Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Varna Lions ve Caddebostan Sahil Lions Kulüpleri “Varna Summer Festivali” Kapsamında Şan Konseri organize ettiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Caddebostan Sahil Lions Kulübü ve Varna Lions Kulübü  geçtiğimiz yıl ikiz kulüp olmalarının ardından 3. Ortak aktivitelerini Varna’da gerçekleştirdiler.

Bulgaristan’ın Varna kentinde “ Varna Summer Festivali” kapsamında  Türk ve Bulgar Opera sanatçıları 14 Ağustos 2010 Pazartesi akşamı Varna Müzesi A çık Hava Tiyatrosunda ortak bir konser verdiler.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tenor Bülent Külekçi , Varna Operası Direktörü Soprano Daniela İvanova Dimova ve  Genç Ama Tenor ivalio Donkov’un muhteşem konserine   piyanist Nurser Ugan  ile  Piyanist Janetta Benun  eşlik ettiler.

Türkiye’den Varna’ya organizasyon için giden 14 Lion ile Varnalılar konsere büyük ilgi gösterdiler ve  sanatçıları ayakta alkışladılar.

Gecenin açılışını organizasyonun mimarları Caddebostan Sahil Lions Kulübünün Kurucu Başkanı  Ln.Nesibe Müsevitoğlu ve Varna Lions Kulübü Başkanı Ln.Stefan Georgivev  yaptılar.
Ln.Müsevitoğlu konuşmasında “12 yıl önce  Bulgaristan ile başlattığımız spor dostluğu Varna Lions Kulübü ikizleşmesi ile pekişti.Lions Kulüplerinin yurt dışı ile yaptıkları ikizleşmeler, ortak aktiviteler ile anlam kazanıp, amacına ulaşmakta, dostluklar gelişmekte, kültür alışverişi sağlanmakta, bundan sonra da ilişkilerimiz ortak projeler ile güç kazanacaktır.” Dedi.

Konser sonunda sanatçılara ve Varna Lions Kulübü Başkanına kulüp bayrağını armağan eden Caddebostan Sahil Lions Kulübü Başkanı Ln.Esma Soyaltınlı da  yaptığı konuşmada  ikizleşmenin önemine değindi ve günümüz dünyasında bunca olumsuzluğa karşın iki ülke arasında dostluğun bu tarz aktiviteler ile pekiştiğini ifade etti.

Festival kapsamında La Traviata Operası’na  da davet edilen Lionlar Varnalı Lion dostları tarafından her gün değişik mekanlarda ağırlandılar.
Varna’nın Altın Kum olarak anılan “Golden Sands” mevkiinde  güneşlenip, denize girmeyi  de ihmal etmeyen Lionlar Bulgaristan’ın  Varna şehri dışında Şumen, Balçık, Burgaz, Nesebar  gibi şirin kasabalarını ziyaret edip, tarihi yerleri gezdiler. .”Varna Day” Varna’nın kurtuluş gününde  de muhteşem havai fişek gösterisine tanık oldular.

Ayrıca Ln.Savaş Pravuştalı ve Ln.Nesibe Müsevitoğlu  13-14-15  Ağustos Tarihlerinde Varna Uluslar arası Veteran Masa Tenisi Turnuvası’na  da katıldılar. Ln . Nesibe Müsevitoğlu tek bayanlar 1.si olarak Türkiye’ye kupa getirdi. 15 Ağustos akşamı  Varna Belediyesi’ndeki ödül yemeğinde 1.lik kupasını  Varna Belediyesi 1. Başkan Yardımcısı Mr. Bazitov ’un elinden alan Ln.Nesibe Müsevitoğlu  Lion arkadaşları tarafından büyük alkış aldı.Geceye diğer ülke sporcuları ve Varna  Belediye 2.başkan yardımcısı Dr.Markov  katıldılar.Etkinlikler Bulgar basınında da  geniş yer aldı.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]