Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Memorial Sağlık Grubu’nun azınlık hisselerini İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank, Memorial Sağlık Grubu’nun %40 hissedarı oldu.

Dünyanın en büyük özel girişim sermaye şirketlerinin (private equity) gözdesi olan Memorial Sağlık Grubu, İngiliz ve Katarlılarla el sıkıştı.

2000 yılından bu yana sağlıkta kalitenin öncüsü olan Memorial Sağlık Grubu, gerçekleştirdiği ilkleri,  uluslararası üne sahip akademik kadrosu, 65 farklı ülkeden hasta profili  ve 10 yıl gibi kısa bir sürede yaptığı yatırım hamleleri ile dünyanın en prestijli şirketlerinin gözdesi haline gelmişti.

Özellikle sağlıkta uluslararası akreditasyon belgesi olan JCI’ı (Joint Commission International) Türkiye ile tanıştıran ve bu alanda dünyanın 21. hastanesi olma özelliğini taşıyan, Amerikan Hastaneler Birliği üyeliği ve ABD’nin en saygın yayın organı US News&World Report Dergisi’nin dünyada Amerikan vatandaşlarının hizmet alabileceği 52 sağlık kuruluşu arasında gösterdiği Memorial yabancı yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekti.

İstanbul’da 3 hastane (Şişli, Ataşehir ve Hizmet Hastaneleri) 2 tıp merkezi (Suadiye, Etiler), Antalya’da 1 hastane ve halen devam eden projeleri ile büyüme grafiğindeki istikrarla dikkat çeken Memorial; yaklaşık 2 yıldır çeşitli gruplarla yaptığı görüşmeleri sonlandırarak, İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank Yatırım fonları ile anlaştı.

Anlaşma kapsamında Memorial % 40 azınlık hissesini İngiliz ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank’a devrederken,  Turgut Aydın ve ailesi hisselerin %60’ını tek başına elinde bulundurmaya devam ediyor.

Yıllardır Yabancı Yatırımcılar Memorial’in Hissedarı Olmak İstiyor

Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Aydın, hisse devri ile ilgili olarak şunları belirtti. “Sağlık sektörü ailemizin ana iş kolu olmaya devam edecektir. Biz her zaman Memorial’in çoğunluk hisselerini elimizde bulundurmayı sürdüreceğiz. Memorial bizim gözbebeğimiz. Bu yıl hizmete açtığımız Ataşehir ve Antalya Hastanelerimizle artık daha fazla insana Memorial’ın kaliteli sağlık hizmetlerini ulaştırıyoruz. Devam eden projelerimiz ve yeni atılımlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Memorial çok kısa sürede büyük adımlar atarak, bugün Türkiye’nin en güvenilir sağlık kuruluşları arasında yer alıyor. Bu bizim en büyük gururumuz. Dünyanın en prestijli yatırım şirketlerinin yıllardır bizimle ilgileniyor olması onur verici. Görüşmelerimiz sonucu kendimize en yakın bulduğumuz kurumlar olarak ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank’ın grubumuza yatırımcı olarak gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Qatar First Investment Bank farklılaşmış hisse sahibi temeliyle hızlı büyüyen bir banka olarak güçlü bir üne sahip. ARGUS Capital dünyanın pek çok ülkesinin önde gelen kurumsal yatırımcıları ve aile yatırım ofisleri tarafından desteklenmektedir. Yeni ortaklarımızın tecrübeleri ve eşsiz uzmanlıkları, Memorial Sağlık Grubu’na büyük katkı sağlayacaktır. Her iki kurum da Memorial’ın gelişmekte olan sağlık sektöründeki lider konumunu sürdürme yönündeki vizyonumuzu paylaşmaktadır.”

Vizyonu Nedeniyle Memorial’i Tercih Ettik

Qatar First Investment Bank (QFIB) Başkanı Abdullah Bin Fahad Bin Ghorab Al Marri ortaklık anlaşması kurum için önemi şu sözlerle aktardı. “Sağlık sektörü QFIB için anahtar sektörlerden biridir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde (MENA) ekonomik krizlere rağmen, büyüyen hayati bir sektördür. Avrupa ve Orta Doğu’da, en stratejik konumdaki ülke olan ve sağlık sektöründeki büyüyen dev kuruluşları ile dikkat çeken Türkiye’de bulunan en büyük sağlık gruplarından biri olan Memorial Sağlık Grubu’nun hissedarı olmak bizim çok önemli. Bu yatırımımızla kurum olarak farklılaşmak ve sağlık sektörüne kendimizi yerleştirme niyetimizin açık bir göstergesidir.

“Bu bizim sağlık sektöründeki ikinci anlaşmamız ve inanıyoruz ki; Memorial Sağlık Grubu’ndaki hissemiz gözle görülür bir gelişmeyle sonuçlanacak. Memorial’in dikkatimizi çekmesinin en büyük nedeni gelirlerini 2001’de 8,73 milyon USD’den 2009’da 87,83 milyon USD’ye yükseltmesi ve istikrarlı yatırımları. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyüme kat etmesi, sektördeki konumu ve vizyonu nedeniyle Memorial’i tercih ettik.”

Memorial Bir Dünya Markası

ARGUS Capital’in yönetici ortağı Ali R. Artunkal ise “öngörülerimize dayanarak son 3 yıldır aktif olarak odaklandığımız ve yatırım düşündüğümüz Türkiye pazarında Memorial’in kayda değer gelişimi, büyüme potansiyelinin yanı sıra; Türkiye’de sağlık, tekstil ve perakende sektöründe dev kuruluşlar yaratan Aydın Ailesi, Qatar First Investment Bank ve Memorial Yönetimi ile birlikte çalışacak olmak bizleri heyecanlandırıyor. Bizlerin gelişi ile birlikte Memorial bir dünya markası olma vizyonunun büyük hız kazanacağına inanıyorum” dedi.

ARGUS Capital ve Qatar First Investment Bank ile Memorial Sağlık Grubu ortaklığının gerçekleşmesinde, Daruma Corporate Finance ortaklığın mimarı olarak önemli katkılar sağlamış ve ARGUS Capital ile QFIB’nin tek yetkili finansal danışmanı olarak hareket etmiştir.

ARGUS Capital Hakkında

1998’de kurulan ARGUS Capital dünyanın en geniş ve en tecrübeli bağımsız özel sermaye şirketlerinden biri olup, Orta ve Doğu Avrupa bölgesine odaklanmaktadır. ARGUS, Avrupa, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Japonya’dan önde gelen kurumsal yatırımcılar ve aile yatırım ofisleri tarafından desteklenmektedir. İki fonunda toplam 400 milyon € toplam taahhüdü ile ARGUS bölgede, birçok önde gelen ve iyi tanınan işler dâhil on üç şirkete yatırım yapmış bulunmaktadır. Sekiz bölgesel olarak temellenmiş yatırım profesyonelleri (Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve İngiltere) sayesinde, ARGUS işlerini daha da ilerletmek isteyen şirket satıcıları ve yönetim takımlarına tüm hisseleri satın alma ve sermaye finansmanı genişlemesi sağlamaktadır.

Qatar First Investment Bank Hakkında

Qatar First Investment Bank, Katar Mali Merkez Düzenleyici Kurumu (QFCRA) tarafından düzenlenen bağımsız ilk yatırım bankasıdır. 3.65 milyar QAR’lık (1 milyar ABD Doları) yetkilendirilmiş sermaye ve 1,6 milyar QAR’lık (430 milyon ABD Doları) ödenmiş sermaye ile işlemlerine Mart 2009’da başladı. Qatar First Investment Bank, Katar ve GCC’de bağımsız yatırım bankacılığında önde gelen mali kurumlardan biri olmayı amaçlamaktadır.

Katar ve GCC’den 1000’i aşkın yatırımcısı ile Qatar First Investment Bank seçkin bireyler kadar kurumsal yatırımcılardan oluşan sağlam bir hissedar temeline sahiptir. Bunlar mali kurumlar ve bankaları, hükümetleri, emeklilik fonları ve diğer stratejik yatırımcıları kapsamaktadır.

Qatar First Investment Bank’ın açık, dinamik ve odaklanmış bir stratejisi vardır ve en yüksek düzenleme standartları nezdinde işlemektedir. Banka, GCC ve diğer küresel finanasal sektörlerde çalışan yaygın tecrübeleriyle, çokuluslu yatırım uzmanlarından oluşan seçilmiş bir ekip tarafından yönetilmektedir.

Qatar First Investment Bank özel sermaye, stratejik yatırımlar, varlık yönetimi ve kurumsal finansman danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır.

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]