Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yamen Uzun, Fenerbahçe Başkanlığı’na Adaylığını Açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe Kongre Üyesi Yamen Uzun: 
 “Aziz Yıldırım’ın Tekrar Başkan Seçilmesi Fenerbahçe’ye Yarar Değil Ancak Kaos Getirir”
Bir Yönetim Felsefesi Değişikliğine Şiddetle İhtiyaç Vardır”

Sivil Toplum Örgütleri ve pek çok önemli kurumda uzun yıllar yönetici olarak görev yapan aynı zamanda da Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Yamen Uzun, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adaylığı’nı resmi olarak açıkladı. Uzun, “Ben kimseye karşı aday olmadım, ilk resmi aday benim, bundan sonra aday olacak kişiler bana karşı aday olacaklardır” dedi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Yamen Uzun, Fenerbahçe’nin 2 Kasım’da yapılacak genel kurulu öncesinde başkan adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Uzun, sarı-lacivertli kulübün seçimli genel kurulunda, pozitif değişim ve tüm kesimlerle barış sloganıyla başkan adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

“SPOR, ÜLKEMİZDE KİTLELERİ AYRIŞTIRAN BİR NOKTAYA GELMİŞTİR”
Son yıllarda ülkemizde sporda şiddetin ve sportif değerlerin arttığına dikkat çeken Uzun, “Üzülerek belirtmeliyim ki, ülkemizin özellikle sosyal yaşam alanlarında var olan karmaşa ve problemlerinden en önemlilerinden birisi de spor alanındaki yozlaşma, ayrışma ve her geçen gün sportif değerlerden uzaklaşarak kendini gösteren anarşidir. Sporun evrensel yapısı içinde toplumları ayrıştıran değil birleştiren bir önemli öğe olmasına karşın, üzülerek söylüyorum ki ülkemizde kitleleri ayrıştıran bir noktaya gelmiştir. Bu sonuçta siyasetçilerin, spor kulübü yöneticilerinin, spor yorumcularının ve en önemlisi bu kesimlerin söylemlerinin etkisi altında kalan taraftar gruplarının önemli sorumlulukları vardır” diye konuştu.

“BİR YÖNETİM FELSEFESİ DEĞİŞİKLİĞİNE ŞİDDETLE İHTİYAÇ VARDIR”
3 Temmuz süreciyle birlikte Türk spor kamuoyunun olumsuz etkilendiğini ifade eden Yamen, “Özellikle 3 Temmuz süreci ile başlayan ve halen devam eden Türkiye’de futbol ve Türkiye’nin en büyük spor kulübü Fenerbahçe’nin üzerindeki algı, hem Fenerbahçe’nin hemde spor kamuoyunun tadını tuzunu kaçırmıştır. 3 Temmuz süreciyle ilgili yorum yapmaktan bu aşamada özellikle uzak durmak isterim ama bu süreçte özellikle Fenerbahçe’nin kurban seçilmesi ve Türk futbolunun Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılması da, çok önemli sosyal ve siyasal bir mühendislik hatası olduğu kanaatindeyim. Gelinen nokta da Fenerbahçe Kulübü’nün hem maddi ve hem de psikolojik olarak yara aldığı ve mevcut başkan ve yöneticilerinin de yıprandığı bir vakadır. Hem kulübün daha fazla yara almaması hem de başkan ve yöneticilerinin daha fazla yıpranmaması adına, bir kan değişikliğine, bir yüz değişikliğine, bir söylem değişikliğine, bir yönetim felsefesi değişikliğine şiddetle ihtiyaç vardır. Ben şahsım adına Aziz Yıldırım ve onunla birlikte bu süreçte Fenerbahçe’ye hizmet edenlere hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. Özellikle Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçe yöneticilerine bu süreçteki duruş ve mücadele azimlerine saygı duymamak mümkün değildir. Fenerbahçe’nin yüklediği misyon ve sorumluluğu ile taraftarın desteği ile bu duruş tarih sayfalarında yerini alacak ve gerçeklerin gün yüzüne çıktığı gün çok daha değerli olacağını düşünüyorum. Amaç, kimseye muhalefet yapmak değil. Bugüne kadarki Fenerbahçelilerin kuruluş felsefesi ve misyonla ve büyük taraftarımızın desteği ile bugüne kadar beraber gösterilen bu duruşu daha ileriye daha güçlü ama bir fazlası tüm kesimlerle barış içerisinde Fenerbahçe’yi tüm kesimlerle barıştırmak amacıyla sorumluluk almaya talibim” şeklinde konuştu.

“AZİZ YILDIRIM’IN TEKRAR BAŞKAN SEÇİLMESİ FENERBAHÇE’YE YARAR DEĞİL ANCAK KAOS GETİRİR”
Fenerbahçe’nin son 15 yılda özellikle tesisleşme konusunda büyük bir ivme kazandığını dile getiren Yamen Uzun, “Sayın Aziz Yıldırım’ın 15 yıl başkanlığı süresince özellikle tesisleşme ve amatör spor dallarında Fenerbahçe ve Türk sporuna yaptıklarını kimse inkar edemez. Ama yaşanan 3 Temmuz sürecinden sonra sayın Aziz Yıldırım’ın tekrar başkan seçilmesi Fenerbahçe’ye yarar değil, ancak kaos getirir düşüncesindeyim. Henüz Yargıtay ve UEFA süreci tamamlanmamıştır. Verilecek kararlar belli değildir. Hiç gönlümden geçmez ve asla istemem ama olumsuz kararlar çıkması durumunda tekrar gelinecek noktayı Fenerbahçelilerin değerli kongre üyelerinin dikkatine sunarım. Böyle bir istikrarsız gidişin kulübümüze vereceği zararları Fenerbahçe sevgisi tartışılamayacak hem sayın Aziz Yıldırım hem de genel kurul üyeleri değerlendirmek ve kararlarını ona göre vermek zorundadırlar” ifadelerini kullandı.

YAMEN UZUN KİMDİR ?
1954 yılı Ordu doğumlu olan Uzun, İktisat Fakültesi mezunu. Evli ve iki çocuk babası olan Yamen Uzun, bankacılık, finans, uluslararası finans ve yatırım projeleri konularındaki birikimiyle İş Bankası’nda 33 yıl süreyle görev yaparak üst düzey yöneticilikten emeklidir. Bankacılık sektöründeki çalışma süreci içinde Şişe Cam Grubu şirketlerinde uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği, İş Bankası Emekli Sandığı yönetim kurulu üyeliği, Banka Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Genel Merkez yöneticiliği ve çeşitli sivil toplum örgütü ve kooperatiflerde kuruculuk ve yöneticilik yapan Yamen Uzun iyi derecede İngilizce biliyor. Uzun, emeklilik sonrası Üsküdar Belediyesi Meclis üyeliğine devam etmiş ve son dönem Milletvekili aday adayı olmuştur. Halen, kendi şirketinde aktif iş hayatına devam etmekte ve muhtelif firmalara finans ve yönetim danışmanlığı yapmaktadır. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Genel
29 Nisan 2024
Basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonasında Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi

22-28 Nisan arası Sinop’ta gerçekleşen basketbol U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Samsun Canik Belediyesi – Botaş Spor finali ile sonuçlandı. Botaş Sporun 66-35 galibiyeti ile sonuçlanan maçta 15 sayı 10 ribaund ile double double yapan Botaş Spor oyuncusu Rüya Şükran Güvenç aynı zamanda turnuvanın en iyi oyuncusu ödülüne layık görüldü. Slot Demo.Kumar Becerileri admin See Full Bio