Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepeliler “Arama Konferansı”nda buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Projeler ve sorunlar masaya yatırıldı

Maltepe’nin geleceğinin planlandığı, “Stratejik Plan Toplantısı” büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Belediyenin Küçükyalı Evlendirme Dairesi Kubbealtı Salonu’nda düzenlenen “Arama Konferansı”na Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi Birim Müdürleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK), akademisyenler, Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve Maltepeli bürokratlar katıldı.

 

BELEDİYECİLİKTE FARKLI YÖNTEM

Toplantıda, Maltepe’nin değişim gündemi ve mevcut durumu, Maltepe’nin gelecek tasarımı (vizyon, hedefler, ilkeler, gelişme alanları ve stratejiler ile projeler) ele alındı. Maltepe sınırları içerisinde yaşayanların “ortak akıl” üretmesi üzerine kurulu konferansta, ilk kez farklı bir yöntem denendi. Beyin fırtınası yöntemine dayalı olarak, gruplar halinde yapılan konferansın ilk bölümünde Maltepe’nin sorunları tespit edildi, ikinci bölümündeyse çözüm önerileri sıralandı.

 

“BELEDİYENİN KAPILARINI AÇTIK”

Toplantıda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “dayatan değil danışan belediyecilik” anlayışının önemine dikkat çekerek, “Biliyorsunuz stratejik planlama, her belediyenin 5 yıllık planlar dâhilinde yapması gereken zorunlu bir planlama. Buradaki temel amaç, Maltepe’ye nasıl çağdaş bir vizyon kazandırabiliriz, nasıl insan odaklı sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını burada oturtabiliriz.

 

 

İster buraya katılan olsun, ister katılmayan olsun her bireyin Maltepe’yle ilgili görüşleri bizim için çok önemli. Bu yöntemle salı kahvaltılarını başlatarak, Maltepelilere hem gönlümüzü hem belediyemizin kapılarını açtık. Nitekim bu toplantılar bizim için çok belirleyici oldu, çalışma arkadaşlarım bundan oldukça faydalandı. Sorunları dinledik, notlar aldık, çözümler bulduk” dedi.

 

PROJELERİ ANLATTI

Uluslararası kongre ve fuar merkezi, kentsel dönüşüm, hayvanlar için yaşam köyü, yoksul ailelere 600 TL yardım gibi projelerden bahseden Ali Kılıç, “Seçim kampanyası döneminde Maltepe halkıyla birlikte şekillendirdiğimiz bazı projeler vardı. Bu projelerin de içinde yer alacağı bir planlama yapmak istiyoruz. Bunlardan birincisi kongre ve fuar merkeziydi.

 

 

Bu Maltepe’nin vizyonunu oluşturacak bir proje. Bu projeyle ilgili çeşitli uluslararası görüşmelerim oldu. Burada temel atıldığı gün fuarın hangi gün açılacağı planlanacak ve uluslararası ölçekteki pazarlaması yapılacak. Böylece hem ulusal, hem uluslararası turizm gelişecek, hem de işsizlik sorunu çözülecek. Kentsel dönüşümle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bilgisi dâhilinde, ilçe belediyemizde bir kentsel dönüşüm birimi oluşturarak en sağlıklı bilginin oradan alınmasını sağlayacağız. Artık her yeni yapılan binalara da otopark zorunluluğu getiriyoruz” şeklinde konuştu.

SORUNLAR BELİRLENDİ

Kılıç’tan sonra söz alan Arama Konferansı’nın yöneticisi ve moderatörü Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu, çalışma arkadaşlarıyla beraber beyin fırtınası yönteminin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Beyin fırtınası fikir üretmeyle fikir değerlendirmeyi birbirinden ayırıyor.

 

 

İlk önce hep üreteceğiz, gördüğünüz şeyleri, bildiğiniz verileri bize anlatacaksınız. Nerede fırtına tükenecek bitecek, o zaman mola verilecek, sizi gruplara dağıtacağız, sonra gruplarda değerlendirme, sınıflandırma olacak ve sorunlarımız belirli bir önceliğe oturacak. 5-6 tane grup, öne çıkan akımları seçecek, neler öncelikli olacak göreceğiz. Sunumdan sonra da onlar üzerine tartışacağız.”

Bu yöntem dâhilinde yapılan beyin fırtınasında Maltepe’nin önemli ve öncelikli sorunları, “Su sıkıntısı, boşanmış aileler, kentsel dönüşüm, ulaşım, yeşil alan, başıboş hayvanlar, gürültü, çöp yerleri, yönetimde katılımın sağlanamaması, kimliksizleştirme, göçmenler, nüfus artışı, okullaşma ihtiyacı, otopark, uyuşturucu, yol, aydınlatma” olarak belirlendi.

İlgili Haberler

Adalar
08 Mayıs 2024
Adalar Belediyesi Meclis Toplantısı Adalılarla Beraber Yapıldı

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantısını açık havada Ada sakinleriyle birlikte yaptı. Adalar Belediye Meclisi, meclis toplantıları Belediye Hizmet Binasında değil,  beş adada halka açık şekilde yapılıyor. Mayıs ayının ilk toplantısı 6 Mayıs’ta Kınalıada’da ada sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Adalıların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Ali Ercan Akpolat,  halka açık […]

Genel
07 Mayıs 2024
Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılık! Yeni başrol geliyor

TRT 1 ekranlarınının reyting rekortmeni dizisi Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılık. Her pazar akşamı rekorlar kıran Teşkilat dizisinde sürpriz ayrılır yaşanırken, yerine sürpriz bir isim geliyor. Tims B Productions imzalı Teşkilat dizisinde ayrılık yaşanıyor. Sarp Levendoğlu, Cengiz Bozkurt, Murat Yıldırım, Aybüke Pusat ve Yunus Emre Yıldırımer’in başrollerinde yer aldığı dizide Ömer karakterini canlandıran Murat Yıldırım diziye […]

MÜLAKAT!
Toplum
07 Mayıs 2024
MÜLAKAT!

Bir devlet dairesine girmek için KPSS yetmiyormuş gibi bir de mülakat getirdiler; üniversite mezunu gençlerimizi hayatlarından bezdirdiler. Bırakın hayatlarından bezdirmeyi, KPSS ve mülakat illetinden bezip kendi canına kıyan bir sürü gencimiz oldu. İnanın şu yazıyı yazarken, mülakat mağduru gençlerimiz aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu, içim ürperdi. Epey bir mülakata girmiş birisi olarak şunu açık […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]