Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

MBB belediyelere yönelik uyuşturucu konferansı düzenlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Narkotik Polisi işbirliğiyle, belediyelere yönelik uyuşturucu konferansı düzenlendi. Başkomiser Ali Ünlü’nün verdiği seminerde, uyuşturucunun zararlarının yanında, madde kullanımını önleme hususunda belediyelere düşen görevler de aktarıldı. Ali Ünlü, “Uyuşturucu kullanımı, narkotik polisinden önce, belediyelerin sorunudur. Belediyeler, gençlerin ilgisini çekecek sosyal faaliyetler düzenlemeli” dedi.

Birliğin Eminönü’nde bulunan merkez binasında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, belediye ve eğitim kurumlarının, narkotik polisiyle işbirliği yapması için, tüm kurumların Birlik çatısı altında toplanabileceğini belirtti. Doç. Dr. Bozlağan, “Gençlerimizin madde kullanımına başlamaması için, belediyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Bölgemizdeki 230 belediyenin çatı kuruluşu olarak, Narkotik polisi ile belediyelerimiz arasında köprü olmaya hazırız” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU KULLANIMI, ÖNCE BELEDİYELERİN SORUNU”

Narkotik polisin görevleri konusunda bilgi vererek sunuma başlayan Başkomiser Ali Ünlü,

“Satıcılarla çok büyük mücadele veriyoruz. Ancak çok kişiyi yakalamamız, madde kullanımını engellemiyor. İnsanlar akıl almaz yöntemlerle Asya ve Güney Amerika’dan, Türkiye’ye, uyuşturucu taşıyabiliyor. Midelerine ameliyatla uyuşturucu koyduranlar bile var. Türkiye’de gençlerin madde kullanımını önleme hususunda, belediyelere büyük görev düşüyor. Bu sorun emniyetten önce, yerel yönetimlerin sorunudur. Belediyelerin yaptığı sosyal sorumluluk projeleri, emniyetin çalışmalarından çok daha etkili oluyor” dedi.

“KÖPRÜDEN ATLAMANIN DA NASIL BİŞEY OLDUĞU BİLİNEMEZ”

Bağımlılık yapıcı maddelerin psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik özellikleri hakkında bilgi vererek açıklamalarını sürdüren Ünlü, “Gençlerimiz arasında bir kere deneyim hevesi var. Merak ediliyor ve deneniyor. Boğaziçi köprüsünden atlamanın nasıl bir şey olduğu da denemeden bilinemez. Gençlerin merak ve özenti ile uyuşturucuya başlamasında, arkadaş ve sevgili etkisi de çok yüksek” diye konuştu.

“İTALYA’DA TATİL KÖYÜ KURULDU, TÜRKİYE’DE DE KURULSUN”

Esrar, kokain ve eroin gibi uyuşturucu maddelerle, bali ve tiner gibi uçucu maddeler konusuna da değinen Ünlü, “Bali ve tiner kullanan çocuklar konusunda, emniyet camiası olarak tıkanıyoruz. Bu çocukları, madde kullanırken veya bayılmış vaziyetteyken halkın arasında bırakamıyoruz. Ancak karakollarda da tutamayız. Çünkü onlar, suçlu değil. Ellerinden tutup ailelerine götürdüğümüzde, çocuklar, ‘Götürmeyin, çok kötü dayak yiyeceğim’ diye bize yalvarıyorlar. Ailesine teslim ettiğimiz çocuğu, 24 saat sonra yine sokakta bayılmak üzere buluyoruz ve çocuktan ‘senin yüzünden evde bir araba dayak yedik’ yanıtını alıyoruz. Bu şekilde, İstanbul’da bildiğimiz 790 çocuk var. Sosyal hizmetlerin kurumsal altyapısı değiştirildiğinde bu sorunların ortadan kalkacağını biliyoruz. Bunun dünyada çok güzel örnekleri var. Örneğin İtalya’da, bu çocuklar için tatil köyü kuruldu ve çok başarılı oldular. Aynı sistem Türkiye’de de çok rahat kurulabilir” dedi.

“OKUL SONRASI BAŞIBOŞ SAATLER ÇOK TEHLİKELİ”

Aileler arasında çok yaygın olan ‘benim çocuğum melek, arkadaşları kötü’ mantığından da kurtulmalıyız. Okul sonrası başıboş vakitler, çok tehlikeli. Öğlen 13.00 sıralarında okuldan çıkıp, saatlerce eve gitmeden sokaklarda dolaşan çocuklar var.  Dersleri kötü olanların, uyuşturucu madde kullanma ihtimalinin beş kat daha fazla olduğuna da dikkat çekmek istiyorum. Aileler, çocuklarının giriş çıkış saatlerine ve arkadaş çevresine mutlaka dikkat etmeli. Madde kullanımından kurtulmanın en iyi yolu, hiç başlamamaktır. Böylece sorunu, kaynağında önlemiş oluruz. İşte bu noktada belediyelerimize çok büyük görevler düşüyor. Belediyeler, gençlerimizin ilgisini çekecek sosyal alanlar kurmalı. Latin dans kursu veya popülasyon amacıyla yapılan bazı faaliyetler, gençlerimize cazip gelmeyebilir. Gençliğe hitap edecek etkinlikler düzenlenmeli. Belediyeye ait spor salonlarına, satıcılar yanaşamıyor. Çünkü belediyenin kurumsal kimliği, satıcıyı korkutuyor. Belediyelerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de bu mekânları, görevli personel koymadan halka bırakmak. Bu da çok yaygın ve yanlış olan bir uygulama. Görevli konmadan halka bırakılan yerleri, satıcılar veya kullanıcılar mesken tutabiliyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]