Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yaban mersininin meyve suyu üretildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Elite naturel en yüksek antioksidan özellikli

Yaban mersininin meyve suyu üretildi

Türkiye’nin ilk organik meyve suyu üreticisi Elite Naturel, ürün yelpazesine yaban mersini suyunu ekledi. Özellikle kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktivite ederek bağışıklık sistemini güçlendiren ‘Organik Yaban Mersini Suyu’nu üretti.

 

 

Elite Naturel, hiçbir katkı maddesi olmayan % 100 organik Yaban Mersini ve çekirdeklerini sıkarak Yaban Mersini Meyve Suyu üretimine başladı. Tamamı organik meyvelerin çekirdekleriyle sıkılmasından elde edilen Yaban Mersini Suyu, hormon, kimyasal zirai ilaç ve genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) içermiyor. Elite Naturel, tüm ürünlerini uluslar arası tarım normlarına uygun olarak üretiliyor ve BSC Öko Garantie tarafından periyodik olarak kontrol edilip, sertifikalandırılıyor.

Her derde deva

 

Organik Yaban Mersini Suyu kan şekerini düşürüyor, kalp krizi riskini azaltıyor, HIV Virüsü’nün tekrarlama riskini azaltıyor. En yüksek antioksidan kapasiteye sahip yaban mersini, liften de zengin olduğu için tüketilen yağın bir miktarının emilmeden atılmasına yardımcı oluyor.  Aynı zamanda kansere karşı savaşan ELLAGIC-ASİT içeriği oldukça yüksek.

 

Meyvesuyu sektöründe öncü marka

 

Elite Naturel Organik meyve suları, Türkiye’nin ilk sertifikalı ekolojik meyve sularıdır. Organik ürün yelpazesi arasında bulunan %100 doğal ve sertifikalı organik nar, üzüm, karadut, elma, armut, ayva, kavun suyu ve bebekler için özel üretilmiş Bambini meyve suyu sağlık ve lezzetin bir araya getiriyor.

Elite Naturel Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşmekaya ‘Elite Naturel olarak hedefimiz insan sağlığını her şeyden üste tutarak, doğaya uyumlu üretim yapmak oldu. Meyve bahçelerimiz ve tarlalarımız sanayi tesislerinden, anayollardan uzak yerlerde seçerek meyvelerde zararlı kalıntılar oluşmasının önüne geçtik. Meyvelerimiz hormon, kimyasal zirai ilaç ve ya genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) içermezler. Bu doğrultuda Türkiye’de bir çok ilke imza attık. 2003 yılında Türkiye’de ilk kez nar suyu üretimini gerçekleştirdik. Şimdi ise Türkiye’de ilk Yaban Mersini suyu üretimi yaptığımız için gururluyuz.’ dedi.

İçtiğin Meyve Suyu Hangi Tarladan Geliyor??

Elite Naturel ürünlerimizin, şişe kapaklarında yer alan parti numaralarına bakarak meyvenin hangi ekolojik tarladan geldiğini öğrenmek mümkün. Elite Naturel ürünleri uluslar arası organik tarım sertifikasına sahip.  Yılın belirli periyotlarında Alman  BSC Öko Garantie firması uzmanları tarafından periyodik olarak kontrol edilip, sertifikalandırılıyor.

 

 

 

Antioksidan Nedir?

 

Gelişmekte olan teknoloji, çevre kirliliği, sigara, UV ışınları gibi pek çok etken sürekli olarak çeşitli toksik maddelerle karşı karşıya kalmamıza neden olmaktadır. Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Demirin paslanması ve balığın sudan çıktıktan sonra ölmesi, oksijenin zararlı etkilerine örnektir.
Antioksidanlar, vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan sigara, alkol, kirli hava v.s. ile alınan zararlı maddelerin (serbest radikallerin) nötralize edilmesini sağlar. Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]