Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İNDER, inşaatçıları yeni döneme hazırlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu yeni yönetmelik gereği, ‘Yapı müteahhidi’ olarak tanımlanan inşaatçılar, Ocak 2012’den itibaren söz konusu bakanlıktan alacakları ‘Yetki Belgesi’ numarası ile hizmet verebilecek. Sektörde yapılan bir diğer önemli değişiklik ise yapı ruhsatına tabi her türlü yapım işini üstlenen ‘yapı müteahhitleri’, yetki belgeli ‘usta’ çalıştırma zorunluluğunda olacak.

 

Konuyla ilgili olarak çalışmalara başlayan İNDER (İstanbul İnşaatçıları Derneği), inşaat ve tesisat işlerini bağımsız olarak yürütebilme sorumluluğu olan usta eleman yetiştirmek amacıyla ‘yapı müteahhitleri’ için İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi nezdinde kurs açtı.

 

İNDER’in İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Kaymakamlığı ile yapmış olduğu protokol kapsamında inşaat işi branşlarında (Alçı Levha ve Profil Uygulama, Ahşap Çatısı, Betonarme Kalıpları, Betonarme Demircisi, Isı ve Ses Yalıtımcısı, Boru Tesisatçısı, Boyacı, PVC Doğrama, Alüminyum Doğrama, Doğalgaz İç Tesisat ve Boru İşçiliği) eğitim ve öğretim kursları açıldı. Hazırlanan müfredat doğrultusunda istenilen şartları taşıyan, uluslararası geçerliliği olan mesleki–teknik–sosyal ve kültürel amaçlı kurslara katılanlara Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘yetki belgesi’ verilecek.

 

İNDER Genel Başkanı Nazmi Durbakayım “İNDER olarak ilgili bakanlık tarafından hazırlanan yönetmenliğin sektörümüze yüklediği sorumluluğun bilinci ile bu doğrultuda çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz . Bu kurslar, yapı müteahhit sektöründe hizmet veren meslektaşlarımızın bu konuda gösterecekleri hassasiyet ve konunun önemine verecekleri destekle ileride karşılaşabileceğimiz sorunları şimdiden bir program doğrultusunda çözüme kavuşması için önemli bir çalışmadır” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Son başvuru tarihi 15 Aralık

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 01.01.2015 yılında uygulamaya başlayacak ‘yetki belgeli’ usta çalıştırma yönetmenliği doğrultusunda hazırlanan kurslar ortalama 24 saat teorik, her branşa göre 90–186 saat pratik eğitim ve öğretimi zorunlu taşıyor. Teorik eğitim, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendireceği öğretmenler tarafından verilecek. Pratik eğitimler ise özel ve tüzel kişilerin kendi şantiyelerinde kontrollü olarak yapılacak.

Kursa başvuran elemanların günlük çalışma sürelerindeki kaybı önlemek için, yetki belgesi eğitim programı akşam saat 19.00 başlayacak saat 22.00 bitecek. Ortalama 24 saat eğitim ve öğretim için kişi başına 600 TL katılım ücreti alınacak. Kurs ücretinin 300 TL’si işveren 300 TL’si ise ‘yetki belgesi’ için eğitim programına katılacak adaydan alınması ve bedelin işveren tarafından başvuru esnasında ilgili kuruma yatırılması gerekiyor. Kurs programına katılmak isteyen kurumların, katılımını istediğiniz eleman adetini 15 Aralık 2011 tarihine kadar İNDER’e bildirmeleri gerekiyor.

 

 

 

 

 

KURS ADI

UYGULAMA

İŞ GÜNÜ

TEORİK SAAT  

KURS ADI

UYGULAMA

İŞ GÜNÜ

TEORİK

SAAT

Alçı Levha ve Profil Uygulama  

6

 

30

 

Demir Doğrama

 

16

 

80

 

Ahşap Çatısı

 

16

 

80

Alçı Dekorasyon ve Kartonpiyer  

16

 

80

Betonarme Kalıpları  

16

 

80

 

Betonarme Kalıpçısı

 

40

 

200

Betonarme Demircisi  

68

 

340

 

Taş ve Tuğla Duvarcısı

 

30

 

150

Isı ve Ses Yalıtımcısı  

32

 

160

 

Sıvacı

 

38

 

190

 

Boru Tesisatçısı

 

20

 

100

 

Alçı ve Kartonpiyerci

 

60

 

300

 

Boyacı

 

30

 

150

 

Ahşap Kaplama

 

48

 

240

 

PVC Doğrama

 

40

 

200

Seramik Karo Kaplamacı  

40

 

200

Alüminyum Doğrama  

16

 

80

 

Sıhhi Tesisat

 

16

 

80

Doğalgaz İç Tesisat  

16

 

80

Boru Kaynakçılığı ve Elektrik  

16

 

80

Saç ve Boru İşçiliği  

16

 

80

 

Elektrik Tesisatçısı

 

72

 

360

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]