Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kadıköy’den Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nın 7. Yılı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kadıköy’den Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nın 7. Yılı

Kadıköy Belediyesi’nin 2002 yılında başlatıp aralıksız sürdürdüğü Anadolu’ya Yardım Kampanyası 7. yılını doldurdu. 2002 Yılında “Anadolu Aç Açıkta, Anadolu Üşüyor” çağrısıyla başlayan Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nı Kadıköylülerle birlikte 7 yıldır sürdüren Kadıköy Belediyesi, Aras Kargo’nun desteğiyle Kadıköy’den Anadolu’nun en ücra köylerine 7137 yardım kolisi gönderdi.

Kadıköy Belediyesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın CHP’li belediyelere “Anadolu’ya yardım götürelim” çağrısıyla ilk kez Hakkari Yüksekova Yukarı Ulakbaşı Köyü’ne gönderilen 30 koli yardım malzemesiyle başlayan kampanyanın 7. gurur yılını kutluyor. Kadıköy Belediyesi, 2002 yılında Kadıköylülere yapılan çağrıyla başlattığı Anadolu’ya Yardım Kampanyası ile kırtasiye malzemeleri, giysi, ayakkabı-palto, battaniye gibi kışlık malzemeleri topladı, Kadıköylü kadınların gönüllü çalışmalarıyla kolilere yerleştirip, Aras Kargo’nun ücretsiz taşımasıyla Anadolu’nun çeşitli ilçe ve köylerine ulaştırdı. Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere, Türkiye’nin en ücra köylerine gönderilen yardım kolilerinin sayısı 7. yılın sonunda tam 7137 koliye ulaştı. Aras Kargo’nun yola çıkardığı tırlar kimi zaman Muş, Kars, Ardahan, Siirt, Batman gibi en uzak illerin küçük köylerine, kimi zamanda Artvin, Rize gibi Karadeniz Bölgesi’nin ücra yerlerine yardım kolilerini taşıdı.

Başkan Öztürk “Kadıköy’den Anadolu’ya gönül köprüsü kurduk”

Kadıköylülerin, Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nı 7 yıldır aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kampanya olarak başlayan çalışmanın, 7 yılda Kadıköy Belediyesi’nin Sosyal Bir Yardımlaşma Projesi olarak hayata geçirildiğini belirtti. Öztürk şunları söyledi:
“Kadıköylüler, bu projeyi 7 yıldır destekliyor, gönülden katılıyor. Bazen toplanan yardım malzemelerini paketlemek, kolilere yerleştirmek için merkeze gelip gönüllü çalışıyor, bazen de malzeme vererek bu projeye destek veriyor. Aras Kargo da tam 7 yıldır hazırlanan kolileri en uzak köylerimizdeki ihtiyaç sahiplerine hiçbir ücret almadan ulaştırıyor. Yedi yıldır başarıyla devam eden bu proje için önce Kadıköylülere, sonra da Aras Kargo’ya teşekkür borçluyuz. Yardım kolilerini ihtiyaç duyulan köylerde bazen ilkokul öğretmenlerine, bazen köy muhtarına yada komutanlığa göndererek, en uygun şekilde dağıtılmasını sağlıyoruz. Yardım kolilerine sadece malzeme kalem, kitap, giysi gibi şeyler değil, aynı zamanda sevgimizi, dayanışma duygularımızı da koyuyoruz. Yardım paketlerini alan kişilerin bize gönderdikleri duygu dolu mektuplar ise en büyük mutluluğu sağlıyor. Kampanya diye başladığımız bu hizmetimiz devam edecek. Bu proje ile adeta Kadıköy’den Anadolu’ya bir gönül köprüsü kurduk.”

400 Koli Yardım Malzemesi Taşıyacak Araçlar 30 Eylül’de Çiçeklerle Uğurlanıyor

Kadıköy Belediyesi’nin Anadolu’ya Yardım Kampanyası’nın 7. yılında, yeni eğitim-öğretim yılının da başlamasıyla hazırlanan 400 kolilik yeni yardım malzemeleri 30 Eylül 2009 tarihinde yola çıkıyor. Aras Kargo’nun araçlarına yüklenecek yardım kolileri, Düzce Aksaklar İlköğretim Okulu, Artvin Hopa Atatürk Lisesi, Artvin Hopa Yavuz Selim Lisesi, Çorum L Tipi Kapalı cezaevi, Bitlis Günoymak Evrenpaşa Lisesi, Batman Metin Bostancı İlköğretim Okulu ve Muş Kızılay Şubesi’ne ulaştırılacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Kampanya Sorumlusu Gönül Ersan ile kampanyaya destek veren gönüllü kadınlar ve Kadıköylüler, yola çıkacak yardım kolilerini taşıyan Aras Kargo’nun araçlarını çiçeklerle uğurlayacaklar.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]