruplarına ayırarak Göktürkçe yorumladığı burçları konu alarak günümüze getirmektedir.

Seramik ve sır çalışmalarını Anadoluhisarı’ndaki atelyesinde sürdürmekte olan Bağlan, Saint Michel Lisesi’nde seramik dersleri vermektedir.

Selma Tuna Doğan Kimdir?

 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Selma Tuna Doğan, resim çalışmalarına İzmir’de Cavit Atmaca, Ramo, Osman Özal Atölyeleri ve İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde başladı.

Sanatçı, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Ülkü Ünal ve Prof. Fahri Sümer’in desteğini alarak çalışmalarına devam etti.

Sanatçı;Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’ndeki Lisans Programı’Prof. Zahit Büyükişliyen, Prof. Özdemir Altan, Prof. Ergin İnan ve Prof. Meltem Kaya atölyelerinde tamamdıktan sonra aynı dalda yüksek lisans yapmaktadır.

Doğa, insan sevgisi ve yaşama sevincinden yola çıkan sanatçı, eserlerinde yaşam içinde insanı, duyarlılığını, içsel ve toplumsal çatışma ve kırılmalarını irdelemekte, kübist, ekspresyonist, figüratif, renkçi, yapısalcı,yarı abstract tarzda yansıtmakta ve kavramsal göndermeler yapmaktadır.

Sanatçının Dada’cı bir tavırla;eserlerinde insanları yaşadıkları toplumu, evrensel olgu ve değişimleri sürekli sorgulamaya, irdelemeye, düşündürmeye, duyarsız ve de umutsuz olmamaları, silkinip, cesur, özgün ve de avangard düşünme ve tavır sergilemeleri dürtüsü ve çabası içinde olduğu görülmektedir.

Selma Tuna Doğan; Fransız Kültür Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Talens Boyaları Ödüllü Sergisi gibi, yurtiçi ve yurt dışında sekizi kişisel olmak üzere otuzdört sergiye katıldı.

Eserleri başta A.B.D. olmak üzere İngiltere, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan gibi bazı Avrupa ülkeleri ve yurt içinde kamu ve özel  kuruluşlar ve özel kolleksiyonlarda bulunmaktadır.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]