Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Otomatik Elektrik Sigortası ile Evlerinizi Güvene Alın

Yayınlanma:
ABONE OL

Başta yaşadığımız evler olmak üzere yapılarda kullanılan ve bir elektrik devresini el ile kumanda ederek şebekeye bağlamayan ya da şebekeden ayırmaya yarayan ve bunun yanı sıra akımın daha önce belirlenen bir değeri aşması durumunda da devreyi otomatik olarak şebekeden ayıran devre kesiciye otomatik sigorta ya da elektrik sigortası adı verilmektedir.
Otomatik sigorta, bağlı bulunduğu devreyi aşırı akım ile birlikte kısa devrelere karşı güvence altına alırken aynı zamanda da kolayca açıp kapanmasına da olanak sağlar. Bu ürünler elektrik hatlarımızda güvenli koruma sağlamaktadır. Bu sayede elektrik devrelerimizin olduğu kadar bizlerde güvence altındayız diyebiliriz. Çünkü devrede çıkacak olası bir yangını sigorta ile önlemiş oluyoruz.
Elektrik Sigortası Çalışma Prensibi
Elektrik sigortası, devre kesici ya da bilinen diğer adıyla otomatik sigorta devreyi yüksek akım ve kısa devre akımından korumak amacıyla tasarlanmış bir anahtardır diyebiliriz. Yani devreden geçen akımın belirli bir değerin üzerine çıkmasıyla ya da devrede beklenmedeik bir şeyin olmasıyla (devrede açık bulunan bir kısma su teması, iki kablonun birbirine teması ve bu gibi durumlar.) sigorta devreye girerek akımı keser ve devreyi güvenceye alır. Durumun devam etmesi durumunda devreye açsanız bile sigorta sürekli kendini kapatacaktır.
Elektrik Sigortası Faydaları Nelerdir?
Elektrik sigortası ya da otomatik sigorta genel itibariyle devrede ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı bizleri korumaktadır. Şimdi bu durumu biraz örneklendirelim.
Örnek 1: Devreyi herhangi iki kablonun temas ettiği noktayı ayırmadan ve elektrik bandı ile kapatmadan oluşturduktan bir süre bu temas noktasının aşınarak birbirine teması nedeniyle devrede kısa devre oluşabilir.
Örnek 2: Devrede bulunan kablolardan birinin bir noktasında yalıtkan kablosunda bir aşınma nedeniyle o noktaya su teması nedeniyle devrede kısa devre oluşabilir.
Bu gibi durumlar devreyi sekteye uğratabilir ve zarar verebilir. Bu nedenle devreyi güvenli oluşturmak ve güvence altına almak önemlidir.
Elektrik Sigortası Fiyatları
Otomatik sigorta fiyatları konusunda net bir rakam veremeyiz elbette. Marka ve modele göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 40 ile 100 TL arasında bir fiyat söyleyebiliriz. Sizlerde kaliteli elektrik sigortası isterseniz Schneider Electric sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü İLGİLİ HABER Teknoloji Bağımlılığı ve Ruhsal Sağlık: Psikolog Enes […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]