Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kurbağalıdere Mikrop Saçıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
Kurbağalıdere Mikrop Saçıyor

Yıllardır ıslahı yapılamayan Kurbağalıdere çevresi büyük risk altında!

Kartal Haber Gazetesi olası bir yağmurda sel felaketlerine neden olabilecek önemli dereleri masaya yatırarak mercek altına aldı. İstanbul’un en önemli sorunu haline gelen ünlü derelerin derhal ve derhal ıslah çalışmaları başlatılmalı.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Demirdi zen uyarıyor. Kurbağalıdere’nin hem dibinde her şey var! Okul, hastane, atölye stadyum Aşırı yağış felaket getirir.

Uyarıda Bulundu

Şehir Plancıları Oda Başkanı Erhan Demirdizen Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nin tam ortasından geçen Kurbalıdere’nin hafta sonu 15 dakika yağan yağmurda bile taşma noktasına geldiğini belirterek olası bir sel baskınına dikkat çekti.

Okul Ve Hastane Var

Kayış Dağı’ndan doğan, Ateşehir’i geçip Fikirtepe’ye ulaşan derenin yanında Hasanpaşa İlköğretim Okulu, adliye binası, hastane, boya atölyeleri ve trafo bulunduğunu belirten Demirdizen, derenin taşkın sahasında hiçbir fiziksel önlem alınmadığını söyledi.

Erhan Demirdizen, çevredeki yapıların dere tabanına çok yakın olduklarını kaydederek şöyle devam etti”

Ayamama Örneği

“Hafta sonu yaşanan kısa süreli yağışla bile derenin kanal hacmi tamamen doldu. Bu yağış sürseydi dere taşıp çevredeki yapılara büyük zarar verebilirdi. Dere boyunca sıralanan oto sanayi atölyelerini sel basması halinde çok sayıda kimyasal madde etrafa yayılacak.
Ayrıca dere yatağına çok yakın bir noktada bulunan elektrik trafosu da bölgedeki afet riskini artırıyor. Bunlardan belki de daha vahimi, dere yatağındaki okul ve hastanenin dereye en binalar olması İlkokulun bahçesi dere yatağındaki kanaldan sadece 2–3 metre uzakta. Sel olması halinde ilkokulun bahçesini ve ilk iki katı doğrudan sular altında kalacak.
Hastane de benzer bir risk durumunda olup olmadığı incelenmeli. Ayamama’da dereye o kadar yakın konumdaki binaların ikinci katını bile sel basmıştı.

FB Tesisleri

Kurbağalıdere’nin 55 bin kişi kapasiteli Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın yanından Marmara Denizi’ne aktığına dikkat çeken Erhan Demirdizen “Dere yatağına yakın konumda bulunan her türlü yapılaşma tehlike oluşturabilecek konumda. Bu binaların ruhsatlı olması da sonucu değiştirmiyor. Özellikle de Saraçoğlu Stadı ve Fenerbahçe’nin Dereağzı tesisleri, Kurbalıdere’nin dere yatağında ve taşkın sahasında bulunuyor. Burada oluşabilecek bir selin, yıkıcı afete dönüşmemesi için spor alanları ve çevresinde yapılan her türlü yapıya büyük bir titizlik gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haber: Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
27 Ocak 2024
Gazeteci Murat Marap, belediye başkan adayı oluyor

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Komisyon Üyesi Murat Marap’ın Samsun’un Canik ilçesinden belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Murat Marap, Yeniden Refah Partisi Canik Belediye Başkan Adayı mı? 31 Mart seçimleri yaklaşırken Yeniden Refah Partisi’de de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. İLGİLİ HABER Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu Özellikle […]

Basında Kadıköy
30 Eylül 2023
Fenerbahçe’den NFT dünyasına önemli adım: Vakt-i Fener Tablosu NFT oluyor

Dönüşen çağa ayak uyduran ve bir dijital atılım başlatarak pek çok yeniliği hayata geçiren Kulüp, Türk kulüpleri arasında bir ilke imza atıyor, dijital sanata yatırım yapmak isteyenler için Vakt-i Fener tablosunun en önemli iki parçasını NFT (Non-Fungible Token) olarak satışa sunuyor.  Fenerbahçe USA Derneği temsilcilerinin yaptığı açıklamaya göre; “Derneğimizin, ‘Cumhuriyetimizin Işığında 100 Yıl Gururla’ teması […]

Basında Kadıköy
01 Ağustos 2023
Kadıköy’de Yeniden Kullanım (BİT) Pazarı Kuruldu

Kadıköy Belediyesi’nin yeniden kullanımı özendirmek amacıyla hayata geçirdiği Yeniden Kullanım Pazarı, Hasanpaşa’da bulunan belediye bahçesinde beşinci kez kuruldu. Kadıköylülerin yoğun ilgi gösterdiği pazarda açılan 80 standda; ikinci el giysi, çanta, ayakkabı, takı, oyuncak ve bebek giysileri gibi ürünler yer aldı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da pazarı ziyaret etti Odabaşı; “Beşincisini düzenlediğimiz Yeniden […]

Basında Kadıköy
25 Temmuz 2023
FENERBAHÇE LIONS KULÜBÜ, BAŞKAN ALİ KOÇ’A ÖDÜL VERDİ

118-Y  İstanbul Anadolu Yakası Lions Dernekleri Federasyonuna bağlı Fenerbahçe Lions  Kulübü  başkanı ve üyeleri tarafından, Fenerbahçe Spor Kulüp  Başkanı Ali Koç’a; Cumhuriyetin kuruluş felsefesine ve ATATÜRK ilkeleri doğrultusunda yapmış olduğu çalışmaları ve toplumda sarsılmaz dik  duruşu gerekçesiyle Lions’un en büyük ödülü olan, 1917 yılında Dünyada  LIONS’un kurucusu   Melvin Jones’un  adına düzenlenen ödülünün plaketini, rozetini ve […]