Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cumhurbaşkanı Gül’den Facebook ve Youtube açıklaması

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Youtube ve Facebook gibi platformların kapatılmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

 

 

Gül, “Bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse, birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar tabii ki kapatılır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Tarabya’da bulunan Hacı Cemal Yazgan Camii’nde kıldı. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül’e, Başbakan Erdoğan’ın “Facebook ve Youtube’yi kapatabiliriz” şeklindeki açıklamaları soruldu. Cumhurbaşkanı Gül, “Dün başka bir programım olduğu için izleyemedim ama bugün gazetelerden biraz baktım. Türkiye demokratik ve bir hukuk ülkesidir. Demokratik ve hukuki ilkeler çerçevesinde de en gelişmiş demokrasiler gibi özgürlüklerin güçlenmesini hep arzu eden ve bunun için uğraşırken, buralardan herhangi bir şekilde gerilemek kesinlikle söz konusu olmaz. Buna herkesin inanması lazım ve kimse de böyle bir şeyi özlemez Türkiye’de. Ayrıca internet bununla ilgili çıkan yasayı da biliyorsunuz. Bu yasada bazı sıkıntılı durumlar vardı, daha sonra TBMM’de bütün bu noksanlıkları düzelttiler. Youtube ve Facebook gibi platformlar bütün dünyanın her tarafından geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz. Bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse, birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar tabii ki kapatılır ve gerçek ortamda suç neyse, sanal ortamda da suç aynıdır, takibi yapılır. Ama herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil. Biz Türkiye’de her zaman özgürlüklerin genişletilmesiyle ilgili yaptığımız reformlarla hep gurur duyuyoruz. Daha da mutlaka bunlar ileri gidecektir” diye konuştu.

 

“Ben başından beri…”

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İlker Başbuğ ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı değerlendirdi. Gül, “Ben başından beri uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu ve cezaya dönüştüğünü hep söylerim” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Tarabya’da bulunan Hacı Cemal Yazgan Niyet Camii’nde kıldı. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, İlker Başbuğ ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı değerlendirdi. Gül, “Bu konuyla ilgili ben başından beri uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu ve cezaya dönüştüğünü hep söylerim. Ayrıca Sayın Başbuğ’la ilgili kararı Anayasa Mahkemesi’nin oy birliğiyle almasını da çok değerli bir karar olarak görüyorum ve eminim ki ilgili mahkemeler tüm bunları dikkate alarak prosedür neyse onu yapacaklardır” dedi.

 

Tutuklulukta 5 yılı dolduran sanıklarla ilgili tahliyeler beklendiği yönündeki bir soru üzerine de Gül, “Bununla ilgili bir şey diyemem çünkü bunlar tamamen hukukçuları, ilgilileri ve mahkemeleri ilgilendiren bir konu. Bu konuyla ilgili bir fikir beyan etmem doğru olmaz. Detayını bilmiyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, TİB’in dinlemelerle ilgili raporu konusunda ise bilgisi olmadığını söyledi.

 

KIRIM MESELESİ

 

Kırım’da yaşanan olayları da değerlendiren Gül, “Ukrayna ve Rusya Türkiye’nin Karadeniz’den komşuları olan iki ülke. Karadeniz’de ve bölgemizde gerginliği hiçbir zaman istemeyiz. Bu konuyu hep yakından takip ediyoruz. Kırım’da Türk asıllı Müslüman bir nüfus var ve bizi tabi ki yakından ilgilendiriyor. Bu konuların tırmanmadan, konuşarak, görüşülerek, uluslararası hukuk ve anlaşmalar çerçevesinde ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü çerçevesi içerisinde çözümü için hep gayret ediliyor. Türkiye olarak biz de elimizden gelen her türlü katkıyı veriyoruz. Her seviyede bu konuyu yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]