Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir’ in çocukları şehrin suyunu kurtarıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu işbirliği ile ‘Su Çocuk: Şehrin Kurtarıcısı” adlı bir yarışma başlatıyor.

22 Mart- 22 Nisan tarihleri arasında yaşadığı evde aylık su faturasını en çok azaltan çocuk büyük ödüller kazanacak. Dünya Su Günü çerçevesinde organize edilen proje ile çocuklarımıza suyun ve tasarrufun öneminin anlatılması amaçlanıyor.

BM Genel Kurulu 1993 yılı Aralık ayında aldığı bir kararla her yılın 22 Mart gününün ” Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar verdi. BM çerçevesinde kutlanan Dünya Su Günü’ne bu yıl resmi olarak 37 ülke katılıyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Ülkemizi bu önemli organizasyonda Ataşehir Belediyesi ve Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu temsil ediyor. Bu iki kurum, diğer 36 ülkenin katılımcıları ile birlikte UNEP’in Dünya Su Günü sitesi olan http://www.worldwaterday2011.org adresindeki haritada da tek tek gösteriliyor.

Su Çocuk: Şehrin Kurtarıcısı Yarışması’na Ataşehir’de yaşayan ve 3 ila 9 yaşları arasındaki her çocuk katılabiliyor. İki bölümde gerçekleştirilen yarışmanın birinci bölümünde; katılımcılar Mart ve Nisan ayı su faturalarını Başak Çocuklar Önöğretim Kurumu’nun Vatan Caddesi No: 11 Ataşehir (0216-456 16 59) adresine gönderecekler.

Faturalarla birlikte; evde kaç kişinin yaşadığı ve odalara düşen toplam musluk (mutfak, lavabo, küvet, duş muslukları vb) ve klozet sayısı yazılı olarak bildirilecek.

Yarışmaya katılacak çocukların Ataşehir ilçesi sınırlarında ikamet ediyor olması zorunlu.

Katılımcıların bilgilerin doğru olmaması durumunda yarışmadan elenecekler. Yarışmanın birinci bölümü 31 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek.

Yarışmanın ikinci bölümünde ise; gelen faturalar, evdeki kişi sayısı ve evin su giderleri göz önüne alınarak yapılacak hesaplama sonucunda Mart ve Nisan ayları arasında en çok tasarruf etmiş ev saptanacak. Bu bölümde haziran ayında sona erecek. İkinci bölüm sona erdikten sonra ilk üçe giren çocuklar Haziran ayının başında düzenlenecek olan ödül törenine çağırılacak ve ödüllerini alacaklar.

Ödüller

-1. seçilen çocuk Başak Çocuklar Önöğretim’in kış okulunda golf, tiyatro, satranç, elişi ve müzik dallarından veya İngilizce ve Almanca dillerinden seçeceği birinde bir aylık ücretsiz özel eğitim kazanacak.

– 2. seçilen çocuk Başak Çocuklar Önöğretim’in yaz okulunda yüzme, binicilik ve golf dallarından seçeceği birinde bir aylık ücretsiz özel eğitim kazanacak.

– 3. seçilen çocuk Başak Çocuklar Önöğretim’in haftasonu okulunda verilen dal veya dil eğitimlerinden seçeceği birinde bir aylık ücretsiz eğitim kazanacak.

Eğitim ödüllerinden birincilik ödülü Haziran’da, ikincilik ve üçüncülük ödülü Temmuz’da verilecek. Eğitim süresi okulun günlük akışındaki ders saatinde olacak.

İlk üç dereceye girenler, Dünya Su Günü 2011 – Su Çocuk: Şehrin Kurtarıcısı yarışmasının kazananları olarak UNEP tarafından dünyaya duyurulacak ve adları yıllar boyunca her 22 Mart’ta dünya çapında anılacak. Bu küçük yaşta UNEP’le işbirliği yapmış ve uluslararası etkinlik zincirine dahil bir yarışmayı kazanmış olmanın gururunu yaşayacaklar. Ayrıca ilk üç dereceye girenler, Su Çocuk: Şehrin Koruyucusu unvanını ve madalyasını alarak yerel ve ulusal çapta örnek birey olarak gösterilecekler.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]