Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Tema’lı gençlerin ağaç sevgisi

Yayınlanma:
ABONE OL

TEMA Vakfı Temsilcilikleri Dünya Orman Haftasında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ormanın canlılar için ne kadar önem taşıdığını dile getiriyorlar.

Birleşmiş Milletlerin 2011 yılını Uluslar arası Orman Yılı ilan etmesi bu yılki kutlamaları daha da anlamlı hale getirdi.

 

 

TEMA İstanbul 1. Bölge Temsilciliği bu yılki orman haftası etkinliklerinin ilkini 17-18 Mart

2011 tarihleri arasında Özel Saint Joseph Fransız Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Atatürk’ün söylemi olan “Son Arzum Yeşillik ve Ağaçtır” adı altında düzenlenen etkinlikte Genç TEMA Lise ve Aday Liseli öğrenciler Afiş ve Slogan Yarışmasında yarıştı.

Anadolu Yakasındaki on ki Lisenin katıldığı orman varlığının sağlıklı sürdürülmesi konulu etkinliğin birinci gününde Onur Konuğu olan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat AYAR, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan DOĞAN,  Özel Saint Joseph Fransız Lisesi Müdürü Jean-Michel TRICART, Genç TEMA Koordinatörü Bora ERSEZEN hazır bulundular.

Açılış konuşmalarının ilkini yapan Jean-Michel TRICART orman varlığının canlılar için önemini dile getirerek; Saint Joseph Lisesinin doğaya gereken önemi verdiğini söyledi.

TRICART kısa bir süre önce okulda açtıkları Doğa Bilimleri Merkezinin Türkiye’nin en zengin doğa bilimleri koleksiyonu olduğunu belirterek, doğa ile ilgili etkinliklere her zaman destek olacaklarını ifade etti.Daha sonra söz alan Genç TEMA Koordinatörü Bora ERSEZEN Genç TEMA teşkilatlanması hakkında bilgiler verdi. Bu yıl gerçekleştirilecek etkinlikleri de dile getiren ERSEZEN doğanın, özellikle de ormanların tahribini önlemek için gençlere büyük görevler düştüğünü söyledi. Son olarak kürsüye gelen TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan DOĞAN ise; TEMA Vakfının erozyonla başladığı çalışmalarını giderek çeşitlendirdiğini, Toprak ve Mera Yasalarının çıkarılmasında önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Su Çerçeve Yasasının çıkarılması için çaba gösterdiklerini söyleyen DOĞAN, 2/B arazilerinin satışına karşı olduklarını, bunun için milyonun üstünde imza topladıklarını, Çal Dağında açık liç sistemi ile maden aranarak, torağın, suların zehirlenmesine, ağaçların kesilmesine karşı da mücadele verdiklerini belitti. Doğa ve çevre sorunlarını bilim kurullarına inceletip, kararlar aldıklarını, projeler geliştirdiklerini söyleyen Orhan DOĞAN 408 bin gönüllü sayısı ile TEMA’nın önemli bir güç olduğunu, gönüllü sayısının milyonu aştığında doğanın tahribini önlemek için daha büyük baskı unsuru olacaklarını vurguladı. Ülkenin her yöresinde temsilcilikleri bulunan TEMA Vakfının yurt dışında da temsilcilikleri olduğunu, önemli kurumlarla birlikte projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, yarışmaya katılan okullar bir saatlik atölye çalışması gerçekleştirdi.Yemek molasının ardından, bir saat daha çalışan öğrenciler afişlerini tamamladılar.Okuldaki Doğa Bilimleri Merkezinin gezilmesinden sonra birinci gün programı tamamlandı.

Etkinliğin ikinci günü TEMA İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Bio. Arzu BOZGÜL’ün sunumu ile başladı. BOZGÜL,Minik, Yavru ve Genç Lise ve Üniversite TEMA teşkilatları ile birlikte yapılan çalışmaları ve yapılacak etkinlikleri dile getirdi. Daha sonra Afiş ve Slogan Yarışması çalışmalarını gösteren kısa film izlendi. Rekreasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güngör D. ARIBAL, Çevre Eğitim Danışmanı TEMA Vakfı Üyesi Melek Sevil İRENGÜ, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sanat Tarihi Öğretmeni Aynur SEZGİN’den oluşan jürinin Afiş çalışmalarını yorumlayıp, değerlendirmesinden sonra yemek arası verildi.

Daha sora gerçekleştirilen ödül töreninde tüm okullara teşekkür belgeleri, çevre kitapları, Çam fideleri verilirken, ilk üç dereceyi alan okullara ayrıca plaketler, afişleri sergilenmeye değer bulunan üç okula da fidan sertifikası verildi.

Afiş ve SloganYarışmasına katılan okullar ve dereceler :

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi :  Birinci

Gizem Karakurt,İrem Karataş, Elifnur Asılkefeli, Rümeysa Soyarslan, Sümeyye Hansoğlu

Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi :  İkinci

Elif Ezgi Çetinsaya, Şule Nur Yılmaz, Serra Aksoy, Sena Koç, Sevda Mengi

Özel Acarkent Doğa Lisesi :  üçüncü

Mete Sezgin, Uluç Tanyeri, Özdengül Yılmaz, Berk Şenakut, Ecem Kılınç

Ataşehir Habire Yahşi Anadolu Lisesi : mansiyon (sergilenmeye değer)

Tuğçe Akbayar, Ahsen Bayramoğlu, Sepil Öz, Fatih Kumbaracı, Melis Us.

VKV Koç Özel  Lisesi  : mansiyon (sergilenmeye değer)

Dicle Kara, Selin Demirler,Bigem Tosun, Kıvılcım Çelik, Irmak Çelebioğlu

Fenerbahçe Lisesi  : mansiyon (sergilenmeye değer)

Buğra Çiçek

Yarışmaya katılan diğer okullar (alfabetik sıra ile)

General Ali Rıza Ersin Lisesi

Sinem Dilsiz, Merve Arıkan, Reşat Gökay Çelik, Nazife Ölmez, Fatmanur Baştürk

Kadıköy Kemal Atatürk Lisesi

Ezgi Simay Çavdar, Deniz kırcı, Sezgi Özkan, Oktay Ataş, Selin Yapıcı

Marmara Eğitim Kurumları Özel Marmara Koleji

Begüm Çakar, Gürkan Keser, Büşra Önder, Ece İrem Seven, Selim Kulaberoğlu,Emre Demirci

Özel Saint Joseph Fransız Lisesi

Sıla Şad, Ece Tütüncü, Ayşecan Ünal, Uzay Uzun, İlayda Abacıoğlu

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi

Hande Ece Ay,İdil Akoy, Akıncan Vedat Şapçı, Deniz Bayram, Öykü Kolat

Üsküdar Amerikan Lisesi

Işınsu Başoğlu, İdil Küçük, Sima Kaseyko, Sena Kaya, Nuri Erkan

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]