Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eroğlu :’’ 16 Ekim tarihi bütün dünyada “ Dünya Gıda Günü ” olarak kutlanmaktadır’’

Yayınlanma:
ABONE OL

Tükoder Genel Başkanı Av.Şükran Eroğlu 16 Ekim’in  tüm dünyada ‘’Dünya Gıda Günü’’ olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

‘’16 Ekim tarihi bütün dünyada “ Dünya Gıda Günü ” olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 2010 yılı Dünya Gıda Gününün konusunu “açlığa karşı birleşelim” olarak belirlemiştir.
Dünyada yaklaşık bir milyar insan açlık sorunu ile yaşamaktadır. Açlığın temel sebebi gıda yetersizliği değil, gıdanın eşitsiz dağılımıdır. Dünyadaki Obezite ve gıda israfları da bunu kanıtlamaktadır. Dünyanın birtakım ülkeleri Obeziteyle mücadele ederken, diğer bölümünde, insanlar açlıktan ölmektedir.  Açlığa çare olarak sunulan, çok uluslu şirketlerin dayattığı ve ülkemizde de yasayla kullanımı serbest bırakılan GDO’lu ürünler aslında çare olmayıp, sadece bu şirketlerin para kazanma hırs ve amaçlarına hizmet eden ürünlerdir. Bu ürünler sağlık açısından pek çok belirsizlik ve riskleri barındırmaktadır. Birtakım Bilim insanlarının  ” Frankeştayn ürünler “ dedikleri GDO’ lu ürünlerin ileri yıllarda ne gibi hastalıklara ve risklere neden olacağı bugünden açıklanamamaktadır. Bu belirsizlik ortamında siyasi iktidar bu ürünlere ülkemizin kapısını açarak serbestçe satılmalarına imkan sağlamaktadır.

Evrensel tüketici hakları arasında yer alan “ Tüketicinin Sağlık ve Güvenliğinin Korunması Hakkı “ hiçe sayılarak sağlıksız, kalitesiz, hijyenik olmayan gıdaların üretimine ve satışına da devam edilmektedir.  Ulaşılan gıdanın yeterli ve dengeli olması yanında güvenli olması da önemlidir. Ancak halkın bir yandan sağlıksız ürünlerin, diğer yandan GDO lu ürünlerin tüketimine mecbur bırakılması güvenlilik önünde bir engeldir. Ayrıca denetimlerin yetersizliği nedeniyle de tüketici güvenli gıdaya ulaşamamaktadır.
Ülkemizde tarımda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle ihtiyacı karşılayacak kadar tarımsal üretim yapılamamakta, yerli üretimin teşvik edilmesi yerine ithal ürünlerle sorun çözülmeye çalışılmaktadır. Bu durum gıda maddelerindeki fiyat artışına, geniş halk yığınlarının yeterince ve  gerekli besinlerle beslenememesine neden olmaktadır. Devlet önlemleri almamakla ve denetimi eksik yapmakla HALK SAĞLIĞIYLA OYNANMASINA İZİN VERMEKTEDİR.

Tüketiciler, denetimsiz piyasada korumasız ve yalnız bırakılmamızın müsebbibi Devlet ve Siyasi İktidardır. Üstlerine düşen görevi yapmamakta ve TÜKETİCİLERİ KORUMAMAKTADIRLAR.

Böyle bir ortamda tek yapacağınız örgütlenmek ve kamuoyu oluşturarak hesap sormaktır. Bunun için TÜKODER’ de ( Tüketiciyi Koruma Derneği ) örgütlenelim, sesimizi duyuralım.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ, YAŞASIN TÜKODER.’’

Av. Şükran EROĞLU

TÜKODER ( Tüketiciyi Koruma Derneği)

Genel Başkanı

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]