Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Fenerbahçe kaptanı Alex: Her geçen gün iyiye gidiyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL(CİHAN)- Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamada, her geçen gün daha iyiye gittiklerini söyledi.

Futbol oynadığı sürece hedeflerinin olacağını belirten Alex, “Futbol oynamaya devam ettiğiniz sürece hedefleriniz mutlaka olacaktır. İlk hedefim ise formasını taşıdığım takımımın başarılı olması ve belirli süredir kazanamadığı kupaları kazanmasını sağlamak. Bu noktada hedeflerim tabii ki devam ediyor. Futbol hayatım boyunca katılmadığım organizasyon, turnuva kalmadı. Katılmadığım turnuvaları sayacak olursam sadece Dünya Kupası’nı söyleyebilirim size ki; bu da sebebini hala anlayamadığım bir konu. Özellikle Brezilya futbolunda da bir çok kişinin de sorduğu soru bu. Alex, neden Dünya Kupası’nda oynamadı? Ancak her şeye rağmen ben başarılı olduğumu düşünüyorum.” diye konuştu.

Geride kalan sezonu değerlendiren kaptan Alex de Souza, “Benim performansımla takımın performansını birbirinden bağımsız düşünmek yanlış olur. Çünkü futbolda bireysel performans takımı, takımın performansı da bireysel performansı belirler, etkiler. Buna örnek vermek gerekirse, sezon başında Avrupa kupalarından elendiğimizde gayet olumsuz bir dönem geçirdik. Bu dönem içersinde takımımızdaki oyuncuların birçoğu bireysel kalitesinin en üst seviyesinde değildi ve bu da takıma yansıdı ve birbirini etkiledi. Bu yüzden bu iki durumu birlikte ele almak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Alex, Türk futbolseverleri sabırsız görüp görmediği ile ilgili bir soruya, “Sabırsızlık futbolun doğasında olan bir kavram. Sadece buraya özgü değil. Örneğin Pazar günü bir maç oynadınız ve kazandınız diyelim. İnsanlar hemen bir sonraki maça bakmaya ve sizi yeni maça dair sorgulamaya başlarlar. Bu sabırsızlığı bildiğim için olağan karşılıyorum ve buradaki durumu yadırgamıyorum.” cevabını verdi.

Takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden kaptan, “Bence, her geçen gün daha iyiye giden bir durumdayız. Geçen sezonla kıyasladığımda sistemlerin aynı olduğunu fakat oyun oynama tarzı ve oyunculardaki farklılığı söyleyebilirim. Aramıza yeni katılan oyuncular ve tabii ki onların takıma alışması için gerekli olan bir süre var. Ben mesela ileri uç oyuncusu olarak Niang ile oynamaya başladım. Semih, Güiza ve Gökhan Ünal ile kıyasladığınızda Niang bu oyunculardan farklı bir tarza sahip ve birbirimize alışmamız zaman gerektirecek. Aynı zamanda Stoch, Dia ve Yobo da zamanla takıma alışacaklardır. Fakat grafiğe baktığınızda yükselen bir grafik çizdiğimizi ve önümüzdeki günlerde de bunu devam ettireceğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

Yeni transferleri değerlendiren Alex de Souza, “Bu takımın bir oyuncusu olarak benim onlardan beklentim, performanslarını en iyi şekilde sahaya yansıtmalarıdır. Hepsi gayet hızlı-süratli oyuncular ve bu özelliklerini saha içinde kullandıkları; -ki bu oyuncular Fenerbahçe’nin kadrosunda uzun süredir görmediğimiz tarza sahipler- ve saha içinde özelliklerimizi birleştirdiğimiz sürece gayet iyi bir takım geliyor diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Takımdan ayrılmak istediği şeklinde çıkan haberlere yönelik de açıklama yapan Alex, “Sizler de beni tanıyorsunuz ki; ben basında yazılıp çizilenlere kafasını takmayan biriyim. Bu takımın bir parçası olarak nelerin doğru, nelerin yanlış, nelerin yalan olduğunu net bir şekilde biliyorum ve onları okumuyorum bile. Bu kulübü seven, bu takımı takip eden milyonlarca insan var ve gazetelerde kontratım bittikten sonra Beşiktaş’a ve Galatasaray’a gideceğim yazılmış. Onlara sadece şunu söyleyebilirim: Burada, Fenerbahçe’de forma giyen, Fenerbahçe’nin başarısı için çalışan ve onunla yatıp onunla kalkan bir kaptanları var. Bu haberlere aldırmasınlar ben buradayım ve her zaman olduğu gibi sadece işimi yapıyorum.” diye konuştu.

Bir soru üzerine Alex, Fenerbahçe’nin gol sorunu çekmediğini dile getirerek, “Açıkçası bana Kasımpaşa karşısında alınan 6-2’lik skor çok da fazla bir şey ifade etmiyor. Ben takımın dengesine bakıyorum genel olarak. Biz Antalya’ya karşı da Manisa’ya karşı da çok gol attık. BJK maçında da 1 gol attık fakat 3-4 gol atabileceğimiz pozisyonlar yarattık. Kısacası Fenerbahçe pozisyon üretebilen bir takım ve ben daha çok işin bu kısmıyla ilgileniyorum. Takımın dengesi beni daha çok ilgilendiriyor. Örneğin: 1 gol atıp, birçok pozisyon yaratıp, gole dönüştüremeyip kalende hiçbir şekilde pozisyon görmemeyi; Kasımpaşa maçındaki gibi kalemizde 2 gol ve birçok gol pozisyon görüp 6 gol atmaya tercih ederim açıkçası. Her geçen gün bunları düzelteceğiz ve daha başarılı olacağız” derken; Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak, “Dengeli bir şekilde başlayıp, maçı o şekilde sürdürüp bitirmek istiyoruz. Karşı tarafa pozisyon vermemek asıl amacımız. Atacağımız gol ya da gollerle de 3 puanı alan taraf olmayı istiyoruz tabii ki.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]