Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Her köşe başına masaj salonu devri kapanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

 Denetimsizlik ve yasal boşluklar nedeniyle olumsuz örneklere sahne olan masaj sektörünün itibarını kurtaracak yönetmelik yürürlüğe girdi. Masaj hizmetini denetim altına alan yönetmelikle, köşe başına açılan işletmeler tarihe karışıyor.

Sektörün yaklaşık 500 milyon dolarlık bir pazara ulaştığını kaydeden Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak, “Masaj alanında bugüne kadar hazırlanmış bir yönetmelik yoktu. Bu da sektörün kimi zaman kötü örneklerle anılmasına yol açıyordu. Yönetmelik sayesinde işletme müdürü de dahil masaj yapacak personelin 520 saatlik eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alması zorunlu hale geliyor. 1 yıllık geçiş döneminde kendine çeki düzen vermeyen işletmelerin kapısına kilit vurulacak.” dedi.

Resmi gazetede 25 Temmuz 2010 tarihinde yayınlanan yönetmelik sayesinde Türkiye tarihinde ilk defa masajın resmen devlet tarafından tanındığını anlatan Ak, “Artık her önüne gelen dört duvar arasında bir masaj salonu açamayacak. Bakkal mantığıyla masaj hizmeti veren ve kamuoyunda olumsuz ahlaki örneklerle anılan işletmeler kapanacak. 520 saatten aşağı eğitim alan hiçbir kimse masaj elemanı olarak çalışamayacak. İşletmeler hijyenden eğitime kadar sıkı bir denetim altına alınacak. Geç kalınmış da olsa atılan bu adım sektörümüz için büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

“KÖYDEN GELIP BİR HAFTALIK EĞİTİM ALAN VE ‘MASAJ UZMANIYIM’ DİYENLER VAR”

Son yıllarda masaj işletmesi ve uzmanlığının karlı bir iş haline geldiğine işaret eden Masaj Enstitüsü Başkanı, sektöre yönelik şu bilgileri verdi:

“Eskiden birkaç isletme ve hamamlarda istihdam edilen masaj uzmanları, şimdilerde otel, spa merkezleri ve hastanelerin vazgeçilmez elemanları arasına girdi. Sektörde yaklaşık 20 bin kişi istihdam ediliyor. Eğitimli eleman oranı ise yüzde 10’u geçmiyor. Sektörün finansal büyüklüğü ile ilgili kesin bir veri yok. Fakat tahminler 500 milyon doları aştığı yönünde. Sektörde şu an 5 bin eğitimli eleman açığı var. Bazı işletmeler eleman bulamadığı için köydeki işsiz gençleri yaz sezonunda getirip 1 hafta masaj seansı izleterek işe alıyor.”

Bugüne kadar sağlık, güzellik merkezleri, hamam ve termal tesisler kapsamında verilen masaj hizmetinin artık iş kolu olarak tanındığını anlatan Sertaç Ak, şu an sektörde çok sayıda masaj eğitimi vermeye çalışan kurum olduğunu belirtirken ” Bunların büyük bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veremiyor. Doğal olarak da sektörde çalışanların eğitim ihtiyacının karşılanması çok zor. Biz sosyal sorumluluk gereği bu alanda yatırım yapmak isteyen kişilere her türlü desteği vermeye hazırız. İstiyoruz ki Türkiye masaj alanında cazibe merkezi olsun.” dedi.

Tıp fakültesi mezunu olan biri dahi olsa medikal tedavi amaçlı masajların yasaklandığını vurgulayan Ak, bu tedavilerin sadece hastane, fizik tedavi merkezleri ve polikliniklerde yapılabileceğini dile getirdi. Sosyal aktivite amaçlı masajların ise sektörde profesyonel ve eğitimli kişiler tarafından yapılacağını bildirdi.

 İSTANBUL(CİHAN

İlgili Haberler

Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy
Kadikoy’s Digitized Youth Spearhead Bitcoin Revolution, Shaping Future of Turkish Economy

Sunday, November 14, Kadikoy- The captivating district of Kadikoy in Istanbul is popularly known for its vibrant energy, historic marketplaces, and most recently, its enthusiastic digitized youth. Kadikoy’s younger demographic has successfully harnessed the potentials of blockchain technology, creating a new wave of economic revolution within the district. It’s the Youth of Kadikoy vs. the […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]