Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Anılar Ve Müzik” sanatçılar ve izleyicileri buluşturuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, “ANILAR VE MÜZİK” Belgesel  Konserinin 47.sinde Edebiyatçı,   Şair,  Bestekar Tekin Gönenç ve Klasik Kemençe Sanatçısı, Koro Şefi Sertaç Tezeren konuk oldular.
Yapım ve yönetimini Nesibe Müsevitoğlu’nun yaptığı programda, Türk Sanat Müziğinin güzel  sesi  Nazire Savran Türk müziğinin sevilen eserlerinden oluşan bir konser verdi.
Şiirleri ve kısa hikayeleri ile ders kitaplarına giren, üniversite sınavlarında soru olarak da  sorulan,   ikinci yeninin imgeci şiirlerini yalın bir biçimde işlemesi ile tanınan Tekin Gönenç  programda şiirlerinden ve hikayelerinden örnekle sundu.
Toplumun dil gelişimine şiirin önemli katkısı olduğunu ifade eden Gönenç, internette kurulan sosyal paylaşım sitelerinde gençlerin duygularını ifade ettikleri şiirlerini yayınladıklarını, içlerinde çok güzel olanları olduğu gibi, birçoğunun şiir yazım kurallarına uygun olmadığın söyledi.
Şiirlerinden bazıları da bestelenmiş olan yazar, “Unutamıyorum” isimli şiirini besteleyen Avni Anıl ile olan bir anısından ve  yurt dışında yaptığı Edebiyat çalışmalarından da bahsetti..
Programın ikinci bölümünde konuk olan, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nda klasik kemençe sanatçısı olarak görev yapan  Sertaç Tezeren  de  yurt içi ve yurt dışında katıldığı konserlerde yaşadığı anılardan bahsederken, Avni Anıl ve Yıldırım Gürses hayranlığına da değindi.
Yazdığı tek kitap olan Besteci, Kanuni  Cüneyt Kosal’ın hayatı ve serlerinin yer aldığı kitabı yazma nedenini –“Öldükten sonra böyle kitaplar çok yazılıyor, bence kişi yaşarken bu kitapların yazılması daha doğru.” Şeklinde açıkladı.
Yeni kurulan  “İSTANBUL ENSAMBLE” Müzik Grubundan bahseden Tezeren,  önümüzdeki  günlerde  Anadolu  Yakasında verecekleri konserler ile izleyiciler ile buluşmak istediklerini  ifade etti.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu  Üyesi Nesibe Müsevitoğlu konuk sanatçılara Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk adına teşekkür plaketlerini sundu.
Gece, sözleri Tekin Gönenç’e ait  “unutamıyorum” isimli eseri n Nazire Savran tarafından yorumu ile sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Basında Kadıköy
29 Nisan 2024
KADIKÖY TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ, ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSTANBULLULAR KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞTU Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, bugün Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edildiği şenlikte 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açtı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden biri […]