Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy (TAK) Hikayeni Anlat Eğitim ve Atölye Programı Başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Hikayeni Anlat Eğitim ve Atölye Programı Başlıyor

 

 

Herkesin bir hikayesi vardır… Sadece nasıl anlatacağını, nasıl yazacağını bilmez… Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi (TAK) ve 34Solo işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “HİKAYENİ ANLAT” Eğitim ve Atölye Programı ile herkese hikayesini anlatma ve dinletme, dinleme fırsatı sunuyor.

 

 

Şarkılar birer hikayedir…

Sinema bir hikaye…

Hayat bir hikayedir

Ve hikayeler, aklın sınırlarını aşıp kalbe giden en kısa yoldur.

Homeros’tan Dengbejlere ve meddahlara uzanan “Hikaye anlatıcılığı” bu toprakların geçmişinden gelen ve en anlamlı geleneklerden biridir.

Hikayeler ve masallar hayal dünyamızı zenginleştirmez hayatımızı da zenginleştirir.

Ve herkesin bir hikayesi vardır… Sadece nasıl anlatacağını, nasıl yazacağını bilmez…

 

 

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ve 34Solo işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “HİKAYENİ ANLAT” Eğitim ve Atölye Programı herkese hikayesini anlatma ve dinletme, dinleme fırsatı sunuyor.

 

 

5 Aralıkta başlayacak olan atölyede katılımcılara hikaye anlatıcılığı için teorik ve uygulamalı bilgi, beceri ve deneyim kazanabilecekleri bir programa sahip. 4 hafta sürecek atölyede Mehtap Akdeniz, İrem Ataibiş, Çağrı Çankaya, Can Yücel Metin, Aris Nalcı, Nilgün Öneş, Cenk Sarkuş, Tunç Topçuoğlu, Zinnur Töre ve Burcu Türkmen Eryılmaz gibi isimler eğitici olarak yer alıyor.

 

5 Aralık Cuma günü Yeldeğirmeni’nde bulunan ve Kadıköy Belediyesine ait Tasarım Atölyesi’nde başlayacak atölyede ilk olarak programın tanıtımı yapılacak. Ardından Zinnure Töre’nin “Masal”’dan adlı çalışmasında ise masallar diyarına yolculuk başlayacak.

 

“Hikayenin Temelleri” başlığı altında Analiz, Yazım ve Anlatım derslerinin yer aldığı atölyelerde ise, Aris Nalcı; Hikaye Etme ve Medya iletişimi, Nilgün Öneş; Hikayenizi Sinema ile anlatma, Cenk Sarkuş; Hikayenizi Müzikle Anlatma başlıkları altında eğitim verecek. Atölye sonunda verilecek “Hikaye Anlatıcısı” sertifikasını almak için bu atölyelerden en az birine katılmak zorunlu.

 

 

Anlatacak bir hikayeniz olduğunu düşünüyor ve hikayenizle kalplere dokunmak istiyorsanız bu atölyeyi kaçırmayın.

 

 

Eğitim ve Atölye Programı

5 Aralık 2014 Cuma
Açılış ve Gösteri
Mekan: TAK (Tasarım Atölyesi Kadıköy)

19.30 Kapı Açılış

20.00 Program Tanıtımı ve Eğiticilerin Sunumları

21.00- 21.15 ARA

21.15-22.00 Masaldan, Zinnure Türe

6 Aralık 2014 Cumartesi Eğitimler

Mekan: TAK (Tasarım Atölyesi Kadıköy)

09.30–10.00 Kapı Açılış ve Kayıt

10.00–12.00 Hikayenin Temelleri “Analiz” Eğitmen: Burcu Türkmen Eryılmaz- İrem Ataibiş

12.00–13.00 Öğle Arası

13.00–15.00 Hikayenin Temelleri “Yazım” Eğitmen: Mehtap Akdeniz

15.00–15.30 Kahve Arası

15.30–17.30
Hikayenin Temelleri “Anlatım” Eğitmen: Zinnure Türe

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]