Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Başkanı Ziya:’ İsrail’in vahşi saldırısını protesto ediyoruz!’

Yayınlanma:
ABONE OL

EDP  Genel Başkanı Halis Ziya İsrail ‘e yapılan saldırıyı protesto ettiklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Kuşatma altındaki Gazze halkına gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemelerini ulaştırmak amacıyla aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivile karşı İsrail devleti orantısız güç kullandı.

En az 16 kişinin hayatını kaybetmesine ve 30’dan fazla kişinin yaralanmasına yol açan bu insanlık dışı saldırıyı protesto ediyoruz. Hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifa diliyoruz.

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamındaki 6 gemiye yapılan bu saldırı, insani bir girişime karşı işlenmiş suçtur.

İsrail devleti, sivilleri ve beyaz bayrak çekmiş gemileri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri bir kez daha hiçe saymıştır. Bu saldırı dünya siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

– Uluslararası hukuk ihlal edilmiştir. Bu nedenle hükümet, saldırının meydana geldiği şartlarla ilgili uluslararası bir soruşturma açılmasını talep etmelidir.

 

– Saldırının siyasi ve askeri sorumlularının “savaş suçu” işlemekten dolayı yargılanmaları talep edilmelidir.

 

– Gazze’ye giriş-çıkış, insani yardım, ticari mal ve insanların geçişi koşulsuz ve sürdürülebilir bir şekilde açılmalıdır.

 

– Birleşmiş Milletler, bu gemilerde bulunan dayanışma gruplarını korumak ve Gazze’ye güvenle ulaşmalarını sağlamak konusunda sorumluluk üstlenmelidir.

İsrail devleti, bu saldırgan tutumu ile bölge ve dünya barışı için büyük bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir.’’dedi.

Ziya Halis

Eşitlik ve Demokrasi Partisi

Genel Başkanı

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Genel
30 Nisan 2024
Kuğu Gölü Balesi İzmir’de izleyiciyle buluştu

İzmir Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biri olan Kuğu Gölü balesini bu akşam Bornova Necdet Aydın Sahnesinde İzmirli izleyicilerle ilk kez buluşturmanın heyecanını yaşadı. Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin ilk bale çalışması olarak bilinen Kuğu Gölü, 1877 yılında Bolshoi Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde karmaşık müziği ve hatırlanamaz koreografisiyle eleştirilse de zaman içinde bale denince […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]