Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ergenekon davasında Pınar sitesi sakinleri tanık olarak dinlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ergenekon ana davasında sanıklar Veli Küçük ile Muzaffer Tekin’in de yer aldığı bir toplantı sırasında Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği ileri sürülen Ataşehir Pınar Sitesi’ndeki Recep Özkan’a ait dairenin komşuları, tanık olarak dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon ana davasının 162. duruşmasına tutuklu sanıklardan Erkut Ersoy, Ergun Poyraz ve Hüseyin Görüm ile başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay ve Selim Akkurt katılmadı. Diğer 19 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk ise duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanık Osman Yıldırım, daha önceki ifadelerinde Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının, Ataşehir Pınar sitesindeki bir dairede kendisine verildiğini söylemişti. Yıldırım’ın bombaları aldığı sırada dairede Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’in de aralarında bulunduğu bazı kişilerin toplantı halinde olduğu iddia ediliyordu. Bunun üzerine mahkeme, bombaların verildiği öne sürülen, Recep Özkan’a ait dairenin komşularının ifadesinin alınmasına karar vermişti. 19 Ekim 2010 günü yapılan oturumda iki komşu tanık olarak dinlenmişti. Bugünkü oturumda diğer komşular tanık olarak dinlenmeden önce tutuklu sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk, usül hakkında bazı söyleyecekleri olduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın kardeşi Elif Arslan’ın tanık olarak dinlendiği sırada savcılar tarafından, “Sizin kullandığınız numara başka telefon kutularında da kullanılmış, sizin kullandığınız telefon cihazlarında başka numaralar da kullanılmış. Bu numaraları toplam 350 kişi kullanmış ve aralarında Ergenekon sanıkları da yer alıyor.” şeklinde açıklama yapıldığını, kendisinin de bu kişiler arasında bulunduğunun belirtildiğini ifade ederek, bu durumun usule ve hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Öztürk, bu konuda belirlenin iki bilirkişi tarafından farklı tarihlerde iki ayrı rapor hazırlandığını, toplamda 3 farklı bilirkişi raporu bulunduğunu ve hepsinin de birbirinden farklı olduğunu söyledi. Son gelen rapora göre Elif Arslan’ın numarasının takılı olduğu cihazlarda toplam 9 ayrı numara kullanıldığını söyleyen Öztürk, Elif Arslan’a sorulan sorulara itiraz ettiğini dile getirdi.

Sanık Zekeriya Öztürk’ün konuşmasının ardından Ataşehir Pınar sitesindeki bahse konu 18 numaralı dairenin bulunduğu binanın yöneticisi Haydar Midilli, tanık olarak dinlenmek üzere tanık kürsüsüne çağrıldı. Gümrük Muhafaza memurluğundan emekli olduğunu belirten Midilli, 18 numaralı daire ile ilgili olarak önce 2007 yılında 3 polis memurunun geldiğini ve daire sahibi Recep Özkan’ı sorduklarını söyledi. Midilli, daha sonra 2009 yılı Ramazan ayında polislerin tekrar gelip yine aynı soruyu sorduklarını ve bazı fotoğraflar gösterip, bu kişilerin bahse konu daireye girip çıktıklarına ilişkin bilgisi olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, 23 Ocak 2009 tarihli ifade tutanağı düzenlenmiş olduğunu belirterek bu tutanağın kendisine ait olup olmadığını sordu. Midilli kendisine ait olduğunu söyleyince Başkan Şengün, “Ramazan ayı dediniz ama 2009 Ocak ayı Ramazan’a denk gelmiyor. Siz, binanın bayan sakinleri ile aynı tarihte mi ifade verdiniz?” diye sordu. Bunun üzerine Midilli, bayanların Ağustos ayında ifade verdiğini, kendisinin daha önceden ifade verdiğini belirterek, “Benim önce ifademi aldılar. Bir yanlışlık oldu ifademde ve sonradan düzeltmek için tekrar geldiler. Tarihler konusunda yanılıyor olabilirim.” dedi. Bunun üzerine Başkan Şengün, “Polisler Ramazan ayında geldi diyorsunuz ama ifadeniz 23 Ocak 2009 tarihinde alınmış. Kaç kez ifade verdiğinizi hatırlamıyorsunuz. 2009 tarihinde iki kez mi ifade verdiniz?” diye sordu. Midilli’nin “Olabilir cevabı üzerine Başkan Şengün, “Hala yöneticilik yapıyor musunuz?” diye sordu. Midilli’nin yaptığını söylemesi üzerine “Gümrük Muhafaza memurluğu yapmışsınız. Siz de polis sayılırsınız. Söyledikleriniz kafa karıştırıyor. Yöneticiliği de böyle mi yapıyorsunuz?” diye uyarıda bulundu. Midilli bu soruya da, “Bizim hukuki işlerimiz olmuyor.” dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ise, “İyi ki olmuyor, iyi ki olmuyor.” ifadesini kullandı.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tanık Midilli’ye dava sanıklarından bazılarının da siyah-beyaz fotoğrafları bulunan bir dosyanın gösterilmesini isteyerek, daireye girip çıkan kişilerle mukayese ederek bu kişilerden tanıdığı olup olmadığını söylemesini istedi. Midilli, fotoğraflardan sadece dairenin sahibi Recep Özkan’ı tanıdığını, diğerlerini tanımadığını söyledi. Midilli, hem yönetim odasının, hem de ikamet ettiği dairenin pencerelerinin bina giriş çıkışını tam olarak göremediği için kendisinin de girip çıkan herkesi tam olarak görmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

İSTANBUL(CİHAN)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]