Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim Bir Sen’den Promosyon Tehdidi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik’te bir önceki banka promosyon protokolünde eğitim çalışanlarının haklarının yeteri kadar korunmaması nedeniyle eğitimciler sıkıntılı bir dönem geçirmişlerdi. Pendik’te 3 yıllık anlaşma süresi bitti ve yeni banka promosyon protokolü görüşmeleri başlıyor. Promosyon sözleşmesi yapılma sürecinde ilgili ilçede en fazla üyesi bulunan sendika komisyona dâhil ediliyor. Sultanbeyli’de yetkili sendika olarak 3 yıllığına kesintiler hariç net 960 TL promosyon geliri sağlayan Eğitim-Bir-Sen, Pendik’te acizlik gösterilirse bunun altında kalırlar diye yetkili sendikayı ve komisyonu tehdit etti.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası Pendik Şubesi arasında yapılan promosyon protokolü için kurulacak komisyonlarda sendika temsilcilerinin bulunmasını zorunlu kılan Başbakanlık Genelgesinden önce yapılmış ve oluşturulan komisyonda sendika temsilcileri yer almamıştı. Bunun neticesin de Pendik’te, eğitim çalışanlarının menfaatleri göz önünde bulundurulmayan en kötü maaş promosyon protokolü ortaya çıkmıştı.

Yeni protokol yapılacak olması nedeniyle Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın açıklama yaptı. Yaklaşık 4000 eğitim çalışanının görev yaptığı Pendik ilçesinde üç yıllığına her bir personel için ödenen 380 TL promosyon gelirinin, “Kart Aidatı”, “İnternet Bankacılığı”, “Havale” ve “EFT” gibi ücretler bahane edilerek fazlasıyla geri alındığını söyleyen Şube Başkanı Yalçın: yapılan işbilmezliğin faturasını eğitim çalışanları ödedi dedi..

Yapılacak yeni anlaşma görüşmelerin de Başbakanlık Genelgesi dikkate alınarak sendika temsilcilerinin de komisyonda yer alması noktasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün genelgeye uygun hareket etmesi gerekmektedir diyen Şube Başkanı Ali Yalçın: sendikaları devre dışı bırakmak kimsenin aklına gelmemelidir. Komisyona dahil edilecek olan sendika ise Sultanbeyli örneğini göz önüne alarak aklını başına almalıdır. Bu işlerin nasıl yapılacağı konusunda istişareli olmaları gerekir. 1200 Çalışanın olduğu Sultanbeyli’de sayemizde her çalışana 960 TL net gelir yansıtıldı. Pendik’teki çalışan sayısını dikkate aldığınızda olması gereken rakamı herkes tahmin edebilmelidir dedi.

Yetkili sendika olarak katıldığımız ve ilgili tarihte 1200 eğitim çalışanının bulunduğu Sultanbeyli’de yapılan protokolde EFT, Havale, Kart Aidatı gibi kesintiler yapılmadan üç yıl için her bir çalışana 960 TL ödendi.  4000 eğitim çalışanının bulunduğu Pendik’te hem Eft, havale, kart aidatı gibi ücretlerin alınması hem de çalışanlara ödenen paranın komik rakamlar olması, akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Bu nokta da komisyon görüşmeleri sırasında Sendika temsilcilerinin bulunmaması öğretmen haklarının yeterince savunulamamasına sebep olmuştur diyen Eğitim Bir Sen Başkanı Yalçın: Promosyon Genelgesi, Eğitim Bir Sen’in katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Karar Tutanağı dikkate alınmalı ve promosyonların tamamı çalışana dağıtılmalıdır. Yapılacak görüşmelere yetkili sendika olarak katılacakların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.  Görüşmeler neticesinde eğer eğitim çalışanlarının hakkı korunmaz ise bunun hesabını sormak bizim en doğal hakkımızdır dedi.

Şube Başkanı Ali Yalçın: Eğitim Bir Sen olarak konunun takipçisiyiz. Yaşanacak sürece katkımız istenmez ise sonuca tepkimiz kaçınılmaz olacaktır dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]