Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Kur’an-ı Kerim yakma eylemini ile ilgili açıklama yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, ABD’de Kur’an-ı Kerim yakma eylemini, “Read, don’t burn” (yakma oku) diyerek tel’in etti.

Saadet Partisi İstanbul Gençliği, Sultanahmet Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla ABD’de gerçekleştirilen Kur’an yakma eylemini protesto etti. Basın açıklamasının ardından turistlere İngilizce Kur’an-ı Kerim meali dağıtan Saadet Gençliği, “Obama haydi kına, Yanıldıkça yanıyoruz, İslam barıştır, Sizin dininiz size bizim dinimiz bize” şeklinde sloganlar attı.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İhsan Sorar, yaptığı basın açıklamasında, İslam’ın barış dini olduğuna vurgu yaparak, “Kur’an evrenseldir ve okunmadan anlaşılmaz. İnsanlığı mukaddes kitabımızı okumaya davet ediyoduz” dedi.

ABD’li üniversite öğrencisi Ayşe Stocum’da yaptığı kısa konuşmada ülkesinde Kur’an’a yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞÖYLE:

Bilindiği üzere yakın zaman önce Hıristiyan bir din adamı  Kur’an-ı Kerimi yakma girişiminde bulunacağını duyurmuştu. 11 Eylül milad kabul edilerek gerçekleştirilmesi planlanan bu eylemden son anda vazgeçilmişti. Fakat buna rağmen kendini bilmez bir kaç grup bu çagriyi bahane ederek yüce kitabımızı yakma eylemini gerçekleştirmişlerdir.

Bu eylem insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Batı’nın Ortaçağ özlemleri hortlatılmak istenmektedir. Ortaçağ’da engizisyon mahkemelerinde bir çok insan Kilise’nin katı kurallarına muhaliflikten ötürü yargılanıp kafası kesilerek öldürülmüstür. Yüzyıllarca din savaşları yapılmış hem topraklar talan edilmiş hem milyonlarca insan öldürülmüs hem de kutsal metinler yakılmıştır. Aslına bakılırsa Batı Cephesinde değişen birşey yoktur. 11 Eylül bahane edilerek Irak’ta, Afganistan’da işgaller yapılmış milyonlarca Müslüman dünyanın gözleri önünde katledilmiştir. Ve ne yazık ki Müslüman ülkelerin idarecilerini de bu kirli eylemlerine alet etmişler ve İncirlik Üssünden kalkan uçaklarla yapılan binlerce sortiyle Müslüman ülkeleri bombalamışlardır. Bahaneleri ise hala tam olarak açıklanamayan 11 eylül saldırılarıdır.  Kur’anKı kerim yakma eylemi de adeta bu üçlü saçayağının son halkasıdır. Talan edilen topraklar, katledilen insanlar ve şimdi de yakılan kutsal kitabımız… Ve biz yıllardır bu zorbalığa ses çıkarmamız gerekirken bu canilere ne yazıkki hükümet eliyle birtakım  desteklerde bile olduk. Birçok Kanaat önderimiz yapılan bu zulümleri gündeme dahi getiremedi. Gerçeklerle Milletimiz arasına setler örüldü. Kutsal kitabımıza yapılan bu alçakça saldırı biz Müslümanlar ve bütün mazlumlar için milat olmalıdır.Tekrar Şuurlanmalı ve kendimizi gözden geçirmeliyiz. Bu eylemi birkaç densizin girişimidir diyerek görmemezlikten gelemeyiz. Yeniden toparlanmalı ve sadece hakkın ve haklının sesi olmalıyız.

Bu manada, Afganistan ve Keşmir’de, ABD’deki Kur’an yakma eylemini protesto ettikleri için öldürülen kardeşlerimizi de hayırla yad ediyor ve Rabbimizden mekanlarının cennet olmasını niyazında bulunuyoruz.

Biz inancımız gereği Filistinli çocuklar için verdiğimiz mücadeleyi Newyork’un arka sokaklarında uyuşturucu kıskacında kalmış, Fransa’nın banliyölerinde yaşam mücadelesi veren çocuklar için de vermeliyiz. Hollanda’da uyuşturucu pençesine düşmüş o gençlerin de kurtuluşu için çalışmalıyız. Emperyalistlerin köleleştirdiği insanların kurtuluşu içinde çalışmalıyız. Biz hiç bir bireyin dinlerine kültürel değerlerine müdahale etmeden özgürce kendilerini ifade edebilecekleri bir dünyanın kuruluşuna hizmet etmeliyiz. Bizim dinimiz bize bunu emrediyor. Masuma ve mazluma zulmetmeyi asla kabul etmiyor.

Ey Bu çirkin hadiseleri meydana getiren cahiller topluluğu; İslam’ı iyi tanıyın O’nun kutlu mesajını iyi kavrayın, sizlerin rahat içerisinde yaşamanızın teminatı olduğunu iyi anlayın ve Müslümanların sabrını daha fazla zorlamayın. Yakmayın yırtmayın bir defa olsun okuyun ozaman nedemek istediğini anlayacaksınız.

Ey kutsal kitabımıza saldıran densizler… Bu mübarek din 11 eylül eylemini gerçekleştirdiğini iddia ettiğiniz kişilerin değildir. Bu din bu bahaneyle saldırıya geçip Müslümanları katletmenize olanak tanıyan Müslüman idarecilerin temsil ettiği şekilde bir din değildir. Bu din bu saldırılarnız karşisında sessizliğe gömülen kanaat önderlerinin ve toplumların değildir. Bu din şevkat dinidir, sevgi dinidir hoşgörü dinidir, barış ve huzurun dinidir. Adaletin ve insan haklarının savunucusu bir dindir. Mazlumları gözeten bir dindir.Bu din sizlerin bizlerin bütün kainatın tek yaratıcısı olan yüce ALLAH’INDIR. Allah bu dini sizin yakmaya çalıştığınız Kur’an-ı Kerim ile insanlara ulaştırmıştır. Bu yaptığınız olayı en güçlü sesimizle kınıyor ve lanetliyoruz.

ABD ve Olayların yaşandığı ülkelerin yöneticileri bu tür barışı ve karşılıklı saygının ortadan kalkmasına neden olacak girişimleri en ağır dille kınaması gerekir. İnançlara hakaret edenler hakkında yasal düzenlemeler yapılmalı ve ilgililer hakkında derhal yasal işlem yapılmalıdır. Bir takım densizin özgürlüğü derken 1.5 Milyar İslam aleminin kutsallarına saldırılmamalı ve sabrı zorlanmamalıdır. Aynı zamanda Bu konuda gevşek davranan T.C. Hükümeti ve Diyanet işleri başkanlığını göreve çağırıyor, konu hakkında gerekenlerin yapılmasını milletimiz adına istiyoruz.

Bugün burada insanlığın İslamı anlamaları adına Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemlerine karşı bu mübarek kitabın  İngilizcesini  ülkemizde bulunan yabancı turistlere dağıtmak istiyoruz. Yanlış örnekler üzerine bina edilen islamafobi’yı yıkma adına kitabımızı ingilizce olarak dağıtacağız. Herkes bir din hakkında görüş edinmek istiyorsa mutlaka o dinin kaynağına inmesi gerekir. Bu vesileyle bu çalısmamızı gerçekleştiriyoruz. Hiçkimse hiçkimsenin dinine ve onun kutsal metinlerine müdahale etmesin diye…

Biz Saadet partili Milli Görüşçü ve inançlı gençler olarak yeni bir dünyanın kurulması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonsuza kadar çalışacağız. Herkesin özgürlügü adaleti ve refahtan pay alması için mücadele edeceğiz.. Dinimize ve kitabımıza yapılan bu saldırılara karşı da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her platformda tepkimizi göstereceğiz.

Buraya Katılan Siyasi parti temsilcilerimize Değerli STK ‘larına Saadet Partimizin Mensuplarına  Tüm İstanbul Halkına ve Kıymetli basın mensuplarına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz….

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]