Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tüketici Koruma Derneği yol geçişleri,tarım ve ekmek fiyatları hakkında basın açıklaması yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketici Koruma Derneği  yol geçişleri,tarım ve ekmek fiyatları hakkında basın açıklaması yaptı.O açıklamalar şu şekilde:

‘’Ülkemizin gündeminin TÜRBAN’a kilitlendiği bugünlerde  siyasi yapının aldığı kararlar GÖZDEN KAÇMAKTA   ve   tüketicileri bilgilendirmekte en önemli rolü oynayan  medyada da  yer almamaktadır.

Derneğimiz Özelleştirme Dairesi Başkanlığı’nın 2004 yılında “ Otoyol ve Köprülerin özelleştirme  kapsamına alınmasıyla ilgili “ kararını İPTAL ettirmiş olup, Özelleştirme Dairesi bu iptal kararını hiçe sayarak 15.10.2010 tarihli 2010/88 sayılı kararıyla “ Otoyol ve köprülerin özelleştirme kapsamına alınmasına “ karar vermiş  ve bu  karar  20.10.2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Derneğimiz  25.10.1990 tarihinde “ Tüketici Haklarının Korunması , Tüketici politikalarının oluşturulması , hak ihlallerinin önlenmesi, ve tüketicilerin sorunlarının çözümlenmesi “ amacıyla kurulmuş olup, Bakanlar Kurulu Kararıyla KAMU YARARINA ÇALIŞAN  bir tüketici derneğidir.

Bugüne kadar kamu yararına çalışan derneğimiz kamunun aleyhine olan her karar ve uygulamanın karşısında durmuş ve davalar açmıştır.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı’nın bu kararına karşı da 25.10.2010 PAZARTESİ GÜNÜ  İSTANBUL İDARE MAHKEMESİNDEN HAVALE ALINARAK ANKARA İDARE MAHKEMESİNDE DAVA AÇILACAKTIR.

****

Yıllardır yanlış uygulanan Tarım Politikaları sonucu  , çiftçiye verilen kredilerin yüksek faizleri, tarımın ve hayvancılığın teşvik edilmemesi ve yurt dışına bağımlılığımızın her geçen gün artmasına bağlı olarak gıda maddeleri ve tohumların yurt dışından ithalatına yönelinmesi  temel gıda maddelerinin durmaksızın pahalanmasına ve besi hayvancılığının tükenme noktasına gelmesine ve et’in ve süt’ün de yurt dışından ithal edilmeye başlanmasına  sebep olmuştur.

İthalat yapmakla da fiyatların ucuzlamadığı, et fiyatlarının önlenemez şekilde yükseldiği, son günlerde buna  DOMATES’in de eklendiği görülmektedir. İlaçlamanın  usulüne uygun olarak yapılmayıp  çiftçiye bırakılması  sonucunda yeterince yapılamaması, özellikle yurt dışından gelen ithal ürünlerle birlikte zararlı böcek ve haşerelerin de yurdumuza girmesi , yağışların zaman değiştirmesi sebebiyle üretim düşüşler olması piyasadaki spekülatörlerin  bunları fırsat bilmesi ve fiyatları sürekli olarak yükseltmesi sonucunu getirmiştir.

Son günlerde de EKMEK fiyatlarına da zam yapılması konusu gündemde tutulmaya çalışılmaktadır. Dünyanın buğday ambarlarından birisi olan ülkemiz buğday ithal eder hale getirilmiştir.   Toprak Mahsulleri Ofisi yeterli düzeyde buğday stoğu  yapamamakta , dolayısıyla piyasaya ve fiyata müdahale  edememektedir. Buğday üreticisi ürününün hükümetin açıkladığı fiyatın ve maliyetin altında satmakta ,bu sayede  tüccarların eline geçen buğdayın fiyatı da hızla artmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara karşın buğday fiyatlarının ekmeğin maliyeti içindeki payı % 20-25’lerdedir. Bu nedenle ekmeğe % 15 zam yapılma gerekçesini sadece buğday fiyatlarının artmasıyla açıklamak olası değildir.

Ekmek halkın en temel gıda maddesidir. Et’in  ise “ beyin gelişimini doğrudan etkileyen bir gıda maddesi “ olması nedeniyle mutlaka yenilmesi gerekmektedir.

Evrensel Tüketici Haklarından olan TEMEL GEREKSİNİMLERİN

KORUNMASI  HAKKI tüketicilerin vazgeçilemez haklarındandır. Gıda en temel ihtiyaç maddelerimizdir. Sağlık açısından da gıda tüketimi olmazsa olmazdır.

Devlet en kısa zamanda tüketicileri koruyacak tedbirler almalı, ZAMLAR DURMALI, besi hayvancılığı ve üretim desteklenmeli, piyasa SPEKÜLATÖRLERE terk edilmemelidir.

YOKSUL HALKIN TEK BESİN MADDESİ OLAN EKMEĞE  GÖZ  DİKMEK HALK DÜŞMANLIĞIDIR.

DEVLETİ GÖREVE , FIRINCILAR ODASINI  HALKIN YARARINI GÖZETMEYE ÇAĞIRIYORUZ.

AKSİ HALDE ÜRÜN BOYKOT YAPARAK ,  SAĞLIKSIZ , KALİTESİZ VE HİJYENİK OLMAYAN VE DURMADAN ZAM YAPILAN ÜRÜNLERİ ALMAYACAĞIZ.

SAYIN TÜKETİCİLER SİZLERİ TÜKODER ÇATISI ALTINDA ÖRGÜTLENMEYE VE ZAMLARA DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ.’’

Av. Şükran Eroğlu

Genel Başkan

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]