Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ’den ‘On Line’ Proje Eğitimi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi-Uyumsoft işbirliği ile öğrenciler, akademisyen ve sektör çalışanları, proje yönetimi ve proje danışmanlığı konusunda online eğitim alacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ. arasında, Üniversite – Sanayi işbirliği kapsamında, ‘Proje Yönetimi’ ve ‘Proje Danışmanlığı’ konularında düzenlenecek online eğitimler için imza töreni yapıldı. YTÜ Teknopark Yönetim Ofisi’nde gerçekleştirilen törene YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, YTÜ Teknopark Genel Müdürü Dr. Mahmut Karaman, YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ve Teknopark Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş ile Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Güner katıldı.

“TEKNOPARK SADECE AR-GE DEMEK DEĞİLDİR”
İmza töreninde konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Teknopark’ta faaliyet gösteren firma sayısının ve AR-GE mühendisinin önemli olduğunu, ancak asıl katma değerin; üniversiteye, ülkeye, öğrenciye, insanlığa katkı sağlayacak işler yapmak olduğunu ifade etti. Rektör Yüksek, üniversite olarak üniversite eğitimlerinin dışında da, 2013 yılında 120 ayrı programla, kişisel gelişim ve kurumsal düzeyde 7 bin 500 kişiye eğitim verdiklerini, bu yıl ise 15 bine yakın kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Yüksek, “TUBİTAK, AR-GE çalışmalarına destek vermek istemesine rağmen, projelendirmedeki eksiklikler ve hatalar nedeniyle istediği desteği veremiyor. Proje almada çok önemli olan çalışma, üniversite-sanayi işbirliğine, AR-GE dışında eğitim olarak da çok ciddi katkıda bulunacak” dedi.
AR-GE ağırlıklı yazılım ve danışmanlık firması olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder de, “Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından binin üzerindeki öğrenciye ve sektör çalışanlarına eğitim verdik. YTÜ ile yaptığımız işbirliğiyle, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimi, daha fazla kişiye anlatabileceğiz” şeklinde konuştu.
“AMACIMIZ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMAK”
Protokolü imzalanan eğitim projesinin temel amacının, teknopark şirketleri ve çalışanlarının kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu aktaran YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş, ‘Proje yönetimi’ ve ‘Proje Danışmanlığı’ olarak iki alanda eğitim verileceğini dile getirdi. Karataş, YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi olarak on-line olarak verilecek eğitimi üniversite bünyesinden olmayan kursiyerlere de açmayı hedeflediklerini ve daha çok kişiye ulaşarak eğitimi yaygınlaştırmayı istediklerini de söyledi.
YTÜ ve Uyumsoft’un eğitimde işbirliği ile bu yıl 500’ün üzerindeki kişiye Proje Yönetimi ve Proje Danışmanlığı konularında eğitim verilmesi planlanıyor.
İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]