Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

“Hayatımız Fotoğraf” Fotoğraf Günleri başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Fotoğraf, dijital teknoloji ile birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye’de yılda bir milyonun üzerinde fotoğraf makinesinin satılıyor olması da fotoğrafın hayatımızdaki yerinin somut bir göstergesi.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, fotoğrafın hayatımızın her alanında kendini iyiden iyiye gösterdiği bu dönemde “Hayatımız Fotoğraf” konseptiyle fotoğraf günleri düzenliyor.

Canon ve Toshiba Bellek kartları sponsorluğunda 24 Eylül – 2 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik süresince aralarında İzzet Keribar, İsa Çelik, İbrahim Zaman, Nevzat Çakır, Özer Kanburoğlu, Yusuf Darıyerli gibi usta fotoğrafçılar başta olmak üzere yurtdışından yabancı fotoğrafçıların da yer aldığı 20’den fazla slayt gösterisi; Ozan Sağdıç ve Süha Derbent’in fotoğraf sergileri; konusunda uzman fotoğrafçıların katılacağı “Fotomuhabirliği ve Belgesel Fotoğraf (Yücel Tunca, Cengiz Oğuz Gümrükcü, Ali Öz)”, “Fotoğrafta Manipülasyonun Dünü Bugünü (Nevzat Çakır, Sadık Demiröz, Mehmet Turgut, Murat Gür)” ve “Fotoğrafta Gerçeklik (Murat Germen, Orhan Alptürk, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul)” adlı 3 panel gerçekleştirilecek. Ayrıca, Alptekin Baloğlu’nun Sualtında Fotoğraf Çekimi, Ali İhsan Gökçen’in Doğa Kültürü ve Fotoğrafın Anlamı, Cengiz Akduman’ın “Siyah Beyaz Arşiv Baskı Tekniği” başlıklı seminerleri de izlenebilecek.

Etkinlikler,  PhotoWorld Fotoğraf Merkezi başta olmak üzere Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinlik saatleri ve günleri, aşağıdaki linklerden ve yukarıda adı geçen merkezlerde dağıtılacak etkinlik rehberlerinden takip edilebilecek.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi:

Farklı bakış açısı, etkin çalışma metodu ve yenilikçi uygulamaları ile “Fotoğraf Platformu” olma görevini iki yıldır başarı ile yürüten PhotoWorld, faaliyetlerini PhotoWorld Fotoğraf Merkezi olarak tek çatı altında topluyor.

Dersler

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde Temel, ileri, portre, doğa, makro, still life fotoğraf dersleri, Marka/model bazlı makine ve lens eğitimleri, Konulu atölyeler, Püf noktası eğitimleri, Usta fotoğrafçıların katıldığı atölyeler, Ev hanımları için pratik fotoğraf eğitimi, Çocuklar için eğlenceli fotoğraf eğitimi, Fotoğraf makinesi ile video çekim dersleri, Temel ve ileri görüntü işleme programları eğitimi, Baskı atölyesi, Amatör sinema/video dersleri ve amatör post prodüksiyon dersleri (montaj) veriliyor.

Etkinlikler

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde ayrıca fotoğraf sergileri, Usta fotoğrafçıların katıldığı söyleşiler, Periyodik slayt gösterileri, Fotoğraf konulu film gösterileri, Donanım ve yazılım konulu film gösterileri ve Periyodik fotoğraf gezileri düzenleniyor.

Bilgi Merkezi

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde yer alacak Fotoğraf Müzesi’nde filmler, makineler, lensler, baskı aparatları, dijital ve analog makine parçaları sergileniyor.

Kütüphane bölümünde farklı dillerde yüzlerce fotoğraf yayını ve dergiye erişim imkanı bulunuyor.

Merkezde bulunacak KIOSK’lardan farklı dillerde binlerce e-dergi, e-kitap, soft dokümanlar, videolar ve fotoğraf belgeleme arşivine kolayca erişilebiliyor.

Baskı Merkezi

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların farklı boyutlardaki fotoğraf baskı talepleri PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde karşılanabiliyor.

Canon Görsel Akademi

Canon makine satın alanlara fotoğraf veya video eğitimi veren Canon Görsel Akademi, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde faaliyet gösteriyor.

Bilgi için: 0216 418 19 76

Adres: Bahariye Caddesi Kuzu Kestane Sokak No:16 Bahariye Kadıköy

www.photoworldfotografmerkezi.com

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]