Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

10. Yılında Bitcoin Hakkında Az Kişinin Bildiği Bazı Bilgiler

Yayınlanma:
ABONE OL

10. Yılında Bitcoin Hakkında Az Kişinin Bildiği Bazı Bilgiler
Bitcoin’in çıkışı, kripto para madenciliği ve değer kazanma süreci oldukça geniş bir zaman dilimine yayılıyor.

2008 yılında sıcak bir ağustos gününde kendine Satoshi Nakamoto adını veren bir yazılımcı www.bitcoin.org alan adını satın aldı. Evet, pek çok insan için bir peri masalı gibi gözüken, kimilerini zengin ederken kimilerine saç baş yolduran Bitcoin macerası da bu satın alma ile başlamış oldu. Bu maceranın bu kadar popüler olmasının ve bir anda hayatımızın içine bu kadar girmesinin bazı nedenleri var. Bu nedenlerle birlikte size herkesin konuştuğu, adını ağzından düşürmediği, pek çok insana borsa takibi yapmayı öğreten BTC’ni biraz daha yakından anlatacağız.

Hala Bitcoin hakkında çok az şey biliniyor demek mümkün. Bunun en bariz örneği ise Satoshi Nakamoto kimdir? sorusunun hala bir cevap bulamamış olması. Bahsi geçen kişi bir yazılımcı ve sahne adından Japon olduğu düşünülüyor. Ancak kendisini kesinlikle ifşa etmemekte kararlı. Takma adlı programcı da kendisinin 37 yaşında ve Japon olduğunu söyledi. Ama bunun ne kadar doğru olduğu ya da Satoshi Nakamoto takma adının bir kişiyi mi yoksa bir grubu mu temsil ettiği hala bir muamma. Bu gizemli duruş Nakamoto’ya özgü. Örneğin şu an BTC’ye rakip olma yolunda ilerleyen ETH yani Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ve kendisini saklama gereği duymuyor, aksine sürekli göz önünde. Bir diğer örnek kendi kripto para birimini henüz çıkarmasa da bu alanda oldukça popüler isimlerden olan John McAfee ve o da ön planda olmayı fazlasıyla sevenler arasında yer alıyor.

Bitcoin’in çıkışı, kripto para madenciliği ve değer kazanma süreci oldukça geniş bir zaman dilimine yayılıyor. Tam 10 yıl. Nakamoto 2010 yılında oldukça erken diyebileceğimiz bir zamanda Bitcoin projesine baş geliştirici olarak Gavin Andresen’i atadığını söyledi ve başka projelere yoğunlaştı. Nakamoto’nun şu an yaklaşık olarak 1 milyon BTC sahibi olduğu biliniyor.

Bitcoin Nedir? Ne İşe Yarar?

Nakamoto bazıları için ekonomi dünyasının V for Vendetta’sı. Para transferlerini özgürleştiren ve tam bağımsız bir sistem kurma yolunda adım atan Nakamoto bunu gerçekten başarmış olabilir. Şu an 2000’den fazla kripto para birimi var ve sayıları her geçen gün artıyor. Hatta bazıları o kadar popüler ki BTC’nin tahtına göz dikmiş durumda. Bunlardan en çok dikkat çekenler ise şimdilik Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC).

Bitcoin insanlara devletten, finans kuruluşlarından ve bankacılık sisteminden bağımsız bir şekilde para transferi yapma imkanı soruyor. Tam bu noktada bir şehir efsanesi ortaya çıkıyor. Sadece illegal işlerle uğraşanlar Bitcoin kullanır!

İşte bu kanıksanmış ama doğruluğu her geçen gün azalan bir şehir efsanesi. Evet kripto para birimleri insanların deepweb olarak adlandırdığı alanda uyuşturucu satıcıları, kiralık katiller (evet ne yazık ki sadece filmlerde değiller) ve daha pek çok yasal olmayan işle uğraşan kişiler tarafından kullanıldı. Ama şu an yapılan analizlerde Bitcoin ve diğer kripto paraların yasal olarak ifade edilebilecek alanlarda kullanımı yasal olmayan alanları sollamış durumda. Microsoft’a kripto para ile ödeme yapabilir, Steam’den kripto para ile oyun alabilir, Kosta Rika’da çalışmak isterseniz maaşınızı kripto para olarak alabilir, Avustralya’da yaşarsanız da faturalarınızı kripto para ile ödeyebilirsiniz.

Yılın her günü, günün her saati, bayram seyran dinlemeden para göndermenizi sağlayan ve bunu yaparken de asla size kim olduğunuzu sormayan, uzun işlem süreleri ve bitmek bilmeyen kimlik doğrulamaları ile uğraşmanıza neden olmayan yeni dijital para biriminin adı Bitcoin.

Elbette Bitcoin ile ilgili her şey bunlarla sınırlı değil ama BTC’ye Giriş 101 dersi için bu kadarının bilinmesi fazlası ile yeterli. BTC’nin şu an 2000’i aşkın rakibi var. Bazıları adını duyurmayı başarabilirken bazılarının ise adı siz daha duyamadan silinip gidiyor. Çevrenizde insanlar sürekli Bitcoin’den bahsederken ve siz daha Bitcoin ne yahu derken çıkan kripto paralardan birisi ve piyasanın yaramaz çocuğu Ethereum (ETH) da adını sıkça duyduklarınız arasında. ETH olarak da bilinen kripto para birimin bir beyaz kağıdın üzerinden nasıl Bitcoin’e rakip çıktığının hikayesi ise bir sonraki derste.

Bitcoin Nedir? Tarihçesi, Özellikleri, Artıları Ve Eksileri

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü İLGİLİ HABER Teknoloji Bağımlılığı ve Ruhsal Sağlık: Psikolog Enes […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı - Gören bayiye koşuyor
Ekonomi
09 Mart 2024
Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı – Gören bayiye koşuyor

Son günlerde elektrikli SUV aracıya gündemden düşmeyen Renault Clio yeni bir kampanya ile piyasayı sarsmaya geliyor. Mart ayına özel yapılan kampanya kapsamında 150.000 TL’lik takas desteği ve niceleri var. Üstelik Renault’un Mart ayı kampanyası Koleos, Tailant, Clio, Megane ve Express Van gibi modellerinde de geçerli. Sizin için Renault’un Mart ayı kampanyalarına ve fiyat listesine bu […]