Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN AİLE İÇİ ÇATIŞMA VE UZLAŞMA PANELİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde “Aile içi şiddet ve uzlaşma” paneli düzenlendi.

 

Panele Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Sedat Ertekin, Kartal CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk katıldı. Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Alev Toker yönetimindeki panelde Türk Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi Av. Tülay Çağlar ve Av. Rezzan Aydınoğlu, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Pr. Dr. Nursel Telman konuşmacı olarak yer aldı.

 

Maltepe Üniversitesi Öğretim üyesi Pr. Dr. Nursel Telman yaptığı konuşmada şiddetin nedenleri, şiddetin uygulama örnekleri ve yapılması gerekenlere değindi, eğitimin önemine vurgu yaptı. Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Alev Toker, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi Av. Tülay Çağlar ve Av. Rezzan Aydınoğlu’da kadına şiddete karşı hukuki uygulamalar konusunda düşüncelerini açıkladılar ve panele katılanları yasaların konusunda bilgilendirdiler.

 

Aile içi yaşanan şiddeti ve bu şiddetlere nasıl bir çözüm bulunarak aile içi uzlaşma nasıl bulunur konuları ele alındı. Pek çok olumsuzlara karşı çözümlerin mutlaka olduğunu söyleyen konuşmacılar soru ve cevap şeklindeki panelde gelen izleyicilerin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştılar. Panelde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarını özetledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kadının sosyalleşmesi gerektiğini belirtti ve “Sorunun özü eğitim ile sosyalleşmesidir.”dedi.

 

Televizyonların ve teknolojik gelişmelerin doğru kullanılmasının da önemine değinen Gürer, “Örneğin tv izlerken kadınların çoğu ağlayarak izledikleri filmleri takip ediyorlar orası şiddeti besliyor. Bir çocuğun ailede şiddet görmesi gerekmiyor. Çevrenin de şiddetten uzak kalacak bir dokunun varlığı ihtiyaç.” dedi. Gürer, “Kartal Belediyesi olarak kadın danışma merkezimiz var, konuk evimiz var ama biz kadını sosyalleştirmeye uğraşıyoruz. Bir olan kreşlerimiz bugün 11 kreş oldu. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz kreşlerde saatlik bakım uygulaması yapılmasını istedi.  Kadın tiyatroya gidecek çocuğunu getirip kreşlerimize bırakabilecek, pazara gidecek yine aynı.

 

Yani saatlik bakım uygulamasını başlattık. Kadının meslek edinmesini önemsiyoruz.4000 kursiyerimizin çoğunluğu kadınlar ve meslek öğreniyorlar. Halıcılık kursumuz var, halı dokumayı öğretiyoruz. Aşçılık okulu var 400 kişi girdi, 400 kişi de diplomasını aldı. Meslek sahibi oldu. Bakın burada ne yazıyor; “Ailede çatışma uzlaşma” diyor uzlaşmayı değil sonucu konuştuk. Hep bu sonucu yaratan sebepleri ortadan kaldırma adına çalışmaları geliştirdiğimiz zaman sıkıntılar en azına inecektir.

 

Şimdi uyuşturucu ile paneller yapıyoruz. Eğitim toplantıları düzenliyoruz. Kentin sorunlarını çözerken insanımızın da geleceği güzel olsun diye projeler üretiyoruz.” dedi. Gürer, sevgi diye toplumda yitirdiğimiz bir değer var. Sizi döven öğretmeninizi hiç biriniz unutmazsınız ama sizi seven öğretmeninizi anımsamazsınız. Şiddeti kendi beynimizde taşımayı bir iş sanıyoruz. Şimdi okullarda yeni çalışma başlattık, bu da kitap okuma.

 

Sosyal medya bağımlığından kurtulma panelleri yapıyoruz, 10 okula gittik. Eğitimi, sosyalleşmeyi sahiplendikçe kültür ve sanatla buluştukça şiddeti yenmemiz olası oalcaktır.” dedi. Panel sonrası Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sedat Ertekin panel konuşmacılarına çiçek verdi.

 

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]