Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ak Partili Topu, İlgezdi’yi topa tuttu!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından The Gren Park Otelde,  kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Ataşehir’de 2. yıl atışması

The Green Park Otelde düzenlenen toplantı da Ak Parti İlçe Başkanı Av. Nimetullah Topu, 2 yıl boyunca Ataşehir’de belediye başkanlığı yapan Battal İlgezdi’nin  “24 ayda 24 proje bitirdik” sloganı ve milyonlarca liralık tanıtım masrafı ile Ataşehir halkını yanılttığını ifade etti.

Ataşehir’i yönetmek için seçildiğini unutma….

Topu; “ Aradan geçen 24 ayda, Ataşehir Belediyesi vasatı dahi yakalayamamış, Ataşehir’lileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Ama 2009 Yerel Seçimlerinde Ataşehir halkının bize vermiş olduğu muhalefet görevini; AK Parti siyaset anlayışının gereği olarak, Ataşehir’in ve Ataşehirlilerin menfaatleri doğrultusunda yürütüp, bütün olup bitenlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz ve bilinmeli ki gerçekler bir bir ortaya çıkacaktır.” Dedi.

Ataşehir Belediye Başkanın, belediyeyi ayrımcılık ve yandaşlık eksenli yürüttüğünü söyleyen

AK Parti İlçe Başkanı Topu, özellikle İki müdürlüğe birden atadığı, halen görevde olan eşi, belediyede her göreve getirdiği hemşerileri için belediye başkanı seçilmediğini belirtti.

Belediye hizmet binası yapımındaki usulsüzlükler

 

Ataşehirlinin 20 Milyon TL’si nerede?


Başkan Topu, “hükümet tarafından belediyeye, bedelsiz olarak devredilen Belediye Hizmet Binası için belediyenin kasasından tek kuruş çıkmamasına rağmen belediye yetkilileri büyük bir beceriksizlik örneği göstererek Batı Ataşehir’in en gözde yerini  %65 oranında ihale edebileceği halde % 50 ile vererek Ataşehir Halkını 20 Milyon TL zarara uğratmıştır. Ayrıca, Belediye Hizmet Binasının ihale yetkisinin 09.06.2010 tarihinde belediye meclisinden oy çokluğu ile alındığı, TOKİ tarafından taşınmazın devrinin ise 22.06.2010 tarihinde yapıldığı görülmüştür.  Belediye adına tescil edilmeden ihale yetkisi alınması usul açısından ciddi bir eksiklik olup bu durum kanuna ve hukuka aykırıdır” dedi.

“1211 m²’lik açık otopark adeta ısmarlama şekilde kiraya verilmiştir”

Ataşehirin en değerli yerlerinden biri olan Palladium  Alışveriş Merkezinin karşısında bulunan ve Ataşehir Belediyesine ait 1211 m²’lik açık otopark alanı, Ataşehir Belediyesince sadece 4 bin TL’ye kiraya verildiğine dikkat çeken Topu, bu kadar değerli bir yer, yok pahasına kiraya verilmekle kalınmamış üzerinde hali hazırda imara aykırı yapıların yapıldığını belirtti.

Topu, söz konusu oto parkın imar durumuna göre açık otopark olarak geçtiğini bu yüzden üzerine bir yapılaşma yapılması mümkün olamadığını ifade etti. Ayrıca, Üç Yıldız Elektrik Ltd.Şti’ne dört bin tl’ ye kiralanan otoparkın gerçek bedelinin ise yirmi beş ve otuz bin arasında olduğunu söyledi.

Özel mülk gibi algılanıyor…


Ataşehirlilere ait olan az sayıdaki yeşil alanların imara aykırı olarak yapılaşmasına göz yumulduğunu söyleyen Topu, “söz konusu alanın Ataşehir’in en nezih ve kıymetli yerleri üzerinde olup hızlı bir şekilde yapılaşmıştır. Şu anda 4 adet bina bulunuyor ve binaların imarda 3,5 m gösterilirken; 2 katlı olarak yapılmıştır. İhale dosyası incelendiğinde de aslen amacına uygun bir iş yapılmadığı görülmektedir.

Ataşehir’in en güzel yerlerinden biri olan  bu yerin,  yapımı-aylık 3.250.-TL kira- cirodan %1.02 pay karşılığında, ihaleyi alan şirkete 30 yıl süre  ile verildiği görülmüştür. Belediyelerin asli görevlerinden birinin park alanların yapımı ve bakımı olduğu ve bu görevin ifası için milyonlarca lira harcanıldığı dikkate alındığında neden böyle bir yola başvurulduğunun anlaşılması mümkün değildir. Bu Ataşehir’ in, park alanlarını şirketlere tahsis etmesi anlamına gelmektedir. Böylece vatandaşa ayrılan yeşil alanlar daraltılmış ve adeta özel mülk gibi bir algı oluşmuştur” dedi

Topu, Erguvan Barış Parkı İhalesine katılan Buz İnşaat Taahhüt San.Tic. A.Ş.ve Çizgi Yat İmalat Turizm Sanayi Tic. Ltd.Şti’ nin kuruluş amacı isminde yazılı olduğu üzere yat imalatı, işletmeciliği ve yat turizmi ile ilgili olup  zaten park yapım ihalesine girmesi hukuken ve ihale mevzuatına göre usulsüzdür. İhalenin yapılmadan iptali gerekmekteyken belediye elindeki kanuni hakkı kullanmadan ihale yapıldı. İhalede herhangi bir yeterlilik şartı aranmamış olup bu denli yüksek maliyetli bir işte şartnameye bu hususun yazılmaması da ayrıca bir usulsüzlüktür. Maliyet hesaplamasına gelirsek ihaleyi alan şirket toplam yaklaşık 5.000.000.-TL parka imalat yapacaktır. Park üzerinde bulunan 4 binanın ise aylık kira getirisi yaklaşık minumum 80.000.-TL civarında  olacaktır. 80.000.-TL x 62.5 ay =5.000.000.-TL dir. Yani bu hesaplamaya göre dahi söz konusu maliyet amortismanlar ile en çok 7 yılda karşılanacak, geri kalan 23 yılda ise ihaleyi alan şirket milyonlarca lira haksız kazanç elde edecektir.Bu kazanç  Ataşehirlinin hakkıdır.” dedi.

“Aylık 25 bin TL kira ödenen bu bina neye hizmet ediyor?”

 

Ak Parti İlçe Başkanın Topu, Ataşehir Belediyesinin 2009 Yılında kiraladığı, bugüne kadar yaklaşık 400 bin TL kira ödenen ATAMEM adındaki mesleki eğitim merkezinde, bugüne kadar hiçbir eğitim verilmediği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi yazısıyla ortaya çıkmıştır.  İlgili yazıda ; “ …31.3.2011 tarihi itibari ile ATAMEM adı altında herhangi bir meslek edindirme kursu açılmamış ve sertifika verilmemiştir denilmektedir. Ataşehir halkı adına soruyoruz:  “Aylık 25 bin TL kira ödenen bu bina neye hizmet ediyor?”

Topu, iki yıl önce kiraladıkları ve toplam 400 bin lira kira bedeli ödedikleri binada bugüne kadar hiçbir bir eğitim hizmeti verilmemesinin açıklamasını merakla bekliyoruz.!!!!

 

Atatürk’ün yanında ne işi var ?

Binlerce lira ödenerek yaptırılan Şilili Marksist Lider SALVADOR ALLENDE heykelinin, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin yanında işi ne? Ataşehir halkı için bu durumun anlamı nedir?

Adı var kendisi yok…


 

Başkan Tapu,  Ataşehir Belediyesi tarafından Tanıtım Broşürleri ve Afişlerinde belirtilen Kız Öğrenci Yurdunun, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yurdunun faaliyette olmadığı ve kurum açma müracaatının olmadığı tespit edilmiştir , dedi

Tamamlanmış gibi gösterilen nikah salonu


Ak Partili Tapu, Kadıköy Belediye Meclisince kararı alınmış ve ihalesi yapılmış olan Nikah Salonu projesini Ataşehir Belediyesi henüz yapım aşamasında olmasına rağmen maket resmini afişlere basarak tamamlanmış bir proje olarak ilan etmiştir. Ve bu iş için Ataşehir  Belediyesi’nin kasasından tek kuruş çıkmamıştır, dedi.

Kültür merkezi nerede?

Topu, yine Örnek Mahallesinde yapılması planlanan Kültür Merkezinin henüz temeli atılmadan maketinin seçim broşürlerinde kullanmak halkı kullanmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Kadın Sığınma Evi Ataşehirlilerin sırtına yüklediği kamburu oldu

 

Sözünü sakınmadan ifade eden Topu, Ataşehir sınırları bulunan binanın Kadın Sığınma Evi  olarak Ataşehir Belediyesi tarafından kiralanmış olmasına rağmen bugüne kadar Ataşehirlilerin hizmetine sunulmadığını idea etti.

 

Sadece tabelalar değişiyor…

 

Belediye Başkanı, Ümraniye Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunulmuş olan bilgi evlerinin sadece tabelalarını değiştirildiğini öne süren Topu, İlgezdi’nin Ataevi adı altında açmak suretiyle Ataşehirlileri Ataşehire hizmet ediyorum diyerek kandırmaktadır.

Binlerce vatandaşımız mağdur edilmiştir

 

Başkan Tapu, Yenişehir Mahallesinde bini aşkın hak sahibi belediyenin yanlış yönlendirmesi neticesinde çağdaş, yaşanabilir konutlarına kavuşamamıştır. Halk mağdur olmuştur.

Tapularımız nerede?

 

Tapu, seçim öncesi ve sonrasında mülkiyet problemi olan vatandaşlarımıza “En geç bir yıl içinde tapularınızı vereceğiz” sözünü veren Battal İlgezdi, aradan geçen iki yıla rağmen sorunların çözümü için küçük bir adım dahi atmamıştır. Tapularının akıbetini soran vatandaşlar, muhatap bulamamaktadır” dedi.

Haber: Kadıköy Gazetesi

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]