Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Türk Kardiyoloji Derneği (Tkd), Becel’in Katkılarıyla Yeni Bir Kampanya Başlatıyor

Yayınlanma:
ABONE OL
“Türk Kardiyoloji Derneği (Tkd), Becel’in Katkılarıyla Yeni Bir Kampanya Başlatıyor

“Kalbini Sev Değerini Bil”

“Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyasıyla kalp – damar sağlığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüten Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Becel’in katkılarıyla yeni bir kampanya başlatıyor.

“Kalbini Sev Değerini Bil” isimli kampanyayla daha önce yürütülen “Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyasında olduğu gibi farkındalık çalışmaları sürdürülecek.

Türkiye’de her yıl 207.000 kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Bu, her 2,5 dakikada 1 kişinin hayatını kaybettiği anlamına geliyor. Bu gerçekten yola çıkan Türk Kardiyoloji Derneği, Dünya Kalp Günü öncesi düzenlediği basın toplantısında, Becel ile yürüteceği bilinçlendirme çalışmalarına “Kalbini Sev Değerini Bil” kampanyasıyla devam edeceğini açıkladı. Kampanyayla, kalp sağlığı için en belirleyici değerler olan kolesterol, tansiyon ve kilo konusunda farkındalık çalışmaları yürütülecek.

24 Eylül 2009’da Radisson SAS Otel’de düzenlenen basın toplantısına; Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, TKD Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Karpuz, Unilever Gıdadan Sorumlu Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı ve Becel Marka Müdürü Işıl Bayraktar ev sahipliği yaptı.

Basın toplantısında; Kalbini Sev Değerini Bil kampanyası, önceki kampanyanın sonuçları ve Dünya Kalp Günü’nün bu yılki temasıyla ilgili bilgiler verildi. Toplantıda aynı zamanda TNSPiar araştırma şirketinin kalp – damar sağlığıyla ilgili farkındalığı ölçen Trendpoll araştırması açıklandı.

TKD Genel Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, ‘”Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyasıyla birçok farklı bilinçlendirme çalışması yürüttük. Bu çalışmaların ve kampanyanın toplumdaki yansımasını ve etkilerini tespit etmek amacıyla bir araştırma yaptırdık. TNSPiar’ın 18 ilde toplam 2.043 kişi üzerinde yaptığı Trendpoll araştırmasına göre; “Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyası sayesinde kolesterol konusundaki bilinç yüzde 6’dan yüzde 12’ye çıktı’ dedi. Ülkemizde her 5 kişiden 2’sinde yüksek kolesterol görüldüğünü belirten Erol, “Kalbini Sev Değerini Bil” kampanyasıyla bilinçlendirme çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini söyledi.

Unilever Gıdadan Sorumlu Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı ise ‘Kalp ve damar hastalıkları, her yıl trafik kazalarının 47 katı kadar insanının yaşamını yitirmesine neden oluyor. Oysa erken önlem alındığında hastalıklarından yüzde 80 oranında korunmak mümkün. Ayrıca araştırmalar gösteriyor ki kadınlar kolesterol ve tansiyon konusunda erkeklere göre daha bilinçli; çünkü farkındalık düzeyi kadınlarda daha yüksek’, dedi.

Becel’in 40 yılı aşkın süredir kalp sağlığı çalışmalarına destek olduğunu söyleyen Kölükfakı, Sağlık Bakanlığı’nın da desteklediği “Kalbini Sev Değerini Bil” kampanyası kapsamında, kalp sağlığı için en belirleyici değerler olan kolesterol, tansiyon ve kilo konusunda farkındalık çalışmaları yürütüleceğini söyledi. Kampanya kapsamında, Unilever içinde de bilinçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Kampanyayı tüm Türkiye’ye duyurmak ve kalp sağlığı bilincini oluşturmak amacıyla hazırlanan tanıtım filmleri; televizyon ve internette yayınlanacak. Kampanya için oluşturulacak olan www.kalbinisevdegerinibil.com isimli web sitesinde kalp-damar sağlığıyla ilgili bilgiler, beslenme ve egzersiz önerileri sunulacak. 24 Eylül’de kullanıma açılan sitede, 15 Ekim’den itibaren interaktif bir yapıyla Demet Evgar da yer alacak. Site ziyaretçileri tansiyon ve kolesterol gibi konularda ayrıntılı olarak bilgi sahibi olabilecekler.

Aynı zamanda sitede kalp hastalığı risklerini azaltmak için beslenme önerileri ve yemek tarifleri gibi bilgiler de yer alacak.

TNSPiar’ın kalp – damar sağlığı bilincini tespit etmek ve “Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyasının yarattığı farkındalığı saptamak amacıyla, 2008 yılında 18 ilde 2.043 kişi üzerinde yaptığı Trendpoll araştırmasının sonuçları şöyle:

“Türkiye’de ölümlerin en fazla trafik kazalarından kaynaklandığına inanılıyor. Bunu kanser ve kalp – damar hastalıkları takip ediyor. Ancak rakamlar maalesef bunu söylemiyor. Kalp – damar hastalıkları, trafik kazalarına oranla 47 kat fazla insanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.

“Kalbini Sev Kırmızı Giy” kampanyası kolesterol konusundaki bilinci 2 katına çıkardı. (Kolesterol bilinci yüzde 6’dan yüzde 12’ye çıktı)

Kolesterol ve hipertansiyon sorunu olduğunu bilen kadın oranı erkeklere göre daha fazla.
Araştırmaya katılan kişilere yüksek veya düşük tansiyon sorunu olup olmadığı sorulduğunda %20 oranında “evet” yanıtı alındı. Bu oranın çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

Tansiyonunu ölçtüren insanların sayısı yüzde 80’den yüzde 85’e çıktı.

Kalp sağlığının korunması için yapılması gerekenler konusunda; sağlıklı beslenme, egzersiz, kolesterol yönünde bir iyileşme var.

Dünyada her yıl 17,5 milyon kişi yani her gün 120 uçak dolusu kadar insan kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor.

Türkiye’de her yıl 207.000 kişi kalp ve damar hastalıkları sebebiyle yaşamını yitiriyor. Bu her 2,5 dakikada 1 kişinin hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Türkiye’de her 5 kişiden 2’sinde yüksek kolesterol görülüyor. Kolesterol kalp ve damar hastalıkları konusunda risk faktörlerinden sadece biri. Yapılan çalışmalar, Türkiye’de 6 milyon kişinin kolesterol düzeyinin sınırda yüksek (200–239 mg/dl), 2 milyon kişininkinin ise yüksek olduğunu gösteriyor (240 mg/dl ve üstü).

besel2

Türkiye’de 15 milyon hipertansiyon hastası var. Bu kişilerin 1/3’ü yüksek tansiyon tedavisi görüyor ve yalnızca 1 milyonu kontrol altında!

Son yıllarda önlem alınmaya çalışılan sigara içme alışkanlığı, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor.

Hipertansiyon (yüksek tansiyon), yüksek kolesterol, sigara, şişmanlık ve hareketsiz yaşam tarzı, kalp-damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörleri. Gerekli önlemler alındığı takdirde hastalıklar engellenebilir. Özellikle sağlıklı beslenme, düzeni kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli bir etkiye sahip.

Kalp ve damar hastalıkları her yıl meme kanserinin 3 katı, trafik kazalarının 47 katı kadar insanının ölmesine neden oluyor.

Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler gelişmekte olan ülkelerde, gelişmiş ülkelerin iki katı seviyesinde.

INTERHEART çalışmasına göre, kalp krizlerinin yüzde 90’ına sigara, kan yağlarının yüksekliği, yüksek tansiyon, diyabet, bel çevresinin kalınlığı, stres, günlük taze sebze-meyve tüketimi eksikliği ve egzersiz yapmamak gibi kontrol edilebilir risk faktörleri neden oluyor. Sigarayı bırakmak, diyet, taze meyve ve sebze ağırlıklı düzenli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma, bel çevresinin kalınlığından kurtulma gibi sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri ile tansiyon, kan şekeri ve yağlarını sağlıklı düzeylerde tutmak, kalp damar hastalıklarına yakalanma olasılığını büyük ölçüde düşürecektir.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]